Merhaba,
Nintendo oyunlarını çok seviyorum. Hala arada sırada oynuyorum. Benim gibi oynamak isteyen insanlar olur da nasıl oynanacağına dair bir rehbere ihtiyaç olursa diye bu yazıyı yazmak istedim. Konuyu yazarken NES oyunları mı yoksa Atari oyunları mı diye belirtmeliyim diye düşünürken Atari ile NES (Nintendo Entertainment System)'in birbirinden farklı iki platform olduğunu, NES oyunlarının sonradan Atari üzerinden oynanabildiğini öğrendim. Fakat benim gibi ikisinin aynı şey olduğunu düşünüp Atari oyunları bilgisayarda nasıl oynanır diye araştıran olursa diye etiketlere hem Atari hem NES yazacağım.
NES oyunlarını oynayabilmek için ".nes" uzantılı oyun dosyalarına ve bu oyun dosyalarını çalıştıracak, emülatör denen yazılımlara ihtiyaç vardır.
1) Emülatör: İnternette VirtuaNES, NES Emulator vb. gibi onlarca çeşit emülatör var ancak ben kendi kullandığım ve diğerlerine kıyasla en kullanışlı ve sade olduğunu düşündüğüm emülatörü paylaşacağım. Zamanında Türkçe'ye çevrilmiş ve açıkçası çevrilmese daha iyi olurmuştu ancak bu dosyayı artık hiçbir yerde bulamadığım için orijinal halini paylaşamayacağım. Simgesinde futbolun kralı Tsubasa resmi olan bir emülatör, NesterJ!
2) NesterJ Kullanım Kılavuzu:
Tüm NES Oyunları - Nintendolife.com
NES Oyun Arama Sayfası - GameHacking.org
Bedava NES Oyunları - Emulatorgames.net
4) İndirme Bağlantısı: NesterJ'yi ve beraberinde arşivimdeki yaklaşık 200 oyunu, aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz. İyi eğlenceler! NesterJ programını, birçok antivirüs programı, virüs olarak algılayıp uyarı veriyor ve otomatik olarak siliyor ancak kendim yıllardır bu emülatörü kullanarak NES oyunlarını oynuyorum ve hiçbir problem yaşamadım. Virüssüzdür, gönül rahatlığıyla antivirüs programınızın beyaz listesine alıp kullanabilirsiniz.
mega.nz
5) Bağlantının Virüs İçermediğine Dair VirusTotal Sonucu:
Nintendo oyunlarını çok seviyorum. Hala arada sırada oynuyorum. Benim gibi oynamak isteyen insanlar olur da nasıl oynanacağına dair bir rehbere ihtiyaç olursa diye bu yazıyı yazmak istedim. Konuyu yazarken NES oyunları mı yoksa Atari oyunları mı diye belirtmeliyim diye düşünürken Atari ile NES (Nintendo Entertainment System)'in birbirinden farklı iki platform olduğunu, NES oyunlarının sonradan Atari üzerinden oynanabildiğini öğrendim. Fakat benim gibi ikisinin aynı şey olduğunu düşünüp Atari oyunları bilgisayarda nasıl oynanır diye araştıran olursa diye etiketlere hem Atari hem NES yazacağım.
NES oyunlarını oynayabilmek için ".nes" uzantılı oyun dosyalarına ve bu oyun dosyalarını çalıştıracak, emülatör denen yazılımlara ihtiyaç vardır.
1) Emülatör: İnternette VirtuaNES, NES Emulator vb. gibi onlarca çeşit emülatör var ancak ben kendi kullandığım ve diğerlerine kıyasla en kullanışlı ve sade olduğunu düşündüğüm emülatörü paylaşacağım. Zamanında Türkçe'ye çevrilmiş ve açıkçası çevrilmese daha iyi olurmuştu ancak bu dosyayı artık hiçbir yerde bulamadığım için orijinal halini paylaşamayacağım. Simgesinde futbolun kralı Tsubasa resmi olan bir emülatör, NesterJ!
2) NesterJ Kullanım Kılavuzu:
- NesterJ programını açtığınız zaman karşınıza Dosya, Ayarlar ve Yardim sekmelerinden oluşan, küçük, içi siyah bir pencere gelir.
- Dosya > Oyun ac adımından bilgisayarınızda bulunan herhangi bir .nes dosyasını oynatabilirsiniz.
- Oyunun istediğiniz bir bölümünde daha sonra kaldığınız yerden oynamaya devam etmek veya yandığınızda oyunun bitmesinin önüne geçmek üzere ilerlemenizi kaydetmek için Dosya > Save dosyası kaydet... > Kaydedilecek dizini seçip dosya adı girin > Kaydet adımından kayıt dosyası oluşturabilirsiniz.
- Kaydettiğiniz oyun dosyasından oyununuza devam etmek için ilk önce kayıt dosyası oluşturduğunuz oyunu açmanız gerekmektedir. Ardından Dosya > Save dosyası aç... > Kayıt dosyası seçin > Aç adımından oyununuza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
- NesterJ programını kapatmadan bir oyunu kapatmak için Dosya > Oyunu kapat seçeneğini kullanabilirsiniz.
- NesterJ programını kapatmadan ve oyun dosyalarına ulaşmadan açık bir oyunu yeniden açmak için Dosya > Reset seçeneğini kullanabilirsiniz.
- Tam ekran özelliği çalışmamakla birlikte, çalışsa bile gecikmeye yol açtığından pencereyi, Ayarlar > Goruntu ozellikleri... adımından 2x Goruntu seçeneğini seçerek gecikmesiz ve sorunsuz bir şekilde genişletebilirsiniz.
- Kontrol düğmeleri yukarı ok, aşağı ok, sol ok, sağ ok, A, S, Z ve X düğmelerinden oluşuyor.
Tüm NES Oyunları - Nintendolife.com
NES Oyun Arama Sayfası - GameHacking.org
Bedava NES Oyunları - Emulatorgames.net
4) İndirme Bağlantısı: NesterJ'yi ve beraberinde arşivimdeki yaklaşık 200 oyunu, aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz. İyi eğlenceler! NesterJ programını, birçok antivirüs programı, virüs olarak algılayıp uyarı veriyor ve otomatik olarak siliyor ancak kendim yıllardır bu emülatörü kullanarak NES oyunlarını oynuyorum ve hiçbir problem yaşamadım. Virüssüzdür, gönül rahatlığıyla antivirüs programınızın beyaz listesine alıp kullanabilirsiniz.

7.65 MB file on MEGA
5) Bağlantının Virüs İçermediğine Dair VirusTotal Sonucu:
Son düzenleyen: Moderatör: