Neshta virüsü ne yapılmalı?

gorko

Hectopat
Daha fazla  
Neshta virüsü yedim. Hiçbir şey indirmememe rağmen Malwarebytes'te çıktı. AVG'nin yazılımı ile tarattım bir sürü dosya taradı sonra yeniden başlatmamı istedi ve devam etti taramaya ardından bitti. Şu anda ne yapmalıyım?
Ayrıca tarama yaparken PC kendini kapatıyor ara sıra. Mesela Kaspersky ile hiç tam tarama yapamıyorum 10dk geçiyor kapanıyor.

Rkill indirip tarama yapar mısın?

Tarama bittikten sonra ne yapmalıyım?
.txt dosyası oluşturdu ne yapacağım?

Malwarebytes ile tekrar tarama yapmayı deneyebilirsin.

Dediğim gibi bilgisayar kapanıyor.

Rkill ile nasıl tarama yapacağı masaüstüne .txt dosyası oluşturdu.

Hocam mesaj yazıp nereye kaçıyorsunuz acaba önceki konularımdada aynı şeyi yapmıştınız.

Son düzenleme:
Hocam hatırlamıyorum bile önceki konularını. Bilerek yaptığım bir şey değil sürekli bakmıyorum foruma. Tarama yaptıktan sonra oluşturur zaten .txt dosyasını. İngilizcen varsa problem bulup bulmadığını zaten anlarsın.

Şu an araştırmaya devam ediyorum başka ne yarar işine diye.

RKill ne alaka onu anlamadım?

Benim bildiğim modern virüsler için etkili değildi RKill

Bu tür virüslerde tavsiyem usbye linux kurun linux live ile açın sonrasında virüs taramasını onun üzerinden yapın antivirüsü .exe olarak indirecek wine ile kurup tarama yapacaksın.

RKill ne alaka onu anlamadım?
Kankam öncelikle neden beğenmedim atıyorsun direkt sormak yerine anlamadım. Benim attığımın konu sahibine herhangi bir zararı mı var sence? Beğenmedim demen için bir sebep görmüyorum. Ayrıca ne alakası olup olmadığını bana değil direkt kendin bleepingcomputer üzerinden bakıp görebilirsin. Bahsettiğim forumda da aynı virüs için konu açılmış ve orada yapılanlara göz gezdiriyorum. Virüs bulaştığında ilk yapılması gerekenler sırasıyla Rkill ve Malwarebytes benim için. Daha sonra başka çözümler ararım ki çoğu zaman sadece bu ikisi ile çözüm sağladım.

Forumda da bir sürü antivirüs yazılım kullanılmış. Hangisi işine yarar onu bulmaya çalışırken seninle uğraşmak durumunda kalıyorum. Bahsettiğim forum:

@gorko , attığım linkteki adımları takip edersen içinin rahat edeceğini düşünüyorum bir bak istersen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı