Selamlar, Superonline taahhüdüm bitiyor. Netspeed ve Millenicom disindaki bilindik firmalar +120 TL uzerine cikmis durumda. Netspeed ve Millenicom'da 100 TL'ye 100 Mbps alabiliyorum. Ama bu iki firma, diger firmalara nazaran daha az duyuldugu icin bir sorun yasamaktan korkuyorum. Ucuz etin yahnisi yavan olur misali, biraz korkarak yaklasiyorum.
Genel olarak dizi/film ve oyun agirlikli olacak, duruma gorede Twitch de yayin acmayi dusunuyorum. Sizce bu iki firma iyi midir? Tercih edilebilir mi? Olumlu ve olumsuz yonleri nelerdir? İkisi arasindan hangisi daha iyidir?
Zam gelicek videosuna özellikle baktım. Ciddi bir zam gelicekse eğer, alternatifler yerine en azından vodafone seçersem daha avantajlı olmazmı? En azından zamdan önce taahütlü anlaşma yaparak 2 yıl aynı para ödenmiş olucak. Boşuna şimdi alternatif firmaya geçicem, zam gelicek ordan kapattırıcam felan. Biraz uğraştırıcak gibi.Türk Telekom üzerinden Netspeed'e geçiş yaptım. İlk 3-4 ay civarı ara sıra kopma sorunu yaşıyordum. Destek kısmına 2-3 kere ulaştıktan sonra bu sorundan da kurtuldum. Uzun süredir sorunsuz kullanıyorum. Benim kendi deneyimimde bir sorun yok.
Benim alt yapım 71 destekliyor hızı 65'e sabitlediler 60-65 arası alıyorum. Yükleme hızının 8 olması bayağı rahat onda bir düşük hız sorunu yaşamadım. Modemi kendim almıştım. Galiba fiber alt yapıya modem veriyorlar. O konuda net bilgim yok.
Türk Telekom alt yapısı ile verdiklerini biliyorum. Alt yapı sıkıntılı değilse, fazla sorun yaşamadan kullanırsanız. İki firmayı kıyaslayacak olursam paket ve fiyat olarak Netspeed daha önde diyebilirim.
Turkcell alt yapısından da verebiliyorlarsa, hattı kapatmadan geçmeni öneririm. Büyük firmalar sonradan port yok ya da açtırma parası gibi ekstra sorunlar çıkarabiliyorlar.
Netspeed - Taahhütsüz, Limitsiz En Uygun Fiber İnternet Paketleri | Altyapı Sorgulama | İnternet Hız Testi
Taahhütsüz, Kotasız, En Uygun Fiber İnternet ve En Ucuz İnternet Paketleri, Netspeed kalitesiyle hizmetinizde.www.netspeed.com.tr
Türk NET, Milleni ve diğer firmalarda da bu geçiş sistemi olması lazım. Sen formlarını dolduruyorsun, geçiş işlemlerini senin adına hallediyorlar. Hatta formları taahhüt bitmeden gönderebilirsin. Taahhüt bittiği gibi geçişi hallediyorlar.
Küçük bir tavsiye daha fazla araştırma yapmanı da öneririm. Bazen bölgeler ya da illere göre ISS hizmeti veren yerler var. Banka uygulamasında ya da Papara gibi yerlerde ödeme yaparken bu tarz firmaların adını da öğrenebilirsin. Reklam bütçesi iyi olmayanlar ya da önüne düşmeyenleri böyle bulabilirsin.
Ayrıca yazın zam yapacaklarını düşünüyorum. Alt yapı kiralarına zam gelme ihtimali var.
Teşekkürler, netspeed hanesine +1 olarak yazacağım.Netspeed'i öneririm üç senedir kullanıyorum gayet iyi.
Buradan altyapı sorgusu yapıp ekran görüntüsü atar mısınız?
Ben 9 aydır Netspeed kullanıyorum. Müşteri temsilcileri çok ilgili ve şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Açıkçası bu kadar iyi bir hizmet de beklemiyordum. VDSL2 altyapıda kullanıyorum. FTTH altyapım aktif olunca fiber hizmetinden de yararlanıyor olacağım.
Online başvuru oluşturuyorsunuz. Eski ISS'nizin hizmet numarasını da öğrenip bşavuruda kullanıyoruz. Eğer ev telefonunuz varsa burası üzerinden PSTN ev telefonu iptal dilekçesi dolduruyoruz. Yoksa bu evrağa gerek yok. Davet kodunu da girdiğinizde 12 ay boyunca 2 taraftan da 5 TL indirim kazanmış oluyorsunuz. Bu kodu internetten bulabildiğiniz gibi eğer isterseniz benim kodum GDQE37 kullanabilirsiniz. Tek şart iki tarafın da faturalarını son ödeme tarihinden önce ödüyor olması. Benim faturalarım otomatik ödemede olduğundan herhangi bir indirim kaybı benden dolayı yaşamazsınız.
Online başvuru yaptığınız mail kutunuza SPAM kutusunu da kontrol ederek çıkartacağınız evraklar gönderilecektir. Bu evrakları ve kimlik fotokopinizin çıktısını alıp gerekli yerlere imzanızı atın. Size Netspeed bir kargo kodu verecek bu kodla ücretsiz biçimde kargoya verebileceksiniz evrakları. Evrakları kargoya verdikten sonra evraklar ulaştığında sizden sesli onay alınacak. Taahhütünüz ne zaman bitiyor, ayın kaçında taşıma işlemini başlatalım diye soruyor yetkililer. Ben örneğin hemen başlasın demiştim. Buna istinaden 48 saat içinde de ISS churn taşıma işleminiz tamamlanacak. Benim 47. saatte tamamlanmıştı.
150 tl kurulum ücreti + modem olayı biraz modumu bozdu1 aydır Millenicom kullanıyorum 100 Mbps hız veriyorlar, 1 ayda 8 kere falan kesildi ve bunlar 1-2 gün aralıkta olan kesintiler, dün kabloları değiştiler şu anlık bir sıkıntı yok olursa güncellerim.
Kurulum ücreti + ücreti modem olayı biraz beni uzaklaştırdı bu konuda.Aralıktan beri Superonline altyapısı ile Millenicom kullanıyorum. Söz verdikleri gibi 100Mbps download, 10Mbps upload hız veriyorlar. Ben zamları öngördüğüm için 2 yıllık taahhüt yaptırdım her ihtimale karşıOlur da bağlatmak istersen bu kod ile 1 ay sana 1 ay bana bedava internet veriyorlar haberin olsun. Bağlatırken müşteri hizmetlerini arayıp arkadaşını getir kodum var deyip kodu verirsen kampanyayı aktif ederler. İndirim Kodu: 9EDC7447