Netflix anime önerisi

Shinji gördüğüm en kötü ana karakterlerden biri.
Ebeveynleri olmadan büyüyen bir çocuk Shinji ve aslında görebileceğin en gerçekçi ana karakterlerden birisi. Uzun süre sonra babası çağırıyor ve dediği tek şey kocaman EVA'ya bin oluyor selam bile vermeden. Kendini onun yerine koyarsan anlayabilirsin.

Hiçbir gelişme kaydetmiyor.
Animeyi izleyeli çok oldu ama aklımda kalanları söyleyeyim. İlk bölümde babasına hiçbir şey söyleyemeyen Shinji ile babası yüzünden sınıf arkadaşını zorla öldürmek (tam öldürdü mü hatırlayamadım ama sen anlamışsındır) zorunda kalan Shinji ile dağlar kadar fark var, söylediklerinden anlayabilirsin bunu.

Hikayenin anlatacak hiçbir şeyi yok.
Hikaye olarak bir şey demek istemiyorum, herkese göre değişir. Ben böyle dini motifleri, insanlığın doğuşunu vs. çok sevdiğimden hastası oldum.

Karakterlerin hiçbiri ilgi çekici değil.
Ne güzel yazmışsın bu dediğin oldu mu şimdi? En basitinden Rei var, Asuka var. Töbe de.

Ve bir özet bölümü vardı. Birkaç sahnede sadece bir anaokulu çocuğunun çizimleri vardı. Bu tembellik değilse ne biliyorum.
Animenin sonlarına doğru farketmişsin karakterler bazen konuşurken sabit çizimler çıkıyor. Cevabı para. Para olmadığı için böyle bir yola başvurmuşlar ki anlaşılıyor zaten. Tembellik demek ayıp olur.

Animenin sonu o kadar kötü ki. Ama End of Evangelion daha kötü.
Animenin sonu gayet de anlaşılır. Anlatmak istediğini çok iyi anlatıyor. Senin gibi anlamayanlar için de End of Evangelion'u çıkarttılar. Sonra yine anlayanlar ile anlamayanlar 2'ye bölündü. Şunu da ekleyeyim, sonu herkesin farklı yorumlamasına çok açık. Aslında Evangelion'u Evangelion yapan yegane şey bu bence. Herkes farklı şeyler anlayabiliyor lakin fikirlerin ortak noktası hep aynı.

Hiçbir şeyi açıklamayarak hikayeyi karmaşık hale getirdiklerini sanıyorlar.
Bence sen düzgün izlememişsin, dikkatli bir şekilde tekrar izlersen anlayacağına eminim. Ayrıca 2. hatta 3.'ye izleyişinde çok fazla detay göreceksin.


Sonuç olarak Evangelion herkese göre bir anime değil. Bana göre bir başyapıtken sana göre kötü bir animedir ama ben söylüyorum ki herkesin bir şans vermesi gerek. Evangelion öncesi izlediğim dizi/film/animelerin ne kadar boş olduğunu anladım. Bunun hakkında çok güzel iki video var Türkçe.

Neon Genesis Evangelion, The Boys, Twitch ve Mixer, RTÜK ve SANSÜR - #YatayBakış - YouTube
YAMETE KUDASAI - NEON GENESIS EVANGELION VE VAROLMA LANETİ - YouTube

Ne kadar ağır konulardan bahsettiğini, finaliyle insanı büyük boşluğa düşürdüğünü ve birçok şeyi çok güzel açıklamışlar.


Konu sahibi, izleyeceksen Netflix'ten izleme lütfen. Link atmıştım ama moderatörler nedense silmiş. Türkanime'de var.
 
Ne güzel yazmışsın bu dediğin oldu mu şimdi? En basitinden Rei var, Asuka var. Töbe de.
Rei duygusuz bir robot sadece benim gözümde. Sadece bir arka plan karakteri gibi. Şimdi Asuka'ya gelirsek. Asuka sadece sinir bozucu biri. İlgi çekici bir özelliği yok. Karakterlerin biri ölse hiç umurumda olmaz.
Animenin sonlarına doğru farketmişsin karakterler bazen konuşurken sabit çizimler çıkıyor. Cevabı para. Para olmadığı için böyle bir yola başvurmuşlar ki anlaşılıyor zaten. Tembellik demek ayıp olur.
Bütçe yoksa bir mangayı mahvetmenin mantığı yok. Benim sorunum değil. Animeyi daha kötü yapıyor sadece. Asansör ve
Shinji'nin bir meleği öldürdüğü sahne
1 dakika uzunluğunda neredeyse ve hiçbir şey olmuyor. Ama cevapların için teşekkür ederim. Belki tekrar izlerim bir ara.
Link atmıştım ama moderatörler nedense silmiş. Türkanime'de var.
Zaten Türkanime'den izlemiştim. Mesajın silinme nedeni büyük ihtimal link paylaştığın için. Reklam gibi gözüküyor o yüzden kaldırılmış olabilir.
 
Son düzenleme:
Bütçe yoksa bir mangayı mahvetmenin mantığı yok. Benim sorunum değil.
Böyle bir yola başvurmasalar 26 yıl sonra bile Japonya'daki en büyük markalardan biri olamazdı Evangelion. Figür satışlarından bile milyonlar kazanıyorlar bu kadar yıl geçmesine rağmen. Ayrıca bu da karakterlerin ne kadar başarılı ve akılda kalıcı olduğunun kanıtıdır.
 
Fullmetal Alchemist Brotherhood, Fate/Zero, Neon Genesis Evangelion, Devilman Crybaby önerebilirim. Zevklerine uyuyorlarsa hepsinden memnun bir şekilde ayrılırsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı