Çözüldü Netac SSD takılı sistem donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Raptor

Megapat
RAM
16
SSD veya HDD modeli
Netac 256GB
Ekran kartı
RX570
Anakart
B450M S2H
İşlemci
Ryzen 5 5600
Başlıktan anlayacağınız gibi bilgisayarım takılıyor ve ara ara donuyor. Sistemden mi acaba diyerek format attım fakat değişen bir şey yok. Sorunun SSD'de olduğunu düşünüyorum. Bilgisayar hem olması gerekenden geç açılıyor hem de geç kapanıyor. Ve SSD'nin ortalama yanıt süresi bazen 6000'i falan buluyor. HD Tune health durumu aşağıda. Sizce de problem SSD midir?

Dosya Ekleri

• ss.png
    ss.png
    63,3 KB · Görüntüleme: 44
Çözüm
Yeni SSD'ye Windows'unuzu kurun. Sorun ortadan kalkacaktır.

Netac gibi SSD'ler Çin'deki noname SSD'lere amblem basılarak satılan SSD'lerdir. Yani bu mesajı okuyan arkadaşım sende de adı sanı duyulmamış ucuz bir SSD varsa markaya takılma birçoğu benzer ve aynı yerlerden geliyor.

Şu an elimde başka bir SSD yok. Eğer SSD'den dolayı ise yeni SSD alacağım.

Sorun SSD'deymiş. M.2 SSD aldım her şey düzeldi.

Netac gibi SSD'ler Çin'deki noname SSD'lere amblem basılarak satılan SSD'lerdir. Yani bu mesajı okuyan arkadaşım sende de adı sanı duyulmamış ucuz bir SSD varsa markaya takılma birçoğu benzer ve aynı yerlerden geliyor.

Bendeki Netac'ta silicon Motion'un iyi bir kontrolcüsü ve KR DRAM var. Çin'deki nonamelerde hangisi kullanılıyor bilmiyorum ama Netac'ın ürettiği ürünler gayet kaliteli ve uzun ömürlü oluyor. Bendeki model TBW'sini doldurmasına rağmen SSD sağlığı hala %98 mesela.

Şu an elimde başka bir SSD yok. Eğer SSD'den dolayı ise yeni SSD alacağım.

Sorun SSD'deymiş. M.2 SSD aldım her şey düzeldi.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı