NetSpeed ADSL modem IP almıyor

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. NetSpeed ADSL kullanıcısıyım. Ara sıra yaşadığım IP almama sorununu tekrar yaşamış durumdayım. Modem hiçbir şekilde IP almıyor. O yüzden internet de gelmiyor.
Modem arayüzünde sadece "Authentication failed" hatası mevcut;

modem ip almıyor 3.png

Bu sorun neden oluyor olabilir ve nasıl çözülür? Halihazırda arıza kaydı oluşturdum.

Bende de sanırım IP alamıyor. Durduk yere kesiliyor sonra yeniden bağlanamıyor. DSL ışığı yanıyor ama internet ışığı yanmıyor. Bunun için NetSpeed'i aradım modemden olabileceğini ama ne olur ne olmaz diye hattıma bir güncelleme gönderdiler. İnternet gidip geldi. 1 gün 12 saattir açık şimdilik bir şey yok ama garanti veremem.
Akıbeti ne olacak bakalım.

Bende de sanırım IP alamıyor. Durduk yere kesiliyor sonra yeniden bağlanamıyor. DSL ışığı yanıyor ama internet ışığı yanmıyor. Bunun için NetSpeed'i aradım modemden olabileceğini ama ne olur ne olmaz diye hattıma bir güncelleme gönderdiler. İnternet gidip geldi. 1 gün 12 saattir açık şimdilik bir şey yok ama garanti veremem.
Akıbeti ne olacak bakalım.

Bende de aynı fakat internet ışığı yanıyor. NetSpeed sisteminde DNS sorunları var, umarım bir an önce düzeltirler.

Bende de aynı fakat internet ışığı yanıyor. NetSpeed sisteminde DNS sorunları var, umarım bir an önce düzeltirler.
İnşallah düzeltirler çünkü şöyle ki bu modemin dilinden bir tek ben anlıyorum. Üniversitemiz açılıyor ve benden sonra eğer kesinti falan bela olmaya başlarlarsa bir şey yapamayabilirler evdekiler. Ne yapacağımı bilemiyorum hiç.

İnşallah düzeltirler çünkü şöyle ki bu modemin dilinden bir tek ben anlıyorum. Üniversitemiz açılıyor ve benden sonra eğer kesinti falan bela olmaya başlarlarsa bir şey yapamayabilirler evdekiler. Ne yapacağımı bilemiyorum hiç.
Ufak gelişme: biraz önce bağlantım tamamen kesildi ve yeniden başlatma para etmiyor artık. Bu nedir arkadaş. Söyledikleri hızı veriyorlar ama bu şekilde periyodik kesintiler olacaksa ne diye kullanıyorum anlamıyorum.

Ufak gelişme: Biraz önce bağlantım tamamen kesildi ve yeniden başlatma para etmiyor artık. Bu nedir arkadaş. Söyledikleri hızı veriyorlar ama bu şekilde periyordik kesintiler olacaksa ne diye kullanıyorum anlamıyorum.

Hocam DNS sorunları hakkında ticket attım. Umarım kısa zamanda hallederler. Herhangi siteye giriyorum robot doğrumalası çıkıyor. Bip Bop, Bop Bip 🤖

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı