Nerede o eski Ramazanlar?

Yarın haberlerde oruç tutmadığı için dayak yiyen insanların haberlerini görmezsem ben de bu konudan bir tane açacağım.
ddsda.png


@Asdasgudas Kaçırdınız zaten çoktan. Üniversite hayatı yaşamadınız çoğunlukla. Saçma durumlar yaşadığınızı ve hocaların sizi tolere ettiğini de sanmıyorum. İlerisi başka, üniversite başka. :) Her şeyi tadında ve ayarında bırakacak şekilde sınırları görmek lazım.
 
Çocukluğum geldi aklıma. Bahçeli, 2 apartmanlı sitede yaşardım. Sahura kadar maç yapardık, çekirdek/kola muhabbet ederdik arkadaşlarla. Sahuru da bahçede, çardakta komşularla yaptığımız olmuştu. İftara kadar bahçede bisiklet biner, maç yapar kendimize eziyet ederdik. Ey gidi günler.
 
Eki Görüntüle 971702

@Asdasgudas Kaçırdınız zaten çoktan. Üniversite hayatı yaşamadınız çoğunlukla. Saçma durumlar yaşadığınızı ve hocaların sizi tolere ettiğini de sanmıyorum. İlerisi başka, üniversite başka.
Hocam sıkıntı şurada dövenlerde kesin oruç tutmayan biri oluyor ve bu adamlar hep kalabalık oluyorlar.
 
Hocam sıkıntı şurada dövenlerde kesin oruç tutmayan biri oluyor ve bu adamlar hep kalabalık oluyorlar.
Vay münafıklar. :p Ben de tutmuyorum bu arada senelerdir. Ne dayak yedim, ne de bana dayılananı gördüm. Ne yapıyorsam kendime değil mi sonuçta. Kendince görev adamı gibi "şirk" koşana cevabım hazır. Zabıtalığı ona mı düşmüş. :D
 
Eski ramazan ortamının olmayış sebebini ben teknolojiye çok bağlıyorum. Eskiden zaman öldürmek için dışarda arkadaşlarımızla vakit geçirirdik ya da ne bileyim en kötü evde uyurduk kalan zamanda da gezer dolaşırdık. Şimdi çoğunluk sahura kadar ve sabahtan iftara kadar da bilgisayar ya da telefon başında değil mi? Birde oruç tutanların sayısı çok azaldı ya da sanırım benim etrafımda böyle mi artık bilemiyorum. Kısacası eski günlerdeki çok zor gibi.

Kendimi çok yaşlı hissettim bunları yazınca. Halbuki ben de bilgisayar ve telefon başındayım. Sanırım eskilerin edebiyatını yapma limitimi an itibariyle aştım. :)

Edit: İmla hataları
 
10 yaş ile alakası yok. Bize 24-25'ten sonra geldi mesela. :D Dönem ile alakalı.

@Yamete Kudasai Bende 99'dan itibaren bilgisayar vardı. (Babamda ise daha eski, evden eksik olmadı) Yaşım da küçüktü. Ona rağmen hiç buna suç atmadım. Alakası yok yani. :)
Hocam sende öyle olmadıysa alakası yok demek saçmalık. Benim hayatıma bilgisayar girdi ve çok dışarı çıkmamaya başladım. Alakası yok yani senin dediğinle. ☺️
 

Geri
Yukarı