Modem son firmware ile çalışıyor dimi?
O zaman farklı modemle deneyin bakalım bi. Ben Vodafone'da iken verdikleri modemler kopma yaşatıyordu, AC-51 aldım çözüldü. Yani modem olma ihtimali de olabilir.@Ozz2018 @Çağrı SANSAR
Yok benim yüzüm gülmeyecek bu internet işindenBugün uzun bir süre sonra yine gitti internet.
Netspeed i aradim hemen, oradaki görevli hat değerlerimin çok yüksek olduğunu ve netspeed i aktifleştirdiğim günden bu yana hiç kopma yaşamadığımı iletti. Sorunun Modem kaynaklı olduğunu söyledi.
Timeout gibi bir şey söyledi yani modem belli bir süre ısındıktan sonra kendini resetlemiyor fakat sinyali kesiyor dedi. Uzun süreler çalıştığı için böyle bir şey yapıyormuş. İyi de benim arkadaşların modemi benimkinden kat kat daha kalitesiz ve adamlar günlerce net sıkıntısı yaşamıyorHaliyle reset atmadan internetin gelmeyeceğini de belirtti.
DHCP: Etkin gibi bir yer var acaba bunu mu kapatmalıyım?
Adres Kiralama Süresi 1440 dk o da 24 saat yani bilemedimbundan dolayı mı yapıyor.
Yarın Modem teknik servisini arayacağım, modem arayüzünde böyle bir şey var mi bilmiyorum varsa kapatmaya çalışacağım.
İşin ilginç yanı internet gittiği gibi adaptöre ve modeme dokundum, çok çok az bir ısınma var yani baya az. Bundan daha yüksek sıcaklıkta çalışan modemlerim olmuştu.
Bugün Türkcell Superbox alacağım 299 TL 150 GB olanı. Yani adamları aradım Tp-link 20 günde göndereceğiz diyorlar modemi.O zaman farklı modemle deneyin bakalım bi. Ben Vodafone'da iken verdikleri modemler kopma yaşatıyordu, AC-51 aldım çözüldü. Yani modem olma ihtimali de olabilir.
Bugün Netspeed ile görüştüm, bana acele edip modem almamamı söylediler. Hızımı 50 e düşürüp koparsa haber vermemi kopmasa dahi aramamı belirttiler. Şayet olurda port ya da size gelen kabloda sıkıntı varsa boşuna modeme para vermeyin diye kontrol edelim dedi.O zaman farklı modemle deneyin bakalım bi. Ben Vodafone'da iken verdikleri modemler kopma yaşatıyordu, AC-51 aldım çözüldü. Yani modem olma ihtimali de olabilir.
Bekleyelim görelim.Bugün Türkcell Superbox alacağım 299 TL 150 GB olanı. Yani adamları aradım Tp-link 20 günde göndereceğiz diyorlar modemi.
Dolayısıyla o bilgisayarıma superbox kullanacağım. Eve de ya aynı modemi tamir kontrol edildikten sonra ya da başka modem ile deneyeceğim.
Bugün Netspeed ile görüştüm, bana acele edip modem almamamı söylediler. Hızımı 50 e düşürüp koparsa haber vermemi kopmasa dahi aramamı belirttiler. Şayet olurda port ya da size gelen kabloda sıkıntı varsa boşuna modeme para vermeyin diye kontrol edelim dedi.
Bakalım sonuç ne olacak@Çağrı SANSAR @Ozz2018
Şimdi 1 bilgisayara modemden ethernet ile bağladım. Diğer bilgisayarlara superbox bağlı sadece 1 kasaya Netspeed i bağladım.Bekleyelim görelim.
Sizin sorun başka yerde o zaman. Dediğiniz gibi adaptörü deneyin o da olmazsa tanıdığınızdan modem alıp deneyin.Şimdi 1 bilgisayara modemden ethernet ile bağladım. Diğer bilgisayarlara superbox bağlı sadece 1 kasaya Netspeed i bağladım.
Bugün modemlerle haşır neşir olan bir arkadaşım ile görüştüm, bana direk sorduğu şey şuydu modem adaptör amperi kaç. Ben de fotoğraf çekip attım TP link in orijinal adaptörü olduğu halde, 1.5 V olması gerekiyor dedi. Benim adaptör 1.0V.
Netspeed 50 Mbps olayından sonra şayet yine giderse internet elimde 1.5V olan adaptör var onunla deneyeceğim. İyice yılan hikayesine döndü zaten
Dün internet yine kopmuş, demek ki 50 mpbs ile alakalı değilmiş. Şimdi 1.5 V adaptörü taktım ve kontrol edeceğim. @Ozz2018 @Çağrı SANSAR
Adaptörü denedim, yine gitti net. Dolayısıyla arıza kaydı oluşturdum ve 1-2 saat içinde farklı bir modem ile deneyeceğim 24 saat. Şayet yine düşerse sorun ya iç tesisat ya da dışarıdan bana gelen kablolarda.Sizin sorun başka yerde o zaman. Dediğiniz gibi adaptörü deneyin o da olmazsa tanıdığınızdan modem alıp deneyin.
Sorunu farklı bir modem kullanarak neticelendirdim. 24 saat boyunca hiçbir kopma yaşamadım, hatta 36 a doğru gidiyorum.Sizin sorun başka yerde o zaman. Dediğiniz gibi adaptörü deneyin o da olmazsa tanıdığınızdan modem alıp deneyin.
Hadi inşallah. Sorun modemdeyse çözümü kolay.Adaptörü denedim, yine gitti net. Dolayısıyla arıza kaydı oluşturdum ve 1-2 saat içinde farklı bir modem ile deneyeceğim 24 saat. Şayet yine düşerse sorun ya iç tesisat ya da dışarıdan bana gelen kablolarda.
Umarım kopma olmaz da sorun modem kaynaklı olur. En azından 2.el aldığımı kullanırım diğeri gelene kadar servisten.
Sorunu farklı bir modem kullanarak neticelendirdim. 24 saat boyunca hiçbir kopma yaşamadım, hatta 36 a doğru gidiyorum.
Demek ki sorun modemde imişyarın arayıp hızı yeniden maksimuma çekeceğim. @Ozz2018 @Çağrı SANSAR
İkinci el kullanıyorum şu an. Yarın teknosadan aldığım yere iade edeceğim bakalım artık 1 hafta 2 haftaya gelir. Her şey için çok teşekkürler.Hadi inşallah. Sorun modemdeyse çözümü kolay.
36 saat doldu. Yağmur yağdığı için İstanbul'da 3. gün sonunda Superbox koptu anlık, netspeed modemden bağlı olan bilgisayarda kopma yaşanmadıHadi inşallah. Sorun modemdeyse çözümü kolay.
Rica ederiz, gülerek kullanın.İkinci el kullanıyorum şu an. Yarın teknosadan aldığım yere iade edeceğim bakalım artık 1 hafta 2 haftaya gelir. Her şey için çok teşekkürler.
36 saat doldu. Yağmur yağdığı için İstanbul'da 3. gün sonunda Superbox koptu anlık, netspeed modemden bağlı olan bilgisayarda kopma yaşanmadı
Herkese teşekkürler yardımları için. Sağlıcakla kalın.