Şimdi benim anlamadığım şöyle bir olay var. Aynı sokakta oturuyoruz ben Superonline kullanıyorum şuan arkadaşta kopma oluyor bende olmuyor. Üstelik altyapı aynı. Sokakta sadece ADSL/VDSL altyapısı var o da Türktelekom'un arkadaşım VDSL kullanıyor ben ADSL kullanıyorum onda kesinti oluyor bende olmuyor.İnternet kopmalarının sebebi yetersiz altyapı veya eve gelen hattın sağlıklı çalışmamasından kaynaklı. Fiber dışında hangi firmadan alırsan al sana, aynı bakır kablo üzerinden hizmet verecekler. TürkNet'te kopan internet NetSpeed firmasındada kopacaktır. TT'yi ne kadar sevmesemde ülkenin ana telekom şirketi olduğu için diğer firmalara göre bence bir tık daha iyi. Bir sorun olduğunda en azından karşında bir muhattabın oluyor.
Bunu etkileyen bir sürü faktör var. Mesela cumartesi bana kuruluma geldiklerine portlarda bir problem olduğunu söyledi kuruluma gelen ekip. Daha sonra dediler ki biz senin erişimini açacağız, pazartesi saha dolabında kart değişimi olacak dedi ve cumartesi gününden, pazartesi gününe kadar 1 Mbit ile bağlandım internete. Pazartesi günü kart değişimini yaptılar ve hızım 16 Mbit'e çıktı. Mesafe değişmedi fakat hızım arttı. Yani burada demek istediğim, hız, kopma vs. bir sürü nedenden kaynaklanıyor olabilir. Hattınızın ve altyapınızı kalitesi, santrale olan uzaklığınız, portun durumu vb. ADSL portu ile VDSL portu her ne kadar teoride aynı gibi görünsede, saha dolabında birbirinden ayrılar. 100mt ötemde 35Mbit VDSL hizmet verilebiliyorken, bana ADSL hizmeti verebiliyorlar.Şimdi benim anlamadığım şöyle bir olay var. Aynı sokakta oturuyoruz ben Superonline kullanıyorum şuan arkadaşta kopma oluyor bende olmuyor. Üstelik altyapı aynı. Sokakta sadece ADSL/VDSL altyapısı var o da Türktelekom'un arkadaşım VDSL kullanıyor ben ADSL kullanıyorum onda kesinti oluyor bende olmuyor.
VDSL hizmeti alacaksanız bence Türk Telekom kullanmanız daha mantıklı. TürkNet'e bulaşmamanızı öneriyorum. Herhangi bir sorun olduğunda bir teknik destek ekibi yok ve ticket sistemleri çok yavaş. 2 ay önce başvuru yaptım, belgeleri vs hepsini gönderdim onaylandı fakat 1.5 ay beklettiler. Santral kaynaklı problemler olduğunu vs söylediler. Ben de bunun üzerine iptal ettim. Bu geçtiğimiz cumartesi günü Türk Telekom'a başvuru yaptım aynı gün kuruluma geldiler ve hizmetim pazartesi günü aktif edildi. Türk Telekom pahalı olsa da, teknik destek ekibi gerçekten iyi ve hızlı. İnternet hızı olarak VDSL'de tüm firmalar TT altyapısını kullandığı için hizmet kalitenizde bir farklılık olmuyor.
Altyapın kötüyse ülkemizdeki hiçbir firmanın müşteri hizmetleri tatmin edici değil.
Ben 200 TL de ödesem, bölgem maksimum 16 Mbps destekliyor. Bölgem için TT veya diğer firmaların bir farkı yok. Taahhüt olayına aslında ben sıcak bakıyorum. Taahhütsüz hizmet veren firmalar 1 ay sonra 20 TL zam yaptık, masrafları karşılayamıyoruz dese kimse ses çıkaramaz. Ama taahhüt olunca hangi firma olursa olsun süre dolana kadar o fiyattan vermek zorunda. Türk Telekom'da benim babamın firması değil, kaldı ki sevmem kendisini fakat başka bir ana sağlayıcı olmadığı için mecburi kullanıyorum. Ayrıca, sinirlenmeye gerek yok sadece karşılıklı fikirlerimizi paylaşıyoruz. Birazda muhabbet ediyoruzİşte bu yüzden Türk Telekom'dan nefret ediyorum ve insanlara önermiyorum. Sizin altyapınız Telekom'un, Netspeed de alsanız altyapınızda sorun varsa Telekom ilgilenmeli başka biri değil. Ben TürkNet'e geçiş yaptığım zaman VDSL'e geçiş yapmak için 1 hafta Telekom ekibinin gelmesini bekledim. En son zar zor adamları getirmeyi başarmıştık ve niye bu kadar geç geldiklerini sorduğumuzda "bizden alsaydınız interneti hızlı gelirdik" demişlerdi. Yani Telekom altyapısını kiraladığı ISS'lerin müşterilerine bilerek kötü hizmet veriyor. Ayrıca bu uğraşı 1 kez vereceksiniz. Siz ne kadara ne hız alıyorsunuz? Ben 75 TL'ye 35 Mbps alıyorum 10 TL farkla 75 Mbps alabilirim. Telekom'da durum ne? 200 TL versem 75 Mbps alabilirim miyim? Adamlar mafyacılık oynuyor, gerekirse 1-2 ay sorun çekerim bu adamlara para kaptırmam.
Taahhüt olayına aslında ben sıcak bakıyorum.
Bölgem maksimum 16 Mbps destekliyor.
Ayrıca, sinirlenmeye gerek yok sadece karşılıklı fikirlerimizi paylaşıyoruz. Birazda muhabbet ediyoruz
Türknet'te 10 TL fark ile 45 Mbps hız alacağım 10 Mbps hız için 10 TL'ye değer mi?