Netspeed hat değeri nasıl?

• Konuyu başlatan bonz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 1.069
Bu hat 100Mbps kaldırır büyük ihtimal DSLAM kilidi var. Hız 78Mbps Max ulaşılır hız 106 SNR 15 görünüyor. Hat 100mbps rahat kaldırır. Değerler gayet iyi. Paket yükseltmesi vs. gerekmiyorsa firmanız ile görüşün hattım 100 destekliyor diyin 100 mbps tanımlasınlar. Diretirlerse alternatif firmalara yönelin zaten Taahhütsüz hizmet.

Zaten kaldırıyor ki.
Kaldırıyor evet ama tanımlı olan hız daha düşük 79Mbps tanımlamışlar. Hattın kaldırmasına ek olarak tanımlama yapılması gerekiyor. Manuel SNR düşürmesi çok etki etmez. Ben TürkNette manuel düşürerek 100 alıyorum ama aynısı Netspeedde var mı bilmiyorum. Şu an DSLAM kilidi varsa firmaya kaldırtması lazım.

@SmartFace @MobilRadar
Az önce görüştüm ve internet hızımı yükselttiler sorunsuz bir şekilde. 1 ay içerisinde 4 kere değiştirme hakkım varmış. Ama bu değerler de kopma olabileceğini söyledi 1 gün deneyin sorun olursa 88'e sabitleriz dedi.

Wi-Fi yerine Ethernet kablosu ile bağlanın.
Zaten bilgisayara kablo ile bağlanıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-10-07 135513.png
    Ekran görüntüsü 2022-10-07 135513.png
    21,8 KB · Görüntüleme: 40
  • Ekran görüntüsü 2022-10-07 135523.png
    Ekran görüntüsü 2022-10-07 135523.png
    10,9 KB · Görüntüleme: 50
@SmartFace @MobilRadar
Az önce görüştüm ve internet hızımı yükselttiler sorunsuz bir şekilde. 1 ay içerisinde 4 kere değiştirme hakkım varmış. Ama bu değerler de kopma olabileceğini söyledi 1 gün deneyin sorun olursa 88'e sabitleriz dedi.

Bende tam konu başını okuyordum hızınızı yükseltebilirsiniz diye. Kopma yaşayacağınızı sanmıyorum hat zayıflamanız yeterli SNR margin temel değerin 1dB üzerinde bu da iyi VDSL altyapı olduğundan dolayı akşam yoğun saatlerde bir deneyin sıkıntı yaşayacağınız tek an yoğunluk anları olur anca o saatlerde de bir sıkıntı yaşamazsanız sorunsuz kullanabilirsiniz.

Hat değerlerinizin DSLAM kilidi ile ilgisi bulunmuyor şuanda görünen değerler hattınızın santrale olan uzaklığı, santral veya saha dolabından dairenize kadar uzanan kablo kalitesi ve ek'lere göre ortaya çıkan değer sizin değerlerinizi yükseltmek için müdahale edebileceğiniz tek alan içtesisatınız ve modeminizin kalitesi bunun haricinde yapabileceğiniz bir şey bulunmuyor.
Yani hattınız 100 Mbps destekliyor ancak SNR değeriniz sınırda olduğu için hızınız yükseldikçe SNR değeriniz düşecek bu durumda SNR iyileştirmek için yukarıda bahsettiğim müdahale ile kısmende olsa bu değeri yükseltebilirsiniz.

@SmartFace @MobilRadar

SNR 9 a düşmüş sorun yaşamazsınız 8 ve üzerinde genelde kopmalar az olur. Herhangi bir müdahale yapmayın iç tesisata vs. bu şekilde kullanın sorun yaşamazsınız. Ben SNR 4 ile kullanıyorum 3-4 günde bir kere anca kopuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı