Netflix Netflix 1 aylık bedava üyelik için sahte kart kullanmak yasal mıdır?

Tabiki de yasal değil, ancak bunu takip etmiyorlar ben kendi kartımı ekliyorum 1 ay ücretsiz kullanıp hesabı devre dışı bırakıyorum sonra tekrar açıyorum.

Benim Facebook'a 3.600TL borcum var, reklam verdiğimde ya bir ayarı yanlış yaptım, ya kaydetmeyi unuttum, bir şekilde gösterim devam etti günlerce. Hesabımın e-posta adresini bile hatırlamıyorum.

Netflix yokken neyle izliyordunuz ? Bugün ATV'den izlediğiniz bir diziye para veriyor musunuz ?
Bu nasıl bir mantık? ATV dizileriyle Netflix aynı kefede değil. Arada kocaman bir prodüksiyon farkı var. Ve Netflix dizileri küresel, dandik yerli dizilerle bir değil. Senin mantığınla Lig TV’de ücretsiz olsun her maçı ücretsiz izleyelim. Hatta stadlara da ücretsiz girelim kulüpler oyuncuların parasını nerden buluyorsa bulsun. Bizde neden iyi oyuncular izleyemiyoruz diye kızalım. TV kanalları bize reklam izletiyor ürün yerleştirme yapıyor ve yapım TV’de izlendikçe kazanıyor. Onlar için önemli olan rating yapımın değil kanalın izlenmesi. Netflix’te reklam yok en azından.

Son düzenleme:
Bu nasıl bir mantık? ATV dizileriyle Netflix aynı kefede değil. Arada kocaman bir prodüksiyon farkı var. Ve Netflix dizileri küresel, dandik yerli dizilerle bir değil. Senin mantığınla Lig TV’de ücretsiz olsun her maçı ücretsiz izleyelim. Hatta stadlara da ücretsiz girelim kulüpler oyuncuların parasını nerden buluyorsa bulsun. Bizde neden iyi oyuncular izleyemiyoruz diye kızalım. TV kanalları bize reklam izletiyor ürün yerleştirme yapıyor ve yapım TV’de izlendikçe kazanıyor. Onlar için önemli olan rating yapımın değil kanalın izlenmesi. Netflix’te reklam yok en azından.

Anlamadınız heralde ? Kaliteli yapım sadece Türkiye'de yok. Diğer ülkelerde bir TV kanalında rahatlıkla kaliteli yapımlar izleyebiliyorum ben. Netflix Internet gücü sayesinde bir çok yapımı tek bir platformda topladı. Normal kanallarda, devlet kanallarında izlediğiniz bedava diziler dahi Netflix'te paralı bir şekilde sunmaya başlandı. O kanallarda bedava izlediğimiz diziler yine para kazanıyorlardı kimseninde "acilen bu adamlara para vermeliyiz yoksa Behzat Ç'nin yeni sezonu gelmez" gibi bir endişesi yoktu.

Instagram'da paralı olmalı mıdır o zaman ? Ya da Youtube ? Nasıl resim paylaşımı yapardınız ? Yada istediğiniz bir videoyu nasıl izlerdiniz ? Yada Technopat da paralı olmalı mıdır ? Technopat için de para kaygınız var mı ? "Eyvah yeni sezon gelmeyecek çünkü para kazanamıyorlar" dediğiniz gibi Technopat için de "para ödeyin şu platforma yoksa nereye konu açacağım ?" der miydiniz ?

Netflix almaya devam edebilirsiniz Netflix alanlara karşı bir duruş sergilemiyorum. Fakat mesajınızda belirttiğiniz "siz para vermiyorsunuz diye biz yeni sezon izleyemiyoruz" tarzındaki bencil düşünceniz hoş değil. Ben reklamlı izlemeyi tercih eden biri olarak, sizlerin cepten para ödeme isteğiniz yüzünden ben parasız reklamla izlediğim diziyi artık parayla izlemek zorundayım.

Anlamadınız heralde ? Kaliteli yapım sadece Türkiye'de yok. Diğer ülkelerde bir TV kanalında rahatlıkla kaliteli yapımlar izleyebiliyorum ben. Netflix Internet gücü sayesinde bir çok yapımı tek bir platformda topladı. Normal kanallarda, devlet kanallarında izlediğiniz bedava diziler dahi Netflix'te paralı bir şekilde sunmaya başlandı. O kanallarda bedava izlediğimiz diziler yine para kazanıyorlardı kimseninde "acilen bu adamlara para vermeliyiz yoksa Behzat Ç'nin yeni sezonu gelmez" gibi bir endişesi yoktu.

Instagram'da paralı olmalı mıdır o zaman ? Ya da Youtube ? Nasıl resim paylaşımı yapardınız ? Yada istediğiniz bir videoyu nasıl izlerdiniz ? Yada Technopat da paralı olmalı mıdır ? Technopat için de para kaygınız var mı ? "Eyvah yeni sezon gelmeyecek çünkü para kazanamıyorlar" dediğiniz gibi Technopat için de "para ödeyin şu platforma yoksa nereye konu açacağım ?" der miydiniz ?

Netflix almaya devam edebilirsiniz Netflix alanlara karşı bir duruş sergilemiyorum. Fakat mesajınızda belirttiğiniz "siz para vermiyorsunuz diye biz yeni sezon izleyemiyoruz" tarzındaki bencil düşünceniz hoş değil. Ben reklamlı izlemeyi tercih eden biri olarak, sizlerin cepten para ödeme isteğiniz yüzünden ben parasız reklamla izlediğim diziyi artık parayla izlemek zorundayım.
Çok saçma ve kısır bir tartışmaya giriyorsunuz. Behzat Ç. neden yerel bir TV kanalında değilde ücretli bir platformda yayınlanıyor hiç düşündünüz mü? Siz 2 saat olan dizileri reklamlarla birlikte 3-4 saat olarak sansürlü bir şekilde izlemeye devam edebilirsiniz. Benim bahsettiğim nokta bu. Adamların para kazanması olayına gelince yahu adamlar zaten bir ay ücretsiz izleme seçeneği sunuyor. Bunu çeşitli yöntemlerle süresiz bir hale neden getiriyorsun ki ben bunun etik olmadığını düşünüyorum. Para vermek istemiyorsa sizin gibi TV kanallarını izleyebilir. Ama ısrarla Netflix izlemek istiyorsa demek ki orada bir fark var. En üst paketi kullanıyor bunu 4 kişi paylaşabilirler ki bu zaten Netflixin sunduğu bir seçenek. Aylık 10₺ verecek arkadaş tüm olay bu. Bunu vermemek için sahte kart düzenlemek istiyor. Siz bunu destekliyor musunuz? Para vermek istemeyen TV den izlesin. Sizin normalde ücretsiz olarak izlediğiniz ve artık ücretli olan yapımlarında bu platformların gücüyle bir ilgisi yok. Sen bir diziyi 2 saat yaparsan her sahnesine sansür gelirse istediğin şekilde istediğin konuyu senaryoyu işleyemezsen e tabi adamlar bu tarz platformlara kayar. Sizin Behzat Ç. izleyememeniz Blutv’nin suçu değil yani.

Bu işlerle uğraşılmaz herkese hakkını vereceksin. Durumu olur, olmaz bilmem ama şunu 18'tl linkte sabitleyip yıllarca kullanmak bana mantıklı geldi. Tabi ben de saf değilim bi kaç tane evdeki kartı kullandım ama nereye kadar. İllaki bitiyor kartlar o yüzden durumun varsa 18 TL olan planı yıllarca izle.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı