NetSpeed'e geçilir mi?

EmreSmskk

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben Turknet 16 Mbps ADSL AKN'siz internet kullanıyorum. 65 lira ödüyorum ve verdiğim fiyata göre hızından memnun değilim. Bir ara 9-10 Mbps hız görürken bayağıdır 7-8 Mbps'i geçemiyorum. Netspeed bana 8 Mbps hız alacağımı söyledi. AKNsiz 44 Lira. 16 Mbps AKN'siz paket ise 52 Lira. Ben şimdi hangi paketi almalıyım ve Netspeed'i tavsiye eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
16 bile günümüz için düşük bir değer artık. Sene sonu AKN muhabbeti kalkacağı için firmalardan epey bir reklam, paket, atak görebiliriz. Bence yılbaşına kadar bekle. 8 MBPS falan çok komik hızlar.

Altyapı üzerinde geniş bant erişim yok ise ADSL mahkumsunuz, yıl 2018 hatta 2019 olmasına şurada sayılı günler kaldı ama daha saha dolaplarının tamamı bile VDSL destekli değil, bu komiklik TT'nin komikliği ve rezaletidir.
Bizim ilçede bir tane yeni tip saha dolabı yok şaka gibi. Hepsinin üzerinde PTT yazıyor o kadar eskiler. İzmir, Gaziemirde yaşıyorum.

Geçiş yapmadan önce paket değişikliği yapabiliyor musunuz onu araştırın. Sonra geçiş yaparsanız farklı bir altyapı kullanacak mısınız onu araştırın. Eğer altyapı değişmiyorsa önceliğiniz şu an kullandığınız İSS'de daha uygun bir pakete geçmek olmalıdır.

Türknet OIM de paket yükseltme kısmına bak bakalım birşey çıkıyormu ? Eğer çıkmıyorsa destek talebi aç kablolu bağlantı ile tek sen varken speedtest yap. 16 Mbps tanımlanmasına rağmen 8 alıyorsan Hız güncellemesi istiyorum şeklinde ilet. Hızın yine kablolu bağlantı tek cihazda 16 ya yakın bir değer değilse bu sefer alt yapı kontrolü iste.

Bizim ilçede bir tane yeni tip saha dolabı yok şaka gibi. Hepsinin üzerinde PTT yazıyor o kadar eskiler. İzmir, Gaziemirde yaşıyorum.

Normalde TT ilk eski veya kapasitesi yetersiz kabinleri değiştiriyor ama sizin ilçeden sorumlu müdürlük başı boş davranmış. Büyük ihtimal hizmet aldığınız kablolarda en az 20-30 yıllık rahat vardır.

İletişim işine devlet el atmadığı sürece Arap telekom sadece kendi cebine bakar. %55 hisse sahibi olan Araplar bankalara yüklü miktarda borç taktı, bu paraları kendi ülkelerinde yer alan firmanın borcunu kapatmak için kullandı.

Son 2-3 yıldır devlet biraz ittirdiği için(LTE, 5G hazırlık derken) fiber yatırımlar arttı ama bu sefer ADSL kullanıcılarına yatırım yapmadı. İşler bayağı sarpa sarmış durumda. Bankalar borçları için %55 Arap hisselerini istiyor, rekabet kurumu daha dönüş yapmadı, devlet büyükleri bu kadar borcu nasıl yaptınız diye sormuyor vs. şeklinde çıkmaz mevcut.

Eğer bankalar işin başına geçerse alacaklarını almadan zorunlu olmayan yatırımları yapmayacaklardır. Zorunlu olanlar ise kapasitesi yetmeyen yere yeni kabin, kurumsal firmalara yatırım, ev abonelerine saha dolabından kablo çekmek gibi zorunlu olanlar dışında yatırım yapmazlar.

Kısacası durum iç savaş gibi bir hal almış, belirsizlik aşırı fazla.
@Furkan Ertem 2Mb ile 2 Mbps farklı değerler, sizin kast ettiğiniz 2 Mbps olmasın ?

Bu da hat değerlerim o zaman ilk 16 mbps aknsiz pakete geçiyorum eğer hızım 8’i geçmezse 8 mbps olan pakete geçiş yaparım

Dosya Ekleri

• B0F3D6A4-810B-4AA8-8FBC-292BB7D94493.jpeg
    B0F3D6A4-810B-4AA8-8FBC-292BB7D94493.jpeg
    17,2 KB · Görüntüleme: 96
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı