Netler bir türlü artmıyor

Arkadaşlar merhaba ben birkaç aydır ders çalışıyorum mezuna kalmıştım,

Geçen sene TYT netlerim şu şekilde.

27 doğru 11 yanlış Türkçe, 7 doğru 10 yanlış sosyal, 0 doğru 3 yanlış matematik. Farkındayım tam bir rezalet.
Birkaç aydır ders çalışıyorum 0'dan temel matematik kitabı almıştım onu bitirdim, şu an TYT matematik çözüp konu anlatımı dinliyorum, her gün Türkçe ve paragraf çözüyorum. Vakit buldukça sosyal de bakıyorum fakat geçen hafta yaptığım denemede;
28 doğru 11 yanlış Türkçe 14 doğru 5 yanlış sosyal ve 5 doğru 4 yanlış matematik şeklinde Türkiye geneli bir deneme.

Bu hafta 31 doğru 8 yanlış Türkçe.
12 doğru 6 yanlış sosyal 3 doğru 3 yanlış matematik yaptım. 3D yayınları denemesi.

Gerçekten o kadar kötü hissediyorum ki neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum. Eminim ki Türkçe ve sosyal netlerimi biraz daha arttırabilirim gibi geliyor ama matematik yana artık ümidim kalmadı diyebilirim. Bazı kavramları biliyorum, çoğu kavram hakkında önceye nazaran daha çok fikir sahibiyim ama yok, problem önüme gelince mantığı kavrayamıyorum, yapamıyorum çözemiyorum. Normalde AYT'de çalışmayı düşünüyordum ama hala daha TYT'yi bile halledemedim, neyi yanlış yapıyorum?

Türkçe ve soyal 80 dakikada bitiyor,
Her gün paragraf çözmeye devam ediyorum matematiğede ama gerçekten bu deneme sonucundan da pek bir ümidim kalmadı.

Hedefin nedir diye sorarsanız en kötü polislik düşünüyordum şimdi en iyi polislik düşünmeye başladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle matematik için mantık değil sistem kur. Temel matematik kitabını bitirmişsin fakat senin sorunun problem çözme mantığını oturtmamış olman. Bu, konuları uygulamaya dökemediğini gösteriyor. Problem çözdüğünden bahsetmiyorsun. Git 1 gün basit orta seviye 100 tane problem çöz. Soru tiplerini öğren. Konuları yeniden ele al ama bu sefer sorun çözme odaklı çalış. Örneğin denklem kurma konusunu çalışıyorsan 10-15 problem çöz, çözemediklerini işaretle. Bir de 3D yayınları ileri seviye için bu netlerle unut onu. Antrenmanlarla matematik, Acil, Kampüs veya 345 TYT Problemler gibi adım adım ilerleyen kitapları alabilirsin.Konu anlatımı dinlemek önemli, ama bol bol soru çözerek pratik yapmak da şart. Konu anlatımını dinledikten sonra, o konuyla ilgili farklı soru tiplerini çözmeye çalış. 1 tane kaynağa bağlı kalma. Her gün 5-10 tane karma problem çöz, ama çözemediklerini 24 saat içinde tekrar dene sonra yavaş yavaş arttırırsın. 30 soru çöz basit-orta-zor seviye. Her yanlışın altına "Bu soruda hangi adımı atladım?" yaz. Mesela oran orantı sorusunda birimleri dikkate almadım gibi kendi hatalarını analiz et. Dil bilgisi çalış fiilimsiler, cümlenin ögeleri, anlatım bozukluğu gibi konulara vaktini ayır. 15 paragraf çözüyorsan 10 dil bilgisi çöz. Süre tutarak çalış süreyi düşür. Ben yapamıyorum yerine bu soru tipini öğrenmem gerekiyor de. Mentalini güçlü tutman gerek. AYT yi de erteleme TYT ile paralel ilerle. AYT konuları TYT'yi de güçlendirir. Geometri çöz günde 1 tane bile olsa git video izle çözümü. Ve bir de gerçekten istiyorsan özel ders al çok iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı