Netspeed kullanılır mı?

Şimdi altyapımın hızı Max 54 Mbps olduğu için ben 100Mbps'lik paketi alsam, hız testinde 54 olarak mı gözükecek? Tam olarak nasıl bir şey olacak?

1678312916747.png


Sanırım 100mbps olanını alamıyorum. Yalnızca bu üçü var seçenek olarak. Ve 35M dediği şey mbps mi oluyor? Değişik bir paneli varmış.
 
6 aydır kullanıyorum. 35'lik paketi aldım 45 veriyorlar. Bir sorunla karşılaşmadım şimdiye kadar. Müşteri hizmetleri geçişten sonra hattın durumuna göre ayarlıyor hızınızı.
 
Daha önceden 75/8 paketini kullanıyordum. O paketleri kaldırınca beni 100/8 paketine geçirdiler. Altyapım 72 kadar destekliyor. Hızı 74 civarına sabitlemişler. Daha önceden 100 civarına da çektirdim ama hız en fazla zorlama ile 69-71 arası görüyor. Speedtest sonucum ise şöyle:

2023-03-09_01-35.png


İlk sene 6 aylık süreçte bazen alakasız kopma yaşanıyordu. Bunu 2-3 kere söyledikten sonra sene sonuna üç ay kala çözdüler. Ondan sonra genel olarak bir kopma sorunu yaşamadım. Sadece bundan 1-2 ay önce IP adresleri bitti ve Hindistan üzerinden IP adresi aldılar. IP'ler hindistan lokasyonlu gözüktüğünde sitelere erişim sorunu yaşanıyordu. Bunların Türkiye olarak değişmesi için biraz bekledik. Ayrıca yakın zamanda genel bir bakım yaptılar. O bakımı duyurma ve aynı anda çoğu yerde yapmaları 1 gün bayağı yavaşlama sorunu ve diğer günün de yarısına kadar sarktı.

Büyük ihtimalle bu bakımdan ders aldıklarını ve sonraki bakımları daha planlı ve şehirlere göre bölerek daha kısa sürelerde yapacaklarını düşünüyorum. Ayrıca bakımdan sonra eski göre çok daha istikrarlı çalıştığını söyleyebilirim.

Hız testi kısmında size yakın hızları gösteriyor. Ama aradığınızda büyük ihtimalle size 100/8 paketi satacaklardır. Bu arada kapattırmak yerine direkt geçiş yapmanızı öneririm. Geçiş için ekstra belge gerekiyor. Sitede detayları var. Zaten başvurunca da size anlatırlar.
 
Hocam konuyla alakasız ama internet girişi yoktu demişsiniz demek istediğiniz binanın dışındaki internet kutusu mu sorma sebebim bir süre önce Türk Telekom'dan ev interneti aldım benim binamda da internet girişi olmadığını söylediler mahalledeki internet direğinden modemime kadar kablo çektiler öyle bağladılar ama internetten altyapı sorgu yaptığımda hala altyapı yok gözüküyor Netspeed ile iletişime geçsem kutu olayını vb sorun yaparlar mı?

Hocam, görmemişim kusura bakmayın. İnternet kutusu vardı ortak olarak. Ondan çektiler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı