Netspeed fiber kurulumu nasıl olacak?

gothlife23

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yeni taşındığım binam Türk Telekom 100 fiber desteği var ve Netspeed başvuru geçişindeyim.
Modem kurumu yapmayacaklarını söylediler yani modemim ile bağlantı sağlayacaklar ama VDSL kullandığım için nasıl olacağını bilemiyorum, kendileri halleder mi? Odamın prizi CAT 5E girişi var DSL, sanırım yapılmayacak aydınlatın beni :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Türknetten netspeed geçiş yapıyorum abonelik devam ediyordu normalde ama ilk defa fibere geçicem bu binada fiber desteği bulunduğu için
Sonuç olarak bina değiştiniz sanırım. Öyleyse hattı sizin çekmeniz yani elektrikçi çağırmanız gerekebilir. Firmalar bazen kafalarına göre o kısmı da kendileri halledebiliyorlar.

Eğer ki bina değiştiyseniz yeniden iç hat çekilmesi gerek. Netspeed'den iç hattı sizin çekmeniz gerekip gerekmediğini bir sorgulayın ona göre dediğim gibi elektrikçi çağırıp yaptırmanız gerekebilir.

Sonuç olarak bina değiştiniz sanırım. Öyleyse hattı sizin çekmeniz yani elektrikçi çağırmanız gerekebilir. Firmalar bazen kafalarına göre o kısmı da kendileri halledebiliyorlar.

Eğer ki bina değiştiyseniz yeniden iç hat çekilmesi gerek. Netspeed'den iç hattı sizin çekmeniz gerekip gerekmediğini bir sorgulayın ona göre dediğim gibi elektrikçi çağırıp yaptırmanız gerekebilir.
Elektrikçi çağırayım o zaman riske girmeyeyim birde çok uçuk bir fiyat söylemez değil mi?

Elektrikçi çağırayım o zaman riske girmeyeyim birde çok uçuk bir fiyat söylemez değil mi?
Öncelikle bir Netspeed'e sorun direkt elektrikçi çağırmayın. Netspeed bulunduğunuz adreste size port tanımlandı, portunuza etiketli kablo da bağlandı, iç tesisat işlemlerine geçebilirsiniz dediğinde elektrikçi çağırın. Kazıklanmamak için de internet hattı için en baştan bir ücret söylemesini isteyin.

Genelde ücret atıyorum 150₺ işçilik ve kablonun metresi başına 10₺ şeklinde verilir. 20 metrelik kablo lazım olduysa 10x20=200 + 150₺ işçilikten toplam 350₺ ödersiniz ama siz bunu talep etmezseniz kafasına göre fiyat biçebilir.

Öncelikle bir Netspeed'e sorun direkt elektrikçi çağırmayın. Netspeed bulunduğunuz adreste size port tanımlandı, portunuza etiketli kablo da bağlandı, iç tesisat işlemlerine geçebilirsiniz dediğinde elektrikçi çağırın. Kazıklanmamak için de internet hattı için en baştan bir ücret söylemesini isteyin.

Genelde ücret atıyorum 150₺ işçilik ve kablonun metresi başına 10₺ şeklinde verilir. 20 metrelik kablo lazım olduysa 10x20=200 + 150₺ işçilikten toplam 350₺ ödersiniz ama siz bunu talep etmezseniz kafasına göre fiyat biçebilir.
Çok teşekkürler uğraşıcaz artık :/

Siz hiç bir şey yapmayacaksınız ekipler fiber modem getirecekler ücretsiz kuracaklar Netspeed otomatik olarak uzaktan direkt ayarlarını yapacak ve siz interneti kullanmaya başlayacaksınız.
Süreci takip etmek için uygulamayı indirin isterseniz.

Siz hiç bir şey yapmayacaksınız ekipler fiber modem getirecekler ücretsiz kuracaklar Netspeed otomatik olarak uzaktan direkt ayarlarını yapacak ve siz interneti kullanmaya başlayacaksınız.
Süreci takip etmek için uygulamayı indirin isterseniz.
Fiber hat kablo çekmeme gerek yok mu yani?

Fiber hat kablo çekmeme gerek yok mu yani?
Eğer binaya fiber geldiyse dairenize kadar fiber gelmiş olması gerekiyor. FTTB mi FTTH mi onu öğrenmeniz gerekiyor.

FTTB Nedir?​

Santralden binanıza kadar fiber optik kablolar aracılığı ile internet hizmeti sağlanan türdür. Bina içerisinde bulunan dairelere kutu aracılığı ile dağıtım gerçekleşir.

FTTH Nedir?​

Dairenizde bulunan modem aracılığı ile internet erişiminizin sağlandığı bir fiber altyapı sistemidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı