Spora yeteneğim yok diye düşünme. Yetenek işin büyük bir kısmı olabilir ancak çalışma ve azim etme çok önemli. Yetenek olmadan çalışma ile bir yere kadar gelebilirsin. Yetenek de bir miktar varsa daha da yukarılara çıkabilirsin. Burada kendini başarılı görme ölçütünde çok önemli. Futbol için örnek vermek gerekirse: Hangi seviye senin için iyinin tanımı? Halı sahada on gol atan kişi olmak mı? Amatörde top koşturmak mı? Üç büyüklerde veya Avrupa'da top oynamak mı? Bunu belirlemelisin önce kendine.
Diğer bir husus da asla yeterli olmadığını düşünerek çalışman lazım. Sırf spor için söylemiyorum bunu. Sanat için de geçerli. Ben bu işi bitirdim demek en büyük yanılgı olur. Hala eksiğim var demek gelişmenin birinci koşulu.
Çok başarılı insanlara bakıp onları örnek alıyor olabilirsin. Bununla ilgili de şunu söylemek istiyorum: Bu tarz büyük sporcular yeteneklerinin neye olduğunu küçük yaşlar da keşfetmiş, yaptığı işi sevmiş ve iyi çalışmış kişilerdir. Çok büyük bir spor yıldızı olmak istiyorsan öncelikle yeteneğinin neye olduğunu bulmak birinci şart. İkinci şart ise yeteneğin olduğu dalı çok seveceksin. Üçüncü ise çok çalışacaksın.