Öncelikle selam,
Bu yazımda vasat bir servis sağlayıcısının acizliğini sizlerle paylaşmak istedim. Siz bu firmadan memnun olabilirsiniz ancak çeşitli detaylara yer vereceğim. İlginizi çekebileceğini düşünüyorum.
15-16 Haziran gibi Türk Telekom'la olan sözleşmem sona erdiği için NetSpeed'e geçiş işlemlerimi başlattım. Türk Telekom'dan 50 Mbps hizmet alıyordum. NetSpeed, günümüzde 35 Mbps'den daha yüksek paketi olmadığını belirtti ben de en yüksek paketlerine geçiş için işlemleri başlattım. Bildiğiniz üzere sözleşme yok ve fiyatlar gayet ucuz. 22 Haziran'da her şey tamamlandı ve bana modem arayüzüne yazmam için kullanıcı adı, şifre verildi ve internete bağlandım.
NetSpeed ile internete eriştiğim ilk günden bu yana çevrimiçi oyunlarda yüksek ping ve %100'e varan paket kayıpları yaşadım. Bulunduğum adreste 5 yıldır Türk Telekom'dan hizmet alıyorum ve ping değerlerim %99.9 oranında hep sabittir. Örnek olarak LoL'de Türkiye sunucusunda 15, Avrupa sunucusunda 55 ping alıyorum. Ayrıca NetSpeed'e geçerken fiziksel olarak hiçbir şey değiştirilmedi. Ne modem, ne kablolama ne de internet ayarı. Eski düzenim nasılsa o şekilde devam ediyordum.
10 gün önce kendilerini aradım ve durumu izah ettim. Benden modemi 10 dakikalığına kapatmamı ve açtıktan sonra problem çözülmediyse detayları ve ekran görüntülerini içeren bir mail yollamamı istediler. Tahmin edeceğiniz üzere boşu boşuna 10 dakikamı çaldılar ve modemi açtım hiçbir şey düzelmedi. Bana telefonda ping değerlerinizi göremediğimiz için oyun içerisinden ping değerlerine dair ekran görüntülerini atın dediler. Bütün problemimi içeren ve ekran görüntüleriyle de desteklediğim mailimi kendilerine ilettim. Üzerine 3-4 gün geçti tekrar aradım ve müşteri hizmetleri bana teknik ekibin ilgilendiğini söyledi.
Bugün 10. gün ve tekrar aradım. Müşteri hizmetleri mailin içerisine Tracert verilerini dahil edip etmediğimi sordu. Benden talep etmediniz ancak şimdi yollayabilirim dedim. Tamam dediler ve ben de kendilerine birkaç saat önce mail yolladım. Bu arada yollamış olduğum ekran görüntülerini ek olarak konuya ekliyorum (IP adresleri gözükmesin diye orta kısmı sansürledim). Bu iki resimde de görebileceğiniz üzere biri League of Legends Türkiye sunucusuna biri de Avrupa sunucusuna iki farklı 5'er dakikalık test yaptım. Riot Games destek ekibi bana gerekli IP adreslerini sağladı testleri gerçekleştirebilmem için. Her neyse bunun üstüne bir de ŞikayetVar'da bir şikayet oluşturdum. Derdim sürecin uzamaması ve hızlıca çözülmesiydi. ŞikayetVar'dan mesaj yazmamın üzerine atmış olduğum maile hızlıca cevap geldi. Bilin bakalım bu mailde yer alan cevap ne olabilir?
Eki Görüntüle 618101
Bana verilen yanıtta da görebileceğiniz üzere almış olduğum bütün değerlerin tamamen normal olduğu ve diğer ISS'lerde de benzer değerlerin olduğu, aralarındaki en iyi değerin kendilerinde olduğu yazıyor. Bu bir şaka olmalı. NetSpeed'e geçmeden önce Türk Telekom kullanıyordum ve böyle bir problem yoktu. Ve NetSpeed, Türk Telekom altyapısını kullanıyor. Bu verdikleri hizmetin ne kadar vasat olduğunu açıklar durumda bir yanıt.
Bu firmadan hizmet almak isteyen kişilerin birden fazla kez düşünmesi gerektiğine inanıyorum.