Neredeyse tüm oyunlar çöküyor

specttra

Kilopat
RAM
hyperx fury 16(2*8)GB 5600mhz DDR5 Ram
SSD veya HDD modeli
kingston 1tb nvme m2
Ekran kartı
rx 6800 sapphire nitro
Anakart
b650m gaming x ax
İşlemci
7600x
Selam herkese, benim sistemde bir sorun var neredeyse tüm oyunlarda crash yiyorum bir iki kez normal kullanımda da yük altında değilken de yani mavi ekran aldım, PSU 750W 80+Gold, yazılım olarak her şey güncel BIOS, Windows, GPU, chipset, oyunlar da zaten orijinal, 2 kez format attım W11 de denedim şimdi tekrar Windows 10 Pro dayım, RAM testi yaptım Windows'tan bir sorun çıkmadı, PSU da kabaca yeterli diye düşünüyorum sorunun nereden kaynaklandığını bulamadım açıkçası yardımcı olabilecek biri varsa çok memnun olurum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Windows dosyalarını doğrulayın

CMD'yi yönetici olarak başlatıp sfc /scannow komutunu girin.

Sorunları düzeltemezse ek olarak;

DISM.exe /Online /Cleanup-image/ Restorehealth

Bu kadar çökme in Windows yükleme ile alakası olmaz. Mavi ekranda ne yazdığı ve çöktüğündeki loglar önemli. Yoksa bir şey denemez. PSU yetersiz olabilir, RAM bozuk olabilir. Tek 8 GB RAM'le deneyin mesela biraz.

Bu kadar çökme in Windows yükleme ile alakası olmaz. Mavi ekranda ne yazdığı ve çöktüğündeki loglar önemli. Yoksa bir şey denemez. PSU yetersiz olabilir, RAM bozuk olabilir. Tek 8 GB RAM'le deneyin mesela biraz.

Hocam ekran kartı RTX 3060 olanlar 650 kullanıyor zaten yetersiz olma gibi bir imkanı yok

Hocam Windows ISO dosyası ile bilgisayara sıfırdan format atmayı deneyin

YouTube yazarsanız çıkar zaten
Hocam onu denedim hatta dün w11 ile de yaptım yine aynı gece tekrar 10 pro yükledim herşeyi baştan kurdum yine değişmedi maalesef

Mavi ekrandaki loga dikkat etmemiştim ama bellek windows testi yaptım bi sorun cıkmadı PSU da 750w 80+ gold yeter diye düşünüyorum bu sisteme eğer arızalı değilse yani

Son düzenleme:
Hocam onu denedim hatta dün w11 ile de yaptım yine aynı gece tekrar 10 pro yükledim herşeyi baştan kurdum yine değişmedi maalesef

Mavi ekrandaki loga dikkat etmemiştim ama bellek windows testi yaptım bi sorun cıkmadı PSU da 750w 80+ gold yeter diye düşünüyorum bu sisteme eğer arızalı değilse yani
Testlere illa güven olmaz. dediğim gibi tek Ram deneyin, diğer rami deneyin. Ama loglar önemli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı