Dostum selamlar öncelikle. Ben Elazığ/Merkez'de yaşıyorum. Bulunduğum binaya kadar fiber geliyor, aşağıda dağıtıcıdan yukarı katlara CAT6 kablo ile dağıtılıyor.
Ben de senin gibi ama farklı olarak Turknetten netspeede geçiş yaptım. Geçmez olaydım. Aynı altyapı, aynı modem, aynı hız fakat o kadar saçma ki her şey. Dediğin saatlerde aynı şekilde pingde ve packet loss'da artma azalma oluyor. Sabit yüksek olsa sıkıntı yok ama sürekli değişken olduğu için oyun oynamayı acı haline getiriyor. Kaç kere talep açtım kontrol sağladılar, PC'me anydesk ile bağlanarak canlı olarak kendilerine gösterdim. Kanıt fotoğrafları bıraktım vs hiçbir şekilde bu sorunu çözemiyorlar. Kaç kere talep açtım, sürekli yaptıkları şey modeme güncelleme atma, sıfırlama, kapat aç demek. Netspeed belirli bölgelerde güzel hizmet veriyor anlaşılan yoksa bu kadar öveni olmazdı.
Ben de fiyat artışı hariç memnun olduğum Turknete geri döndüm. İşlemleri dün gece başlattım bile. Açıkçası sorununu hiçbir şekilde çözemeyeceksin ve o saatler arasında mutlaka pingde dalgalanmalar olacak. Bazen twitchte yayın açacaksın ve donmalardan dolayı izleyemeyeceksin. Speedtestte test atacaksın 5 dakika sunucu bulmasını bekleyeceksin. HOP noktaları mı sıkıntılı ben anlamadım bu işi. Bir hizmette direkt speedteste girersin ve sana sunucu bulur. Bunlarda sunucu bile bulmuyor.
Ping, jitter vb sorunlarımı resim olarak da ekliyorum. Durumu anlarsın. Normalde mesela Turknet kullanırken upload pingim 50-60 arasıyken şu an farkedersin ki 169 falan oluyor ki test sırasında bu 200-300lere ulaşıyor.
Anlayacağın başka bir servis sağlayıcıya geçmen en mantıklısı.
Eki Görüntüle 1553255
Eki Görüntüle 1553257
Eki Görüntüle 1553258