Net GSM deneyimi

Tekrardan merhaba sevgili fakirler.
Türk operatör marketinin her zaman overpriced olduğunu ve hizmet kalitesinin yerlerde olduğunu düşündüm. Bu kadar yüksek rekabetin olduğu bir pazarda nasıl fiyat düşürme değil de müşteriye boyun eğdirme ve enayi yerine koyma politikası izlendi anlayamıyorum. Hadi fiyatların bahanesi var operasyon giderleri yüksek eyvallah pazar çok rekabetçi reklam giderleri yüksek eyvallah eee bunun altyapısı var bakımı var teknisyeni var kuru gürültü giderleri yüksek eyvallah ama müşteriyi aptal yerine koyup gizliden gizliye para tırtıklama sevdalarını hiç anlamıyordum. Hal böyleyken en problemsiz görece daha az takıp takıştıran Vodafone'u 2 yıldır kullanıyordum. Kabul etmek gerekir ki Türkiye'nin en iğrenç şirketi olan Turkcell'den çok daha iyi bir deneyim sundu.

Geldik taahüt süresinin sonuna. 170 lira ödediğim 20GB mobil data ve kullanılmayan geri kalan içeriği bulunan paketimin 600 liralık faturaya sahip muadiline taahüt onayı için arandığımda şok oldum. Vaziyet böyleyken alternatif aramaya koyuldum. Tabi insan güvenli alanından çıkmak istemiyor kafam rahat başıma iş almayım böyle devam edeyim diyor ancak denemek arzusundan da geri durmak istemedim.

Not: Hizmet incelemesini 3 başlıkta yapacağım.
Not: Ben numara taşıma işlemi yaptım yeni numara almadım. Yeni numara alan arkadaşlar da deneyimlerini paylaşsın.

1. Numara Taşıma Süreci (7/10)

Genel olarak banka hesabı açmaktan bir tık daha karmaşık bir işlem olsa da geçiş işlemleri zor değil. Müşteri temsilcisine bağlanmak çok kolaydı karmaşık gelen her an bu desteği almak açıkçası bi tık daha rahatlattı. İşlemleri karmaşık bulan arkadaşlar için kısa bir özet geçeyim.

Sim kartı alıyorsunuz (150 TL) -> Site üzerinden numara taşıma işlemlerine devam ediyorsunuz -> Bankanızın sitesinden E-Devlet'e giriş yapıp işlemi onaylıyorsunuz -> Kimlik fotoğrafı yükleyip numara taşınma işleminin bitmesini bekliyorsunuz.

Aslında adımlar kolay ve basit gibi gözüküyor işlemlere yabancı olanlar için karmaşık gelebilir. Daha basit ve şirket tarafından örnek videolar ile adım adım ilerletilen bir süreç olmasını isterdim. Uygulama üzerinden işlemlere devam etme yöntemi de varmış ancak ben site üzerinden tüm işlemleri bitirdikten sonra fark ettim. Belki o bir tık daha kolay olabilir.

2. Hizmet Performansı (7/10)

Kağıt üzerinde Turkcell altyapısını kullanıyorlar ancak burada bir ayrım var. Teknik olarak ifade edemesemde Net GSM'in 2. planda olduğu hissediliyor. Daha yüksek ping daha az stabil internet hızı ve VoLTE entegrasyonu eksikliği ikinci kalite bir hizmet olduğunu gösteren etmenler. Tabi bunlar kimine önemli olur kimine önemli olmaz örneğin ben çok umursamıyorum ancak bu gibi eksikliklerini olduğunu bilin. Kendilerine sorduğumda yakında düzeleceğini iddia ettiler. VoLTE eksikliği evet kulaklık takılıyken çok hissediliyor ancak ahize ve hoparlörde fark yok denecek kadar az. Bunun yanında hat değişiminden sonra iMassage ve FaceTime hataları almaya başladım. İki hizmeti de zaten kullanmadığım için kapattım. Bu sizin için önemliyse müşteri temsilcisi ile görüşmenizde fayda var. Bunlar haricinde kusur bulamadım.

3. Fiyat ve Yan Etkenler (10/10)

Arkadaşlar nihayetinde işin bana masrafı 150 TL yeni kart ve 75 TL telsiz kullanım vergisi oldu. Bunun haricinde 15GB | 500 DK | 100 SMS için kılçıksız 119 TL ödüyorum. Evet bir GSM operatörü uygulaması üzerinde binlerce reklama maruz kalıp market alışverişi yapıp puan biriktirip sistemin kuklalarından biri olamıyorsunuz ya da premimum paketler alıp kendinizi özel hissetmiyorsunuz düm düz sade tek bir şey satıyorlar ancak bunlar kimileri için artı kimileri için eksi yan etkilerdir. Benim için artı olduğu için yüksek puan veriyorum.

Umarım zamanla bozmaz diyip ortalamada 8/10 puan ile gayet mutlu olduğumu söylemek istiyorum. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrardan merhaba sevgili fakirler.
Türk operatör marketinin her zaman overpriced olduğunu ve hizmet kalitesinin yerlerde olduğunu düşündüm. Bu kadar yüksek rekabetin olduğu bir pazarda nasıl fiyat düşürme değil de müşteriye boyun eğdirme ve enayi yerine koyma politikası izlendi anlayamıyorum. Hadi fiyatların bahanesi var operasyon giderleri yüksek eyvallah pazar çok rekabetçi reklam giderleri yüksek eyvallah eee bunun altyapısı var bakımı var teknisyeni var kuru gürültü giderleri yüksek eyvallah ama müşteriyi aptal yerine koyup gizliden gizliye para tırtıklama sevdalarını hiç anlamıyordum. Hal böyleyken en problemsiz görece daha az takıp takıştıran Vodafone'u 2 yıldır kullanıyordum. Kabul etmek gerekir ki Türkiye'nin en iğrenç şirketi olan Turkcell'den çok daha iyi bir deneyim sundu.

Geldik taahhüt süresinin sonuna. 170 lira ödediğim 20GB mobil data ve kullanılmayan geri kalan içeriği bulunan paketimin 600 liralık faturaya sahip muadiline taahhüt onayı için arandığımda şok oldum. Vaziyet böyleyken alternatif aramaya koyuldum. Tabii insan güvenli alanından çıkmak istemiyor kafam rahat başıma iş almayayım böyle devam edeyim diyor ancak denemek arzusundan da geri durmak istemedim.

Not: Hizmet incelemesini 3 başlıkta yapacağım.
Not: Ben numara taşıma işlemi yaptım yeni numara almadım. Yeni numara alan arkadaşlar da deneyimlerini paylaşsın.

1. Numara Taşıma Süreci (7/10)

Genel olarak banka hesabı açmaktan bir tık daha karmaşık bir işlem olsa da geçiş işlemleri zor değil. Müşteri temsilcisine bağlanmak çok kolaydı karmaşık gelen her an bu desteği almak açıkçası bir tık daha rahatlattı. İşlemleri karmaşık bulan arkadaşlar için kısa bir özet geçeyim.

SIM kartı alıyorsunuz (150 TL) -> Site üzerinden numara taşıma işlemlerine devam ediyorsunuz -> Bankanızın sitesinden e-Devlet'e giriş yapıp işlemi onaylıyorsunuz -> Kimlik fotoğrafı yükleyip numara taşınma işleminin bitmesini bekliyorsunuz.

Aslında adımlar kolay ve basit gibi gözüküyor işlemlere yabancı olanlar için karmaşık gelebilir. Daha basit ve şirket tarafından örnek videolar ile adım adım ilerletilen bir süreç olmasını isterdim. Uygulama üzerinden işlemlere devam etme yöntemi de varmış ancak ben site üzerinden tüm işlemleri bitirdikten sonra fark ettim. Belki o bir tık daha kolay olabilir.

2. Hizmet Performansı (7/10)

Kağıt üzerinde Turkcell altyapısını kullanıyorlar ancak burada bir ayrım var. Teknik olarak ifade edemesemde Net GSM'in 2. planda olduğu hissediliyor. Daha yüksek ping daha az stabil internet hızı ve VoLTE entegrasyonu eksikliği ikinci kalite bir hizmet olduğunu gösteren etmenler. Tabii bunlar kimine önemli olur kimine önemli olmaz örneğin ben çok umursamıyorum ancak bu gibi eksikliklerini olduğunu bilin. Kendilerine sorduğumda yakında düzeleceğini iddia ettiler. VoLTE eksikliği evet kulaklık takılıyken çok hissediliyor ancak ahize ve hoparlörde fark yok denecek kadar az. Bunun yanında hat değişiminden sonra imazsage ve FaceTime hataları almaya başladım. İki hizmeti de zaten kullanmadığım için kapattım. Bu sizin için önemliyse müşteri temsilcisi ile görüşmenizde fayda var. Bunlar haricinde kusur bulamadım.

3. Fiyat ve Yan Etkenler (10/10)

Arkadaşlar nihayetinde işin bana masrafı 150 TL yeni kart ve 75 TL telsiz kullanım vergisi oldu. Bunun haricinde 15GB | 500 DK | 100 SMS için kılçıksız 119 TL ödüyorum. Evet bir GSM operatörü uygulaması üzerinde binlerce reklama maruz kalıp market alışverişi yapıp puan biriktirip sistemin kuklalarından biri olamıyorsunuz ya da premimum paketler alıp kendinizi özel hissetmiyorsunuz dümdüz sade tek bir şey satıyorlar ancak bunlar kimileri için artı kimileri için eksi yan etkilerdir. Benim için artı olduğu için yüksek puan veriyorum.

Umarım zamanla bozmaz deyip ortalamada 8/10 puan ile gayet mutlu olduğumu söylemek istiyorum. İyi Sosyaller.

İnternet hızınız ne durumda?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-07-07 saat 23.32.42_a2bd6120.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-07-07 saat 23.32.42_a2bd6120.jpg
    40,7 KB · Görüntüleme: 82

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı