Neredeyse hiçbir sporda iyi değilim

@Silinen üye Örnek vermek istedim, ya at sürme veya okçuluk/cirit gibi şeyleri denedin mi?
Yok valla denemedim.
Belki ilgii alanın sanattır
Aslında ilgi alanım icat yapmak, alet yapmak, oyun yapmak ama onu da beceremiyorum.
Okçuluk deneyebilirsin bence ben de aynı durumdaydım ama okçulukta başarılı oldum.
Bulunduğum yerde okçuluk ile ilgili kurs veren veya öğreten bir yer yok.

Yok valla denemedim.

Aslında ilgi alanım icat yapmak, alet yapmak, oyun yapmak ama onu da beceremiyorum.

Bulunduğum yerde okçuluk ile ilgili kurs veren veya öğreten bir yer yok.
İlgi alanın zaten uzun süre deneme/yanılma ile tecrübe edileceği için başarılı olamayabilirsiniz, poligona gidin veya enstrüman kurslarına katılın.

İlgi alanın zaten uzun süre deneme/yanılma ile tecrübe edileceği için başarılı olamayabilirsiniz, poligona gidin veya enstrüman kurslarına katılın.
Poligan da yok olduğum yerde ama bağlamaya yöneleceğim.
@Silinen üye Örnek vermek istedim, ya at sürme veya okçuluk/cirit gibi şeyleri denedin mi?
Cirit okçuluk ve at sürme de olduğum yerde yok
Belki ilgii alanın sanattır
Sanmıyorum ama olabilir. Aslında kitap yazmayı da denedim. Güzel makale yazmışlığım var fakat hepsi pc içerisindeydi fakat silindiler. Biraz şanssız biriyim.

Spora yeteneğim yok diye düşünme. Yetenek işin büyük bir kısmı olabilir ancak çalışma ve azim etme çok önemli. Yetenek olmadan çalışma ile bir yere kadar gelebilirsin. Yetenek de bir miktar varsa daha da yukarılara çıkabilirsin. Burada kendini başarılı görme ölçütünde çok önemli. Futbol için örnek vermek gerekirse: Hangi seviye senin için iyinin tanımı? Halı sahada on gol atan kişi olmak mı? Amatörde top koşturmak mı? Üç büyüklerde veya Avrupa'da top oynamak mı? Bunu belirlemelisin önce kendine.

Diğer bir husus da asla yeterli olmadığını düşünerek çalışman lazım. Sırf spor için söylemiyorum bunu. Sanat için de geçerli. Ben bu işi bitirdim demek en büyük yanılgı olur. Hala eksiğim var demek gelişmenin birinci koşulu.

Çok başarılı insanlara bakıp onları örnek alıyor olabilirsin. Bununla ilgili de şunu söylemek istiyorum: Bu tarz büyük sporcular yeteneklerinin neye olduğunu küçük yaşlar da keşfetmiş, yaptığı işi sevmiş ve iyi çalışmış kişilerdir. Çok büyük bir spor yıldızı olmak istiyorsan öncelikle yeteneğinin neye olduğunu bulmak birinci şart. İkinci şart ise yeteneğin olduğu dalı çok seveceksin. Üçüncü ise çok çalışacaksın.

Teşekkür ederim. Haklısın.

Hocam bende okçuluk ile uğraşıyorum. Modern okçuluk mu yapıyorsunuz yoksa geleneksel mı?
Modern okçuluk. Şuanlık profesyonel falan değilim hatta ortalama bile denemez. Eğitim yayları ile 20 metreden falan atıyoruz yani yeni başladım denebilir. Başarılı oldum derken diğer ok atanlara göre en iyileri benim manasında demiştim. Sizin durumunuz nedir? Kendinizi geliştirdiğinizi düşünüyorsanız tavsiyelerinizi dinlemeye açığım.

Makaralı profesyonel grubundayim ben. Okçuluğu sakın bırakma bence. Gelecekte değerlenecek bir spor ve cidden rahatlatıcı. Ayrıca normal şartlarda sıkı çalışma ile 6 ay gibi bir sürede profesyonel grubuna girilebiliyor. Tabii ben yayı biraz geç alabildigim için 1 yılı buldu bu süre.

Evet insanı gerçekten dinlendiriyor. İmkanım olduğu sürece devam ederim bu spora. Ben de hızlı geliştiğimi düşünüyorum açıkçası. Ancak daha üst bir yay nasıl alırım bilmiyorum malum fiyatlar çok yüksek ve parayı kazanan ben değilim.

Her iyi şeyin bir bedeli oluyor ve bu sporun bedeli de para malesef. Kulübün ile görüşebilirsin belki indirim yapabilirler. Bu arada hangi kulüptesin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…