Netflix'te DSR ile 4K İzleyebilir miyim?

Makaleler
6
Daha fazla  
Ekran Kartı : AMD RX 580
İşlemci : Ryzen 3 1200
Monitör : Viewsonic XG2401 1080P
Bağlantı : Display Port

Netflix'in sitesinden baktım. Yazıya göre sadece Intel 7. nesil ve üstü ve Nvidia ekran kartları için destek veriyorlar.
VSR'yi açıp 4K içerikleri izledim ama sanki hiçbir fark olmadı.

Bu kadar saçma bir şey olabilir mi? AMD işlemci ve ekran kartı sahipleri ne yapacak?

1578556890581.png

Son düzenleme:
Netflix gerçek bir 4k çözünürlüğe sahip monitör ya da TV istiyor. VSR ile 4k çözünürlük yapmıyor Netflix hiç bir şekilde.

Ayrıca hesabın da o abonelik paketinde olması gerekiyor.

Bir video izlemeden önce bilgi ekranında altta HD yazan kısım 4k ya da UHD yazması gerekiyor 4k yayın almak için.

Söylediğim ibare aşağıdaki ekran görüntüsünde işaretlediğim yer.

Dosya Ekleri

• IMG_20200109_120547.jpg
    IMG_20200109_120547.jpg
    192 KB · Görüntüleme: 104
Tarayıcı ile de açsanız 4k için sistem gereksinimleri tam karşılanmadığı için maalesef 4k açmıyor. Sanıyorum render yapılan çözünürlük değil ekran kartından monitöre giden çözünürlüğü kontrol ediyor bir şekilde.

Ben Netflix uygulaması üzerinden 4K farkını anlıyabiliyorum, Chrome üzerinden açınca 1080p hissiyatı veriyor.

Chrome 1080p desteği sunmuyor. 720p veriyor maalesef. Biraz eski ama şöyle bir liste var.

Google Chrome: Windows ve Mac'te 720P çözünürlüğe kadar destek veriyor.
Internet Explorer: Windows'ta 1080P'ye kadar destek veriyor.
Microsoft Edge: Windows'ta 4K'ya kadar destek veriyor.
Mozilla Firefox: Windows ve Mac'te 720P çözünürlüğe kadar destek veriyor.
Opera: Windows ve Mac'te 720P çözünürlüğe kadar destek veriyor.
Safari: Mac'te 1080P'ye kadar destek veriyor.
Windows 10 Netflix uygulaması: 4K'ya kadar destek veriyor. Ayrıca ekran kartına göre HDR desteği de sunuyor.
iPhone 6 Plus, iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus: 1080P'ye kadar destek veriyor.
iPad: 1080P'ye kadar destek veriyor.
iPad Pro (2. nesil), iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X: 1080P'ye kadar destek veriyor. Ayrıca bu modellerde Dolby Vision teknolojisi de kullanılabiliyor.
Android: Telefona göre 720P ila 1080P arasında değişiyor.
Netflix gerçek bir 4k çözünürlüğe sahip monitör ya da TV istiyor. VSR ile 4k çözünürlük yapmıyor Netflix hiç bir şekilde.

Ayrıca hesabın da o abonelik paketinde olması gerekiyor.

Bir video izlemeden önce bilgi ekranında altta HD yazan kısım 4k ya da UHD yazması gerekiyor 4k yayın almak için.

Söylediğim ibare aşağıdaki ekran görüntüsünde işaretlediğim yer.

Ben 2K monitör ile 4K görüntü alabilmiştim. Edge ile almıştım diye hatırlıyorum.

Chrome 1080p desteği sunmuyor. 720p veriyor maalesef. Biraz eski ama şöyle bir liste var.

Google Chrome: Windows ve Mac'te 720P çözünürlüğe kadar destek veriyor.
Internet Explorer: Windows'ta 1080P'ye kadar destek veriyor.
Microsoft Edge: Windows'ta 4K'ya kadar destek veriyor.
Mozilla Firefox: Windows ve Mac'te 720P çözünürlüğe kadar destek veriyor.
Opera: Windows ve Mac'te 720P çözünürlüğe kadar destek veriyor.
Safari: Mac'te 1080P'ye kadar destek veriyor.
Windows 10 Netflix uygulaması: 4K'ya kadar destek veriyor. Ayrıca ekran kartına göre HDR desteği de sunuyor.
iPhone 6 Plus, iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus: 1080P'ye kadar destek veriyor.
iPad: 1080P'ye kadar destek veriyor.
iPad Pro (2. nesil), iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X: 1080P'ye kadar destek veriyor. Ayrıca bu modellerde Dolby Vision teknolojisi de kullanılabiliyor.
Android: Telefona göre 720P ila 1080P arasında değişiyor.

Ben 2K monitör ile 4K görüntü alabilmiştim. Edge ile almıştım diye hatırlıyorum.
Internet Explorer'in son sürümüne mi ihtiyaç var?

Internet Explorer'in son sürümüne mi ihtiyaç var?

Explorer olarak böyle geçiyor hocam. Ben windows 10 da Edge ile denedim 4K almıştım. 1080P için diyorsanız o konuda bilgim yok. Explorer şu an 1080P vermiyor mu sizde? Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

Windows 10 da Explorer ile Edge ayrı uygulamalar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı