Netflix Netflix 1 aylık bedava üyelik için sahte kart kullanmak yasal mıdır?

Makaleler
4
Yer
Denizli
Selamlar, ben Netflix'i yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Premium paketini kullandığım için 49TL veriyorum. Youtube'da gezinirken bir video gördüm. Adam sahte kart üreten sitelerden kart numarası alıp yazıyor ama sadece 1 aylık kullanılabileceğini söylüyor. Ben de bunu size sormak istiyorum, böyle bir şey yasal mı? Bana sıkıntı olmaz gibi geliyor, sonuçta 1 ay bedava üyelik için kullanılan bir araç, kendi kartımı girsem bile o bedava üyeliği kullanacağım yani. Sizin de düşüncelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, ben Netflix'i yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Premium paketini kullandığım için 49TL veriyorum. Youtube'da gezinirken bir video gördüm. Adam sahte kart üreten sitelerden kart numarası alıp yazıyor ama sadece 1 aylık kullanılabileceğini söylüyor. Ben de bunu size sormak istiyorum, böyle bir şey yasal mı? Bana sıkıntı olmaz gibi geliyor, sonuçta 1 ay bedava üyelik için kullanılan bir araç, kendi kartımı girsem bile o bedava üyeliği kullanacağım yani. Sizin de düşüncelerinizi bekliyorum.
Bu tür şeyler için limiti 1TL olan sanal kart oluşturuyorum öyle alıyorum.

Adı üstünde sahte kart. Nasıl bir yaptırımı olur bilmiyorum ama Netflix de saf değildir sürekli bu yöntemi kullananlara karşı bir sistem geliştirmişlerdir illa ki. Sizin kullandığınız pakette birden fazla ekran izlenebiliyor aynı anda bunu eşinizle dostunuzla paylaşsanız her ay yarı yaraya ödeseniz daha iyi olur gibi. Sonuçta oraya verdiğimiz paralarda bize yapım olarak geri dönüyor. Sonra en sevdiğimiz dizilerden biri yeni sezon onayı alamıyor bizde kızıyoruz niye yeni sezon çekilmiyor diye. Kimse para vermezse bu diziler filmler nasıl çekilecek biz ne izleyeceğiz?

Zaten 1 ay ücretsiz üyelik kullanmak Netflix'in verdiği haklardan. Ondan dolayı kart sahte veya gerçek fark etmeksizin 1 ay kullanımın yasal olduğunu düşünüyorum.

Ancak 1 ay sonra başka kart ile başka kart açmak ne yasal ne de etik olur. Tesbitini yaparlar mı bilemiyorum ama buradan itibaren benim görüşüme göre yasal olmayan kısma giriliyor.

Tabi bunlar benim kendi görüşlerim. Gerçekte farklı şeyler dönüyor olabilir.

Yasal olup olmamasından ziyade etik değil. Bir suistimal söz konusu.

Sahte kart kullanıldığı tespit edilebiliyorsa IP veya donanım kimliği üzerinden engellenebilirsin.
Ha bir de o kodu alacağın kişi tarafından dolandırılma ihtimalin var.

Yeni kart numarası(kendine ait) ile yeni hesap açarak ücretsiz kullanmak etik midir tartışılır ancak en azından daha masum.

Adı üstünde sahte kart. Nasıl bir yaptırımı olur bilmiyorum ama Netflix de saf değildir sürekli bu yöntemi kullananlara karşı bir sistem geliştirmişlerdir illa ki. Sizin kullandığınız pakette birden fazla ekran izlenebiliyor aynı anda bunu eşinizle dostunuzla paylaşsanız her ay yarı yaraya ödeseniz daha iyi olur gibi. Sonuçta oraya verdiğimiz paralarda bize yapım olarak geri dönüyor. Sonra en sevdiğimiz dizilerden biri yeni sezon onayı alamıyor bizde kızıyoruz niye yeni sezon çekilmiyor diye. Kimse para vermezse bu diziler filmler nasıl çekilecek biz ne izleyeceğiz?

Netflix yokken neyle izliyordunuz ? Bugün ATV'den izlediğiniz bir diziye para veriyor musunuz ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı