NetSpeed nasıldır? İnternet sağlayıcı önerisi

Kronik paket kaybını önemsemiyorsanız Netspeed iyidir. Yani online oyun oynayan, yayın izleyen biri değilseniz, iyidir. Müşteri hizmetleri, teknik ekibi var ama aşırı bilgisizler ne yazık ki. Destek kısmından fazla bir beklentiniz olmasın. Müşteri hizmetleri var diye otomatikmen iyi olmuyor. Ha arayıp bağırıp çağırmak için iyidir, orası ayrı.

Türk Telekom kullanırken sorun yaşadınız mı? Kopma vb. gibi. Yok stabil bir altyapım var, çok nadir sorun yaşıyorum diyorsanız Türknet tercih edebilirsiniz rahatça.

1.5 senedir kullanıyorum Türknet'i. Öncesinde Millenicom ve Netspeed de kullandım. Netspeed'e 1 ay dayanabildim paket kaybı yüzünden. 2018 Ekim ayıydı hatta, tam olarak hatırlıyorum. Neredeyse 2 sene olacak hala paket kaybını çözememiş bir firma. Sonrasında Millenicom kullandım bir süre. Tam istediğim bağlantıyı alamadım, prime time'da pingler çok yüksekti. Kapattırıp Türknet bağlattım. Belgeleri gönderdim, ertesi gün Türk Telekom hattımı etiketleyip açtı, aynı gün Türknet'ten arayıp randevu aldılar ve sonraki gün internetim aktif oldu. 3. günde kullanmaya başladım. 1.5 senedir de gayet memnun kullanıyorum.

Yıl olmuş 2020 sakın ama sakın gidip de fahiş fiyatlardan Türk Telekom'a geçip de taahhüt vermeyin de ne yaparsanız yapın.
 
Hız olarak hiçbir sıkıntı yok. Ödeme olarak da sözleşmede ne yazıyorsa onu ödüyorsunuz. Yani Türk Telekom gibi 5 lira fazla gelmiyor fatura. 3 hafta öncesine kadar 2 ay boyunca internet gün içinde 1 dakikalığına gidip duruyordu ama artık öyle bir sorun yaşamıyorum.
 
İnternet kopmalarının sebebi yetersiz altyapı veya eve gelen hattın sağlıklı çalışmamasından kaynaklı. Fiber dışında hangi firmadan alırsan al sana, aynı bakır kablo üzerinden hizmet verecekler. TürkNet'te kopan internet NetSpeed firmasındada kopacaktır. TT'yi ne kadar sevmesemde ülkenin ana telekom şirketi olduğu için diğer firmalara göre bence bir tık daha iyi. Bir sorun olduğunda en azından karşında bir muhattabın oluyor.
Şimdi benim anlamadığım şöyle bir olay var. Aynı sokakta oturuyoruz ben Superonline kullanıyorum şuan arkadaşta kopma oluyor bende olmuyor. Üstelik altyapı aynı. Sokakta sadece ADSL/VDSL altyapısı var o da Türktelekom'un arkadaşım VDSL kullanıyor ben ADSL kullanıyorum onda kesinti oluyor bende olmuyor.
@Eryd
Paket kaybı derken kesilmelerden mi bahsediyorsunuz?
Bilgisayardaki saatimin %99'u oyun oynayarak ya da yayın izleyerek geçiyor zaten. Şuanki internetimde çok nadir olsa bile kesintiler oluyor ve çıldırıyorum. Bu kesintiler çok olursa kötü olur benim için.
 
2 ay önce TürkNet abonesi oldum. Bağlantı aşaması tam 20 gün sürdü. Müşteri hizmetleri çok ilgisiz, sorunun ne olursa olsun önlerindeki hazır metni okuyorlar ve çözüm yok. Halbuki çok basit bir sorun yüzünden bağlantı sürem bu kadar uzamış. Benden tam 8 gün sonra başvuru yapan arkadaşımın bağlantısını 10 gün içinde hallettiler. Buda salgının en yoğun olduğu dönemdi. 10 gün normal. Yani bağlantı süresi şans işi. Hız olarak ise öncelikle 16 Mbps ADSL bağlandı. Bunun 9-9.5 civarını görebildim. Ama hiçbir kopma, sorun yaşamadım. Yaklaşık 1 ay kadar geçmedi tesadüfen hızımı 35 Mbps'ye çıkartabileceğimi gördüm. Akşam 19.30 civarı Online işlemlerden paket değişikliği başvurusu yaptım. Ertesi gün öğlen 12 civarı talebimin gerçekleştirildiği mesajı geldi. 1 haftadır 31-32 Mbps download hızı alıyorum. Bağlantımda henüz bir problem,kopma yaşamadım. NetSpeed kullanan bir arkadaşım da var. Oda sorunsuz bir şekilde kullanıyor internetini. Benim deneyimime göre TürkNet'ten tek farkı müşteri hizmetleri diyebilirim. İstediği zaman ulaşabiliyor.
 
