Neo Forza RAM alınır mı?

Almamanızı tavsiye ediyorum.
Ben pek memnun değilim.

RAM'ı alırken 3200 MHz aldım ve OC yapmadan 3200 MHz yapabileceğim söylendi 3200 MHz yapınca oyunlardan atıyor calışmayı durduruyor.
İlk aldığım 11 gün içerisinde 2000 MHz'lerde çalıştırdım 2400 2900 mhzlerdede bu sorun yaşanıyordu ayrıca drop sorunu yaşatıyordu özellikle konu bile açmıştım sadece RAM'ın tam adını yazmamıştım (firma adını) firma kaynaklı olmadığını düşünerek.
Drop sorunu su dönemde 0'a inmedi ama o kadar çok da değil tam yük bindirmediğimde bazen yapabiliyor tam yükte daha da sıklaşıyor ben yaşamıştım. Su anda 2x8 noe Forza var deiştirme imkanım olmadığı için kaldım para biriktiriyorum 3 üncü önceliğim bu RAM'ları deiştirmek.
Abartmış gibi görünmek istemiyorum ama yaşadım maalesef.

OC yapmadan varsayılan olarak 2400'de calısıyordu XMP ile 3600mhz'de sorunsuz calısıyorlar şu an bizim evdeki PC'de. 2x8 olarak.

Sizin anakartınız neydi ve hangi oyunlarda bu sorunları yasıyordunuz.

OC yapmadan varsayılan olarak 2400'de calısıyordu XMP ile 3600MHz'de sorunsuz calısıyorlar şu an bizim evdeki PC'de. 2x8 olarak.

Sizin anakartınız neydi ve hangi oyunlarda bu sorunları yasıyordunuz.

Anakartım b 450 M.2 Max 4133 MHz destekli bilgisayarı ilk aldımda oynadığım oyunlar Zula MW Warband ve valoranttı bir de state of Decay'dı state of Decay Zula ve Valorant'ta aşırı fazlaydı MW de ayarları yükseltince oluyordu.

Şu an onlar arasında bir Valorant (en yüksek ayarlarda )yüklü bizde ama onda da hiçbir sıkıntı yasamadık. Ama bir ara mito (yayıncı )nun da oyunlarda hep drop donma atma vs hatalar yiyordu RAM'i 4133'dü XMP ile ( G.Skill Trident marka). Onu 2400 varsayılan düşürdü. Sorunu biraz düzeldi sonra da PSU değiştirdi . Ramlarini Memtest ile test edebilrisin eger sorunluysa garantiye vermeni tavsiye ederim yoksa PSU'dan da olabilir.

Şu an onlar arasında bir Valorant (en yüksek ayarlarda )yüklü bizde ama onda da hiçbir sıkıntı yasamadık. Ama bir ara mito (yayıncı )nun da oyunlarda hep drop donma atma vs hatalar yiyordu RAM'i 4133'dü XMP ile ( G.Skill Trident marka). Onu 2400 varsayılan düşürdü. Sorunu biraz düzeldi sonra da PSU değiştirdi. Ramlarini Memtest ile test edebilrisin eger sorunluysa garantiye vermeni tavsiye ederim yoksa PSU'dan da olabilir.

Bende tam tersi oluyor düşük MHz'de kasıyor (drop) yüksekte düzeliyor yüksekte olunca da oyundan atıyor PSU sorunu olduğunu düşünmüyorum sistemin yaklaşık harcadığı W 540 530 kadar PSU 600W 80 Plus.

PSU marka modeli neydi cünkü 600W olması direk 12Vden 600W verebilir anlamına gelmiyor maalesef. ve 540 530 cok yüksek bi değer gibi geldi bana .

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı