Netflix Netflix Görüntü Kalitesi Sorunu

RyseTheCrazy

Kilopat
Katılım
8 Mart 2018
Mesajlar
131
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar herkese merhaba yaklaşık 4 aydır Netflix kullanmaktayım son 1 aydır Netflix'te ciddi bir görüntü kalitesi yaşıyorum hemen sorunun detayına inelim.

Netflix'in 28 TL'lik Standart paketini kullanmaktayım. İnternet hızım 1920x1080 görüntü kalitesini kaldıracak bir hıza sahipken Netflix'te dizileri aşağıda da gördüğünüz gibi 512x288'de izliyorum ayrıca Netflix'in görüntü kalitesini arttırması için birkaç dakika izleme durumunuda gözden geçirip uyguladım fakat durum hala aynı bu sizce neden kaynaklanmakta? Microsoft Edge, Google Chrome ve Windows 10 Uygulamasında da test ettim ama bir değişiklik olmadı. Yaklaşık bir 20 dk civarı izledim fakat hala 288p gözükünce sinirden rahatsız olup çıktım. Monitörüm 1920x1080 destekliyor. Ayrıca Netflix 1080P Uygulamasınıda denedim fakat orada bitrateleri direk yükseltince içerik donuyor ve birdaha devam etmiyor o yüzden doğal yöntemlerle izlemeyi tercih ettim.Modeme ve Bilgisayara reset attım. Sizce ne yapmalıyım?
370122
370123
 
Çözüm
İnternet Servis Sağlayıcılardan bazıları özellikle Türk Telekom, Netflix'e yoğun saatlerde kısıtlama getiriyor. Bunun adı hatta "bandwith throttling" diye geçiyor.

Yapacak pek bir şey yok ya başka İSS'ye geçersiniz ya da sorunların bitmesini beklersiniz.
  • VPN kullanmadığından emin ol.
  • Ağa bağlı başkası var mı kontrol et.
  • Upload olmasın.
  • Modemi kapat/aç.
Hocam VPN kullanmıyorum, Evde tekim komşudan şurdan burdan internet çekmiyorum, Wi-Fi kullanmıyorum başlıkta belirtmemişim fakat direk kasaya internet kablosunu bağladım o şekilde kullanıyorum ayrıca modemi de kapatıp açtım yaklaşık 7-8 dakika önce.
 
Netflix' in standart paketi en yüksek 720p destekliyor. Telefonda deneme imkanınız varsa deneyin bazen netflix sunucularında sıkıntı olabiliyor.
Yok hocam Netflix Standart paketi maksimum 1080p destekliyor ancak Google Chrome, Mozilla Firefox gibi tarayıcılarda maksimum 720p destekliyor ve sanırım Netflix sunucularında sıkıntı var dizinin bölümünü indirmeye çalıştığımda çok yavaş indiriyordu normalde 1 GB'yi 20-30 dk de indirebilirken Netflix uygulamasında ortalama 3-4 saati bulabiliyordu.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı