Nereden programlama öğrenilebilir?

Benim önerim kitaptan öğrenmen. Udemy vb platformlarda öğrenirken adamın yazdığını yazıp geçiyorsun, biraz havada kalıyor. Kitap ile çabalayarak öğrenirsen, öğrendiklerin daha kalıcı olur.

Peki bir kitap öneriniz var mı?

Merhaba!

Programlama yapmak istiyorum ama hiçbir şekilde kod bilmiyorum. Nereden programlama yapmayı öğrenebilirim? Öğrenmek istediğim diller: JavaScript, Python.
Hocam o dilleri öğrenmek yerine nereye yöneleceğinizi seçseniz daha iyi olmazmı?
Sonuçta js ve python ikiside betik dil.
Eğer web'e girecekseniz javascript ve python mantıklı, fakat başka işler için başka dilelr kullanmalısınız.
Ben size burda bilinen dillerin ana amaçlarını göstereceğim.(Tabikide başka şeylerde yapılabilir fakat ama amaç veya genelde kullanıldığı alan)

Python: Yapay Zeka html&css&javascript&php: web sitesi C: Donanım Assembly: Önermesemde virüsler, hızın ve boyutun önemli olduğu her yerde. C++: Genelde oyun ve masaüstü uygulamalarda. Java: Android, iş, vb. Swift: İos. Lua: Eğer yanlış hatırlamıyorsam roblox oyunlarında ana dildi. C#: Windows Form, Masaüstü, Oyun(Unity). Visual Basic: İş. Ve böyle uzuyor..

İnternet kaynak dolu. Bulamamak ayrı bir yetenek ister.

BTK akademi veya youtube üzerinden onlarca fazla şey öğrenebilirsin. İlla udemy para vermene gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…