.NET Framework 3.5 0x80073712 hatası

GTA Vice City Next Gen launcherına girmek için için bunu kurmam lazım ama bu hatayla karşılaşıyorum. Windows'un ISO dosyasını indirip CMD'ye "DISM /Online /Enable-Feature /FeatureName:NetFx3 /All /LimitAccess /Source:X:\sources\sxs" kodunu girdiğimde ise "Error: 14098 Bileşen deposu bozulmuş" hatasını alıyorum. Hiçbir şekilde sorunu çözemedim. Format atmak istemiyorum bir sürü program yüklü.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA Vice City Next Gen launcherına girmek için için bunu kurmam lazım ama bu hatayla karşılaşıyorum. Windows'un ISO dosyasını indirip CMD'ye "DISM /Online /Enable-Feature /FeatureName:NetFx3 /All /LimitAccess /Source:X:\sources\sxs" kodunu girdiğimde ise "Error: 14098 Bileşen deposu bozulmuş" hatasını alıyorum. Hiçbir şekilde sorunu çözemedim. Format atmak istemiyorum bir sürü program yüklü.
Eğer "Error: 14098 Bileşen deposu bozulmuş" hatası alıyorsanız ve .NET Framework 3.5 (NetFx3) ile ilgili sorun yaşıyorsanız, sisteminizdeki bazı dosyalar eksik ya da bozulmuş olabilir. Bu hatayı gidermek için birkaç adım öneriyorum. İlk olarak, Windows Update'i tamir etmek için ayarlara gidip sorun gidericiyi çalıştırabilirsiniz. Ardından, Yönetici olarak komut istemcisine şu komutları girin: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutuyla sistemdeki bozuk dosyaları onarmayı deneyin. Son olarak, SFC (System File Checker) komutunu çalıştırarak (sfc /scannow), sistem dosyalarını kontrol edip hatalı dosyaları düzeltmeyi deneyebilirsiniz. Bu yöntemler sorununuzu çözmezse, ISO dosyasını manuel olarak kullanıp NetFx3'ü yüklemeyi deneyebilirsiniz. Eğer hala sonuç alamazsan, yedekleme yapıp format atman gerekecek :/

Technopat Haberler

Geri
Yukarı