Şimdi benim anlamadığım şöyle bir olay var. Aynı sokakta oturuyoruz ben Superonline kullanıyorum şuan arkadaşta kopma oluyor bende olmuyor. Üstelik altyapı aynı. Sokakta sadece ADSL/VDSL altyapısı var o da Türktelekom'un arkadaşım VDSL kullanıyor ben ADSL kullanıyorum onda kesinti oluyor bende olmuyor.
Bunu etkileyen bir sürü faktör var. Mesela cumartesi bana kuruluma geldiklerine portlarda bir problem olduğunu söyledi kuruluma gelen ekip. Daha sonra dediler ki biz senin erişimini açacağız, pazartesi saha dolabında kart değişimi olacak dedi ve cumartesi gününden, pazartesi gününe kadar 1 Mbit ile bağlandım internete. Pazartesi günü kart değişimini yaptılar ve hızım 16 Mbit'e çıktı. Mesafe değişmedi fakat hızım arttı. Yani burada demek istediğim, hız, kopma vs. bir sürü nedenden kaynaklanıyor olabilir. Hattınızın ve altyapınızı kalitesi, santrale olan uzaklığınız, portun durumu vb. ADSL portu ile VDSL portu her ne kadar teoride aynı gibi görünsede, saha dolabında birbirinden ayrılar. 100mt ötemde 35Mbit VDSL hizmet verilebiliyorken, bana ADSL hizmeti verebiliyorlar.
 
VDSL hizmeti alacaksanız bence Türk Telekom kullanmanız daha mantıklı. TürkNet'e bulaşmamanızı öneriyorum. Herhangi bir sorun olduğunda bir teknik destek ekibi yok ve ticket sistemleri çok yavaş. 2 ay önce başvuru yaptım, belgeleri vs hepsini gönderdim onaylandı fakat 1.5 ay beklettiler. Santral kaynaklı problemler olduğunu vs söylediler. Ben de bunun üzerine iptal ettim. Bu geçtiğimiz cumartesi günü Türk Telekom'a başvuru yaptım aynı gün kuruluma geldiler ve hizmetim pazartesi günü aktif edildi. Türk Telekom pahalı olsa da, teknik destek ekibi gerçekten iyi ve hızlı. İnternet hızı olarak VDSL'de tüm firmalar TT altyapısını kullandığı için hizmet kalitenizde bir farklılık olmuyor.

İşte bu yüzden Türk Telekom'dan nefret ediyorum ve insanlara önermiyorum. Sizin altyapınız Telekom'un, Netspeed de alsanız altyapınızda sorun varsa Telekom ilgilenmeli başka biri değil. Ben TürkNet'e geçiş yaptığım zaman VDSL'e geçiş yapmak için 1 hafta Telekom ekibinin gelmesini bekledim. En son zar zor adamları getirmeyi başarmıştık ve niye bu kadar geç geldiklerini sorduğumuzda "bizden alsaydınız interneti hızlı gelirdik" demişlerdi. Yani Telekom altyapısını kiraladığı ISS'lerin müşterilerine bilerek kötü hizmet veriyor. Ayrıca bu uğraşı 1 kez vereceksiniz. Siz ne kadara ne hız alıyorsunuz? Ben 75 TL'ye 35 Mbps alıyorum 10 TL farkla 75 Mbps alabilirim. Telekom'da durum ne? 200 TL versem 75 Mbps alabilirim miyim? Adamlar mafyacılık oynuyor, gerekirse 1-2 ay sorun çekerim bu adamlara para kaptırmam.

Ayrıca kendiniz de söylüyorsunuz, TurkNet'in hizmetini beğenmeyip iptal ettirebildiniz çünkü taahhüt yok. Türk Telekom'da durum ne?

Ek:
Altyapın kötüyse ülkemizdeki hiçbir firmanın müşteri hizmetleri tatmin edici değil.

Çok doğru bir yorum. Altyapınız kötüyse her türlü sorun yaşayacaksınız zaten. Diğerlerinde teknik servis var da ne yapıyorlar? "Evet efendim şikayetinizi dikkate aldık en kısa sürede ilgileneceğiz" bunun mail atmaktan farkı ne?
 
Son düzenleme:
İşte bu yüzden Türk Telekom'dan nefret ediyorum ve insanlara önermiyorum. Sizin altyapınız Telekom'un, Netspeed de alsanız altyapınızda sorun varsa Telekom ilgilenmeli başka biri değil. Ben TürkNet'e geçiş yaptığım zaman VDSL'e geçiş yapmak için 1 hafta Telekom ekibinin gelmesini bekledim. En son zar zor adamları getirmeyi başarmıştık ve niye bu kadar geç geldiklerini sorduğumuzda "bizden alsaydınız interneti hızlı gelirdik" demişlerdi. Yani Telekom altyapısını kiraladığı ISS'lerin müşterilerine bilerek kötü hizmet veriyor. Ayrıca bu uğraşı 1 kez vereceksiniz. Siz ne kadara ne hız alıyorsunuz? Ben 75 TL'ye 35 Mbps alıyorum 10 TL farkla 75 Mbps alabilirim. Telekom'da durum ne? 200 TL versem 75 Mbps alabilirim miyim? Adamlar mafyacılık oynuyor, gerekirse 1-2 ay sorun çekerim bu adamlara para kaptırmam.
Ben 200 TL de ödesem, bölgem maksimum 16 Mbps destekliyor. Bölgem için TT veya diğer firmaların bir farkı yok. Taahhüt olayına aslında ben sıcak bakıyorum. Taahhütsüz hizmet veren firmalar 1 ay sonra 20 TL zam yaptık, masrafları karşılayamıyoruz dese kimse ses çıkaramaz. Ama taahhüt olunca hangi firma olursa olsun süre dolana kadar o fiyattan vermek zorunda. Türk Telekom'da benim babamın firması değil, kaldı ki sevmem kendisini fakat başka bir ana sağlayıcı olmadığı için mecburi kullanıyorum. Ayrıca, sinirlenmeye gerek yok sadece karşılıklı fikirlerimizi paylaşıyoruz. Birazda muhabbet ediyoruz 🙂

Ek olarak, TurkNet hiç bağlanmadı bu yüzden hizmet alamadan iptal ettim. Şayet bağlansaydı kullanırdım, bağlanmadı kullanmadım. İnterneti de yakın zamanda kapattırmayacağım için taahhüt olayıda mantıklı geldi.
 
Son düzenleme:
Taahhüt olayına aslında ben sıcak bakıyorum.

Taahhüt olmayan firmalar 2 ayda 20 TL zam yapmıyor, öyle olsa müşterileri kalmaz. Ayrıca yine de taahhüt olmaması daha iyi çünkü seçim senin elinde kalmış oluyor, istersen çıkıp başka bir ISS'e geçebilirsin. Kötü hizmet alıp taahhütün olması daha korkunç.

Bölgem maksimum 16 Mbps destekliyor.

Bunu Turk Telekom dediyse size tekrardan iyice araştırın derim. Bu adamlara o kadar güvenmiyorum ki alabileceğiniz hızı alamayacaksınız gibi anlatabilirler insanlara.

Ayrıca, sinirlenmeye gerek yok sadece karşılıklı fikirlerimizi paylaşıyoruz. Birazda muhabbet ediyoruz 🙂

Turk Telekom'a olan öfkemi size yansıttıysam özür dilerim, niyetim o değildi.

Türknet'te 10 TL fark ile 45 Mbps hız alacağım 10 Mbps hız için 10 TL'ye değer mi?

O size bağlı. Çok fazla indirme işlemi yapıyorsanız, size yüksek indirme hızı lazımsa değer. Yok arada bir indirme yapıyorum o kadar da şart değil derseniz bence değmez. 35 Mbps gerçekten iyi bir hız.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı