"Nerd" ne demek?

581710

Centipat
Makaleler
2
Arkadaşlar merhaba soru başlıktaki gibi. Bunu sormamın nedeni şu ben "nerd" terimini çok çalışkan derslerine sürekli çalışan olarak biliyordum ancak Google da "nerd" entelektüel, takıntılı ve sosyal becerisi olmayan. Diyor birisi açıklık getirebilir mi bu konuya sanırım Nerd'üm. (tabii Google'ya göre)

Sosyal medyada genellikle entelektüel, takıntılı ve sosyal becerisi olmayan anlamında kullanılır. Bazen inek öğrenci olarak da kullanılır.

Arkadaşlar merhaba soru başlıktaki gibi. Bunu sormamın nedeni şu ben "nerd" terimini çok çalışkan derslerine sürekli çalışan olarak biliyordum ancak Google da "nerd" entelektüel, takıntılı ve sosyal becerisi olmayan. Diyor birisi açıklık getirebilir mi bu konuya sanırım Nerd'üm.

Amerikan argosu gibi bir şey inek asosyal öğrencilere derler genelde.

Sosyal medyada genellikle entelektüel, takıntılı ve sosyal becerisi olmayan anlamında kullanılır. Bazen inek öğrenci olarak da kullanılır.

Yani iki anlamada geliyor öyle mi?

Nerd genel olarak "inek öğrenci" anlamında yani sizin dediğiniz anlamda kullanılmaktadır. Entelektüel veya aydınları anlatan bir kelime olarak kullanıldığını ilk kez sizden duyuyorum.

Google da aratırsanız görebilirsiniz.

Amerikan argosu gibi bir şey inek asosyal öğrencilere derler genelde.

"A-sosyal öğrenci" demek... Anladım teşekkürler.

Sadece nerd dersen "inek, asosyal çalışkan, tuhaf kişi" anlamına gelir. Bir kelimenin önüne koyup sıfat yaptığında, mesela food nerd, yemekle takıntılı, o konuda çoğu detaya önem veren, hayatı o şey olmuş anlamında da kullanılıyor.

Sadece nerd dersen "inek, asosyal çalışkan, tuhaf kişi" anlamına gelir. Bir kelimenin önüne koyup sıfat yaptığında, mesela food nerd, yemekle takıntılı, o konuda çoğu detaya önem veren, hayatı o şey olmuş anlamında da kullanılıyor.

Bu daha açıklayıcı oldu teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı