OFDK'de yok ki benim hattımdaEvet, OLT/MUFA/OFDK olarak geliyor o halde.
Öyle olması daha iyi, sizin binaya taşınıyorum![]()
OFDK'de yok ki benim hattımdaEvet, OLT/MUFA/OFDK olarak geliyor o halde.
Öyle olması daha iyi, sizin binaya taşınıyorum![]()
Aslında iki tür dağıtım kutusu var. El ve ağız alışkanlığı ile hepsine OFDK diyorum(z)OFDK'de yok ki benim hattımda![]()
Orta yani hattın olduğu ana blokta, binadada OFDK yok orayada diğer binalara fiber gitmesi için MUFA koymuşlar. Benim anladığım kadarıyla benim binadakiler OLT > MUFA (Yeraltı) > MUFA (Orta Blok) > IFDK şeklinde çıkıyor. Benim tek farkım IFDK’ye girmeden çıkıyorum. Bir fark var mı diyeceksiniz. Var desem yalan olur sadece sinyalim -9 dBM. Ha belki ilerde ev taraflarını XS-PON ile dönüştürürlerse o zaman olabilir.Aslında iki tür dağıtım kutusu var. El ve ağız alışkanlığı ile hepsine OFDK diyorum(z)
OFDK: Dış binaya konulan dağıtım kutusu
IFDK: İç mekana koyulan dağıtım kutusu.
OFDK'nın baş harfindenki "O" outdoor.
IFDK'nın baş harfindeki "I" indoor.
OFDK yani dış mekan kabin, senin binanda olmasına gerek yok, başka bir binaya koydukları OFDK'lardan drop şeklinde dağıtıyorlar.
IFDK ise İç mekan kabin, Bina içine koydukları (Senin MDU'nun yanına kurmuşlardı hatırladığım kadarıyla) O işte IFDK'dır.
Yani sana gelen sistem şu; OLT>MUFA>OFDK DROP>IFDK.
Sana gelen hat çok değişikOrta yani hattın olduğu ana blokta, binadada OFDK yok orayada diğer binalara fiber gitmesi için MUFA koymuşlar. Benim anladığım kadarıyla benim binadakiler OLT > MUFA (Yeraltı) > MUFA (Orta Blok) > IFDK şeklinde çıkıyor. Benim tek farkım IFDK’ye girmeden çıkıyorum. Bir fark var mı diyeceksiniz. Var desem yalan olur sadece sinyalim -9 dBM. Ha belki ilerde ev taraflarını XS-PON ile dönüştürürlerse o zaman olabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.