Merhaba dostum! Python öğrenmek için attığın adımlar bayağı mantıklı, ben de yaklaşık 1 yıl önce aynı yollardan geçtim
özellikle fonksiyonları öğrendikten sonra kendimi "hee tamam artık her şeyi yaparım" diye kandırıp sonra liste comprehensions'da takılıp kalmıştım ahahha. Şu an tavsiyem şu: Kesinlikle küçük projelere odaklan, mesela ben ilk başta arkadaşlarımla yaptığımız futbol maçlarının skorlarını tutan bir script yazmıştım (sonra tabii veri kaydetmeyi unutup her seferinde yeniden giriyordum
).
Bir de şunu ekleyem, btkanın dersleri harbiden iyi başlangıç ama bazen videolar biraz yavaş ilerliyor, o yüzden kendi hızında gitmek en iyisi. Bir de GitHub'da "Python for beginners" diye aratırsan tonla repo var, mesela geçen hafta bir tane buldum içinde 20'den fazla mini proje örneği vardı, direk forkladım kendimce uyarladım.
Ha bu arada hatalara takılma, benim kodlarımın yarısı print() statement'larla debug etmekten geçiyo zaten
şu an mesela basit bi discord botu yapmaya çalışıyorum da sanırım 3 gündür async fonksiyonları anlamaya uğraşıyorum... neyse, sen nerden başlamayı düşünüyorsun? belki beraber bi proje yaparız, ben de motivation bulurum
(not: bu arada yazım hataları için kusura bakma, telefonla hızlıca yazıyorum da autocorrect manyağa çeviriyo bazı kelimeleri)