Nereden programlama öğrenilebilir?

Merhaba!

Programlama yapmak istiyorum ama hiçbir şekilde kod bilmiyorum. Nereden programlama yapmayı öğrenebilirim? Öğrenmek istediğim diller: JavaScript, Python.
Hocam o dilleri öğrenmek yerine nereye yöneleceğinizi seçseniz daha iyi olmazmı?
Sonuçta js ve python ikiside betik dil.
Eğer web'e girecekseniz javascript ve python mantıklı, fakat başka işler için başka dilelr kullanmalısınız.
Ben size burda bilinen dillerin ana amaçlarını göstereceğim.(Tabikide başka şeylerde yapılabilir fakat ama amaç veya genelde kullanıldığı alan)

Python: Yapay Zeka html&css&javascript&php: web sitesi C: Donanım Assembly: Önermesemde virüsler, hızın ve boyutun önemli olduğu her yerde. C++: Genelde oyun ve masaüstü uygulamalarda. Java: Android, iş, vb. Swift: İos. Lua: Eğer yanlış hatırlamıyorsam roblox oyunlarında ana dildi. C#: Windows Form, Masaüstü, Oyun(Unity). Visual Basic: İş. Ve böyle uzuyor..

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı