Netspeed Nasıldır ve Hangi Modemi Veriyorlar?

cLaww

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Veritabanı Programcılığı
Öncelikle iyi akşamlar konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın, konuya gelelim. TTNET ADSL paketten Netspeed Fiber 50 Mbps pakete geçiş yapacağız inşallah. Kendi dairemizi satın aldığımızdan bina 0 fiber altyapı çekeceklerini söylediler. Sorum şu, Netspeed sizce iyi mi bir de fiber için verdikleri modem marka ve modeli nedir? Hemen cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Netspeed VDSL kullanıyorum ve genel bakımlar dışında hiç kopma yaşamadım.
Ping olarak LOL EU sunucunda 50,LOL Türkiye sunucusunda 13,CS:GO rekabetçide serverine göre 40-60 arasında ping alıyorum.
Fiberde modem olmaz router kullanıyorlar ve Türk Telekom cihazı oluyor altyapıyı onlardan kiraladıkları için Türk Telekom ekipleri bağlamaya geliyor ama servis sağlayıcı cihazların hepsi çöptür iyi bir kablosuz performansı istiyorsanız kendinize bir router almanız daha iyi olur.

Fiber diye satılan paketten kastınız eve kadar fiber olan ise TT'nin ONT ve modemini kullanıyorsunuz. CAT-6 ile gelen kurulum ise gene TT'nin modemini kullanıyorsunuz.

VDSL'i kast ediyorsanız sanırım kendiniz modem almanız gerekli diye aklımda kalmış, yanlış hatırlıyor olabilirim.
VDSL konusunda doğru hatırlıyorsunuz arkadaşa katılıyorum.
Ben Netspeed VDSL kullanıyorum ve genel bakımlar dışında hiç kopma yaşamadım.
Ping olarak LOL EU sunucunda 50,LOL Türkiye sunucusunda 13,CS:GO rekabetçide serverine göre 40-60 arasında ping alıyorum.
Fiberde modem olmaz router kullanıyorlar ve Türk Telekom cihazı oluyor altyapıyı onlardan kiraladıkları için Türk Telekom ekipleri bağlamaya geliyor ama servis sağlayıcı cihazların hepsi çöptür iyi bir kablosuz performansı istiyorsanız kendinize bir router almanız daha iyi olur.

Türk Telekom alt yapısına sahip olduğu için, cihaz da aynı geliyor. tabi ki huawei veya Zyxel geliyor tercihen Zyxel isteğiniz olsun.

2 aydır araştırma yaptım. Yeni eve taşındım, sadece tt altyapısı vdsl vardı. NetSpeed ve Millenicom arasında kalmıştım. İkisininde müşteri hizmetleri tatmin etmişti. NetSpeed ile ilgili başka forumlarda kullanıcılar biraz bu aralar sorun yaşamış. Herkeste olacak diye bir şey yok tabi. Müşteri hizmetleri çeşitliliği nedeniyle Millenicom'u seçtim. Yeni abonelikti. 4 günde hallettiler bilgi vererek. Eylül'ün son gününe kadar başvurularda ilk ay ücretsiz ve arkadaşını getir kampanyasıyla 2. ayda ücretsiz oluyor. Arkadaşımdan kod almıştım o şekilde yapmıştım. Şimdilik memnunum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı