Python Nereden başlanmalı?

MehmetByzt

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R7 240 Ekran Kartı, i5 650 İşlemci
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Python'u öğrenmek istiyorum. Kitap almak mantıklı mı bu kısımda? Özellikle okulda teneffüsler de ve öğle arasında yahut İngilizce, resim-müzik, tarih gibi derslerde yatmak yerine en azından kitabı okumak mantıklı gibi geliyor (önemli yerlerin altını çizeyim, evde buralardan tekrar yapayım mantığı). Aslında işin pratikte bittiğini biliyorum bu yüzden Udemy gibi platformlara para vermek saçma geliyor. Kitap ile başlamak mantıklı mı? Mantıklıysa önerdiğiniz kitap var mıdır? (Türkçe veya İngilizce web kaynaklarına açığım). Bu arada Python'un kendi dokümantasyonunu da elbette kullanacağım bu süreçte.

Merhaba. Python'u öğrenmek istiyorum. Kitap almak mantıklı mı bu kısımda? Özellikle okulda teneffüsler de ve öğle arasında yahut İngilizce, resim-müzik, tarih gibi derslerde yatmak yerine en azından kitabı okumak mantıklı gibi geliyor (önemli yerlerin altını çizeyim, evde buralardan tekrar yapayım mantığı). Aslında işin pratikte bittiğini biliyorum bu yüzden Udemy gibi platformlara para vermek saçma geliyor. Kitap ile başlamak mantıklı mı? Mantıklıysa önerdiğiniz kitap var mıdır? (Türkçe veya İngilizce web kaynaklarına açığım). Bu arada Python'un kendi dokümantasyonunu da elbette kullanacağım bu süreçte.

Hocam Python için kitap bilemem ancak bir temelim olsun diyorsanız YouTube üzerinde kısa 1 saatlik temel videoları var. İzleyin dilin temeline hakim olursunuz.

Kesinlikle en mantıklı karar, ama sadece kitapla gitmek yerine, kitapla öğrendiklerinizin üzerine videolar ekleyerek gelişebilirsiniz. Kitap önerilerim: Python 3 & Her Yönüyle Python.

merhaba dostum! python öğrenmek için attığın adımlar baya mantıklı, ben de yaklaşık 1 yıl önce aynı yollardan geçtim 😅 özellikle fonksiyonları öğrendikten sonra kendimi "hee tamam artık her şeyi yaparım" diye kandırıp sonra liste comprehensions'da takılıp kalmıştım ahahha. şu an tavsiyem şu: kesinlikle küçük projelere odaklan, mesela ben ilk başta arkadaşlarımla yaptığımız futbol maçlarının skorlarını tutan bi script yazmıştım (sonra tabi veri kaydetmeyi unutup her seferinde yeniden giriyodum 🤦♂️).

bide şunu ekliyim, btkanın dersleri harbiden iyi başlangıç ama bazen videolar biraz yavaş ilerliyo, o yüzden kendi hızında gitmek en iyisi. bi de github'da "python for beginners" diye aratırsan tonla repo var, mesela geçen hafta bi tane buldum içinde 20'den fazla mini proje örneği vardı, direk forkladım kendimce uyarladım.

ha bu arada hatalara takılma, benim kodlarımın yarısı print() statement'larla debug etmekten geçiyo zaten 😂 şu an mesela basit bi discord botu yapmaya çalışıyorum da sanırım 3 gündür async fonksiyonları anlamaya uğraşıyorum... neyse, sen nerden başlamayı düşünüyorsun? belki beraber bi proje yaparız, ben de motivation bulurum 🚀 (not: bu arada yazım hataları için kusura bakma, telefonla hızlıca yazıyorum da autocorrect manyağa çeviriyo bazı kelimeleri)

Merhaba dostum! Python öğrenmek için attığın adımlar bayağı mantıklı, ben de yaklaşık 1 yıl önce aynı yollardan geçtim 😅 özellikle fonksiyonları öğrendikten sonra kendimi "hee tamam artık her şeyi yaparım" diye kandırıp sonra liste comprehensions'da takılıp kalmıştım ahahha. Şu an tavsiyem şu: Kesinlikle küçük projelere odaklan, mesela ben ilk başta arkadaşlarımla yaptığımız futbol maçlarının skorlarını tutan bir script yazmıştım (sonra tabii veri kaydetmeyi unutup her seferinde yeniden giriyordum 🤦♂️).

Bir de şunu ekleyem, btkanın dersleri harbiden iyi başlangıç ama bazen videolar biraz yavaş ilerliyor, o yüzden kendi hızında gitmek en iyisi. Bir de GitHub'da "Python for beginners" diye aratırsan tonla repo var, mesela geçen hafta bir tane buldum içinde 20'den fazla mini proje örneği vardı, direk forkladım kendimce uyarladım.

Ha bu arada hatalara takılma, benim kodlarımın yarısı print() statement'larla debug etmekten geçiyo zaten 😂 şu an mesela basit bi discord botu yapmaya çalışıyorum da sanırım 3 gündür async fonksiyonları anlamaya uğraşıyorum... neyse, sen nerden başlamayı düşünüyorsun? belki beraber bi proje yaparız, ben de motivation bulurum 🚀 (not: bu arada yazım hataları için kusura bakma, telefonla hızlıca yazıyorum da autocorrect manyağa çeviriyo bazı kelimeleri)

Eskiden GPT ile yazıyorlardı seviye atlanılmış :D

Hocam Python için kitap bilemem ancak bir temelim olsun diyorsanız YouTube üzerinde kısa 1 saatlik temel videoları var. İzleyin dilin temeline hakim olursunuz.
Tamamdır izleyeceğim. Bu konuda önerdiğiniz bir kanal var mıdır? Yada video?

Kesinlikle en mantıklı karar, ama sadece kitapla gitmek yerine, kitapla öğrendiklerinizin üzerine videolar ekleyerek gelişebilirsiniz. Kitap önerilerim: Python 3 & Her Yönüyle Python.
Baktığım tüm kitaplardan listeme 3 tane eklemiştim ikisi buydu teşekkürler 😊

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamamdır çok teşekkür ederim izleyeceğim. İyi sosyaller.

İlk olarak hangi kitaptan başlamalıyım sizce ikisi arasından?

İlk olarak hangi kitaptan başlamalıyım sizce ikisi arasından?
Python 3'ten başlamanı öneririm, temelini kurduktan sonra ise her yönüyle Python'a geçebilirsin. O daha kapsamlı ve anlaması zor diyebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı