Net::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID Hatası Nasıl Çözülür?

Abdul0234

Hectopat
Yer
İstanbul/Batışehir
Daha fazla  
Meslek
12. Sınıf Öğrencisi (YKS Sınavına Hazırlanıyor)
Şuraya denediğim bütün her şeyi tek tek yazacağım. Şimdi bu olay 1 ay önce başladı. Şöyle birde SS attayım:
1748303447236.png

Şimdi normalde VPN açınca girebildiğim site her ne hikmetse girmemeye başladı. Artı olarak VPN'ler bile açılmadı. (Eklenti olarak kurduklarım.) Hangi uygulamayı kurduğumu net olarak hatırlamıyorum. Ama ya bu olaydan önce ya da sonra Proton VPN kurduğumu hatırlıyorum. Her neyse kurduğumda benden üyelik istediği için sonrasında kaldırdım. Ama sadece Proton VPN kurmadı bu paket yükleyici. Yanına kendi AV'si mi olur başka program mı olur ne varsa kurmuş. Dedimki "Hayırdır sen kim ola? Ben seni kurmadım" Hepsini kaldırdım. Ama sonrasında bu siteye hiç bir şekilde erişimim olmadı. VPN bile açamadım. İşte bir kaç gündür de şu hatayı düzeltmek için yapmadığım şey kalmadı. Sertifika deposundan sertifika araması yaptım. Herhangi değişen bir şey bulamadım. Şöyle sertifika bilgilerini de atayım:

1748303757378.png

Sertifika deposunda böyle bir sertifika yok. Bunu belirteyim. Ardından şu komutu denedim:

Kod:
# Check for Administrator privileges
if (-not ([Security.Principal.WindowsPrincipal] [Security.Principal.WindowsIdentity]::GetCurrent()).IsInRole([Security.Principal.WindowsBuiltInRole] "Administrator")) {
    Write-Warning "You must run this script as Administrator."
    pause
    exit
}

Write-Host "Starting network reset and certificate cleanup..."

# Network reset commands
netsh winsock reset
netsh int ip reset
netsh advfirewall reset
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew

# Suspicious certificate keywords
$keywords = @("localhost", "localdomain", "Tunnel", "Proton", "MyCompany", "Intercept")

# Certificate removal function
function Remove-Certs {
    param (
        [string]$storePath
    )
    foreach ($keyword in $keywords) {
        Get-ChildItem -Path $storePath | Where-Object {
            $_.Subject -like "*$keyword*" -or $_.Issuer -like "*$keyword*"
        } | ForEach-Object {
            Write-Host "Removing certificate: $($_.Subject)"
            Remove-Item -Path "$storePath\$($_.Thumbprint)" -Force
        }
    }
}

Write-Host "Cleaning up certificates..."
Remove-Certs -storePath "Cert:\LocalMachine\Root"
Remove-Certs -storePath "Cert:\LocalMachine\CA"
Remove-Certs -storePath "Cert:\CurrentUser\Root"
Remove-Certs -storePath "Cert:\CurrentUser\CA"

# Remove proxy settings from registry
Write-Host "Resetting registry-based proxy settings..."
Remove-ItemProperty -Path "HKCU:\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings" -Name ProxyEnable -ErrorAction SilentlyContinue
Remove-ItemProperty -Path "HKCU:\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings" -Name ProxyServer -ErrorAction SilentlyContinue

# Clear browser cache folders
Write-Host "Clearing Chrome and Edge network cache..."
$chromePath = "$env:LOCALAPPDATA\Google\Chrome\User Data\Default\Cache"
$edgePath = "$env:LOCALAPPDATA\Microsoft\Edge\User Data\Default\Cache"

if (Test-Path $chromePath) { Remove-Item "$chromePath\*" -Force -Recurse -ErrorAction SilentlyContinue }
if (Test-Path $edgePath) { Remove-Item "$edgePath\*" -Force -Recurse -ErrorAction SilentlyContinue }

Write-Host "Network and certificate reset complete. Please restart your computer."
pause

Bunu PowerShell üzerinden çalıştırdım. PowerShell güvenlik duvarını da kapattığımı söyleyeyim. Ağ sıfırlaması yaptım, aklıma gelen çoğu şeyi denedim. Bunları yaparkende genelde zaten Chat-GPT üzerinden yardım aldım ama sonuç vermedi. Şimdi ise size sormak isterim. Bilgili arkadaşlardan rica ediyorum artık yardım edin. Gerçekten sinirim bozuldu artık. Hala aynı şekilde devam ederse artık bilgisayarı parçalayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı