NetSpeed ADSL bir anda internet gitti

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. NetSpeed ADSL kullanıcısıyım. En son Nisan 2021'de başıma gelen olay yine başıma geldi. Modem bir anda IP almamaya başladı. Doğal olarak da internete girilmiyor. Modem arayüzünde Status girdisinde "Unable to connect" hatası mevcut. Modem olarak Keenetic Extra DSL kullanıyorum.

Bu sorun neden olmuş olabilir?

Son düzenleme:
Arıza kaydı oluşturun derim. Kablo bağlantısı kontrolü yapın. Modeme reset atıp deneyin. Olmazsa, dediğim gibi kayıt oluşturun.

Arıza kaydı oluşturun derim. Kablo bağlantısı kontrolü yapın. Modeme reset atıp deneyin. Olmazsa, dediğim gibi kayıt oluşturun.
Konuyu açmadan önce oluşturdum zaten. Modeme reset de attım fakat düzelmedi. O yüzden arıza kaydı açtım, şimdi cevap bekliyorum. O esnada internetsiz kalmamak için telefonumun internetini bilgisayara bağladım.

Konuyu açmadan önce oluşturdum zaten. Modeme reset de attım fakat düzelmedi. O yüzden arıza kaydı açtım, şimdi cevap bekliyorum. O esnada internetsiz kalmamak için telefonumun internetini bilgisayara bağladım.
Anladım hocam. Zor bir durum. Gelen bağlantıda veya sağlayıcı portunda da sıkıntı olabiliyor.

Anladım hocam. Zor bir durum. Gelen bağlantıda veya sağlayıcı portunda da sıkıntı olabiliyor.
Şimdi tekrardan arıza kaydına baktım, NetSpeed bana sorun bir bölgesel arızadan kaynaklı diye cevap atmış;
netspeed arıza sebebini yazdı.png

O halde beklemekten başka yapmam gereken bir şey yok gibi görünüyor. Hepinize teşekkür ederim. :)

VDSL geliyor olabilir. Bakım bitince müşteri hizmetlerine sorarsınız.
VDSL gelmediğinden eminim çünkü modem ADSL sinyalini sorunsuz bir şekilde alıyor. Sadece IP almıyor. Yani sorun kesinlikle farklı bir şeyden kaynaklı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı