Rehber NetGSM geçiş süreci

neext34

Decapat
Merhaba size NetGSM geçiş sürecimi anlatıcağım.

16 Eylül
Twitter'da NetGSM yorumlarını okuduktan sonra geçiş yapmaya karar verdim ve başvurumu yaptım.
Web sitesiden 149TL karşılığında sim kartımı siparişini verdim. (90TL kart + 59TL kargo)
odeme.jpg
sms1.jpg

17 Eylül 2024 | 18.36
1 Gün sonra akşam Aras Kargo'dan kart kargoya çıkmış diye bir mesaj geldi.
sms2.jpg

20 Eylül 2024 | 11.38
3 Gün sonra Aras Kargo'dan sms aldım, sim kartımın adresime yakınlaştığı ve yola çıktığını bildirdiler.
sms4.jpg

20 Eylül 2024 | 16.42
Akşama doğru sim kartım geldi.
net.jpg
sms5.jpg

20 Nisan 2024 | 18.00
E-devlet üzerinden abonelik onayını tamamladım, kimlik resmini yükledim ve kimlik belgesi onayı bekliyor aşamasında kalmıştı.
onay2.jpg

22 Eylül 2024 | 12.46
Belge henüz onaylanmadığı için Netgsm müşteri hizmetlerini aradım ve acelem olduğunu ilettim.
Temsilci işlemi hızlandırarak belgeleri onayladı ve artık geçiş yapacağınız operatörün Bimcell olduğunu söyledi.

23 Eylül 2024 | 11.21
Netgsm'den gelen SMS.
sms7.jpg

24 Eylül 2024 | 18.21
Saat 18.00 civarı hattım koptu ve kısa süreliğine Netgsm Hattım açıldı. Sim kartında yazıldığı gibi APN ayarlarını yaptım ve bağlantım kuruldu.
NetGSM'den gelen SMS.
sms10.jpg

25 Eylül 2024 | 15.31
Bimcell'den bu şekilde bir mesaj geldi.
sms6.jpg

E-devlet'te şu şekilde gözüküyor.
ekran.jpg

Testler

Banka

Banka olarak Papara kullanıyorum daha reşit değilim.

Papara: Her gönderdiğim veya bana gelen smslerde sorunsuz şekilde geliyor.

Online Alışveriş Bildirimleri
Trendyol, Hepsiburada ve Yemeksepeti gibi platformlardan gelen SMS'lerde hiç sorun yaşamadım hepsi sorunsuz ve zamanında geldi.

Artıları ve Eksileri
Artıları:

• Çekiş gücü kullandığım Bimcell operatörüne göre daha iyi ve verimli.
  • Fiyatlar gayet uygun. Bimcell'de 20GB internete 280tl civarı verirken NetGSM'de 180tl veriyorum.
  • Altyapı turkcell olduğu için her yerde çekiyor.
  • Destek Hizmeti. Uygulama'da destek açtığımda 5 10dk da sorunumu çözdüler. (Herkeste aynı mı bilmiyorum.)
  • Bimcell'de Speedtest yaptığımda 15-20 Mbps civarında hız alırken, NetGSM'de 35-40 Mbps hız alıyorum.

Eksileri:

• VoLTE ve VoWiFi desteği olmadığı için aramaların bağlanması birkaç saniye sürüyor.
  • Bazı yerlerde, hatta evimde bile Turkcell altyapısı olmadığı için hat çok az çekiyor SMS, Arama çok geç düşüyor ekranıma.
  • Bazen sebepsiz yere hat çekmiyor ve bidaha sim kartı çıkarıp takmam gerekiyor geri gelmesi için.
  • Uygulamada yetersiz işlem seçenekleri mevcut web sitesinde ise daha ayrıntılı işlemler bulunuyor. Online işlem menüsü daha iyi yapılandırılırsa çok daha kullanışlı olabilir. Ve uygulamada arayüzü güzelleştirseler daha şık tasarım olabilir.

Uygulamanın Arayüzü:

ekran2.jpg

Deneyimlerim böyle yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Dosya Ekleri

• ekran.jpg
    ekran.jpg
    22,5 KB · Görüntüleme: 79
Bende daha önce bu operatörü kullanmıştım, 10/5 verebilirim, tam öğrenciler için netgsm, gariban dostu, onun dışında bir sıkıntı yaşadığınızda, uğraş babam uğraş, örneğin durduk yere konuşma dakikalarım ve internet paketim bitmişti bir sistemsel hata yüzünden, her saniye faturamda 3 TL yükselme durumu yaşamıştım, 1 hafta kadar saç baş yoldurtmacasından sonra sorunu nihayet çözebilmişlerdi, Ankara'nın kalbi Çankaya'da bazen 4.5G bağlantı kopmaları yaşıyordum, bağlantı gidip birkaç saniye sonra tekrar geliyordu, VoLTE olmaması zaten başlı başına bir sıkıntı, bir diğer ana sıkıntılarından biriside bazı bankalar ile entegrasyonu hala tamamlayamadılar, ilk geçtiğim dönemde Yapı Kredi akıllısms şifresi gelirken, 1 ay sonrasında SMS gelmeme sorunu baş gösterdi, maaş ödemesi aldığım banka olduğundan dolayı, bir de daha önceki yaşadığım sorunlardan sonra tekrar Türk Telekom'a dönüş yaptım. Tabii ki sizler bu durumları yaşayacaksınız demiyorum, sadece bilginiz olsun, ucuz etin yahnisi misali.

Bende daha önce bu operatörü kullanmıştım, 10/5 verebilirim, tam öğrenciler için netgsm, gariban dostu, onun dışında bir sıkıntı yaşadığınızda, uğraş babam uğraş, örneğin durduk yere konuşma dakikalarım ve internet paketim bitmişti bir sistemsel hata yüzünden, her saniye faturamda 3 TL yükselme durumu yaşamıştım, 1 hafta kadar saç baş yoldurtmacasından sonra sorunu nihayet çözebilmişlerdi, Ankara'nın kalbi Çankaya'da bazen 4.5G bağlantı kopmaları yaşıyordum, bağlantı gidip birkaç saniye sonra tekrar geliyordu, VoLTE olmaması zaten başlı başına bir sıkıntı, bir diğer ana sıkıntılarından biriside bazı bankalar ile entegrasyonu hala tamamlayamadılar, ilk geçtiğim dönemde Yapı Kredi akıllısms şifresi gelirken, 1 ay sonrasında SMS gelmeme sorunu baş gösterdi, maaş ödemesi aldığım banka olduğundan dolayı, bir de daha önceki yaşadığım sorunlardan sonra tekrar Türk Telekom'a dönüş yaptım. Tabii ki sizler bu durumları yaşayacaksınız demiyorum, sadece bilginiz olsun, ucuz etin yahnisi misali.

Almadan önce şikayetvar sitesinde bir sürü insan şikayetçiydi böyle durumlara ama yinede deneyimlemek için aldım. Nerdeyse 2 aydır kullanıyorum bu tür sorunlarla hiç karşılaşmadım SMS'ler ve aramalar aksamadan ekranıma düşüyor, belki bu sorunlar gün geçtikçe düzelmiştir yinede size geçmiş olsun.
İlerde benzer sorunlar yaşarsam eski operatörüme geri dönerim ama fiyatlar oldukça fahiş tabii.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı