Netspeed'de hat değerleri çok mu kötü?

zavicefta

Hectopat
Bugün Türk Telekom'dan Netspeed'e geçiş sağladım. Türk Telekom'da 24/5 megabit kullanıyordum. ISS altyapı sorgulama sayfalarında maksimum 37 megabit VDSL alacağımı gördüğüm için Netspeed'te 35/6 megabit paketi seçtim. Müşteri hizmetleri ile modem kurulumu yaparken paketiniz 35 megabit ancak kapasiteniz maksimum 30 megabit destekliyor kopmalar yaşarsanız dedi. Kopma yaşamamam için hızı 24'e sabitlediğini söyledi. Çözüm olarak bir elektrikçi çağırıp modeme takılan gri kablo üzerinde sinyali ölçtürmem gerektiğini söyledi. Ek yeri mevcutsa ona göre işlem yapılır kapasite düzelir dedi. Bunun dışında ne yapmalıyım ve ne kadar masraf çıkar?

Hat değerlerim:

Santrale olan mesafeniz çok fazla.
Tesisat kablolarını yenileseniz bile çok iyi değerler alamayabilirsiniz.

Santrale olan mesafeniz çok fazla.
Tesisat kablolarını yenileseniz bile çok iyi değerler alamayabilirsiniz.
Doğrudur santral mesafesi 529 metre görünüyor altyapı sorgulama sitelerinde. 10 yıllık bina etrafımızdaki tüm binalarda Türksat Kablonet sorgulaması yapılıyor ancak bizim binada daire seçimine gelince sorgu yok. Böyle olmasına şaşırmıyorum açıkçası.

Tesisatciya gerek yok bana gore. SNR degeriniz 11 anca bu kadar alabilirsiniz. SNR dusurup hizinizi yukseltirlerse bu sefer kopmalar yasayacaksiniz. Tam sinirda gozukuyor.

İç tesisatınızı değişirseniz 35 alabilirsiniz gözüküyor, değiştikten sonra da bakmak lazım.

Tesisatciya gerek yok bana gore. SNR degeriniz 11 anca bu kadar alabilirsiniz. SNR dusurup hizinizi yukseltirlerse bu sefer kopmalar yasayacaksiniz. Tam sinirda gozukuyor.
Hızı 24 yerine 30'a sabitlesek yine kopma yaşanır mı?
İç tesisatınızı değişirseniz 35 alabilirsiniz gözüküyor, değiştikten sonra da bakmak lazım.
İç tesisatı değiştirmek deyince duvarı kırıp kablo yenilemek geliyor aklıma. Umarım böyle değildir bilgim yok mazur görün. İç tesisatı nasıl ve kime değiştirtebilirim, ne kadar masraf çıkar?

Modeme gelen kablonuz nereden geliyor? Bu değişimi elektrikçiler yapıyor ve tahmini masrafı bilmiyorum. Kablonuzun uzunluğuna bağlı 200-250 TL olabilir.

Bence de SNR değeri çok sınırda.

Bence bu uzaklıktan VDSL almanız bile sakıncalı. 500m ve ilerisinde hizmet iyice kötüleşir. Bana sorarsanız hemen apartman sakinleri ile bir dilekçe oluşturun ve gönderilecek yerlere iletin. Geçen bir mesajıma yazmıştım alıntı halinde ekleyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…