New Balance 1906 Utility

Merhabalar, Superstep’ten 7000 TL’ye almış olduğum New Balance 1906 Utility hakkında konu açmak istedim. Ayakkabıyı alalı 2 gün oldu ve bu 2 gün bolca giydim.
Öncelikle rahatlığından dolayı Asics almayı düşünen biriydim ama bazı modellerinin tıptatıp aynı görüntüsü olduğu için New Balance ile arasında kaldım.

Hafta içi eve doğru toplam 1 saat yürüyorum ve 45 dakika falan otobüste ayakta duruyorum, benim için rahatlık en önemli kriterdi.

Asics Gel-1130 düşünürken kendisine çok benzeyen bir tane new balance gördüm. Fiyatı 5000 TL falandı ve Asics’e göre oldukça pahalıydı. İkisini denedikten sonra Asics’in daha rahat olduğunu düşünüyordum. Onu alacaktım ki karşıma New Balance 1906U modeli çıktı. Mağaza görevlisine sordum ve neredeyse aynı olduklarını, New Balance’ın kalite ve dayanıklılık bakımından daha iyi olduğunu söyledi.
Şimdi ikisini eline alıp incelemiş birisi olarak New Balance 1906U ayrı bir seviyedeymiş gibi geldi. Üstündeki malzeme gerçekten çok üst düzey, yan tabanlar bile ayrı bir kalite. Almışken 7000 TL gibi bir fiyata aldık ancak kredi kartının avantajları sayesinde 5000 TL civarına geldi.

IMG_2092.jpeg

Her neyse, rahatlık olarak Asics ile neredeyse aynı ama alttaki esnek mavi yaylı tabanı daha yumuşak hissettiriyor. İleriye doğru yürürken de güzel bir hissi var, ayağınızı ileriye doğru atıyor yaylı gibi.
Bugün de aynı şekilde 1 saat aralıksız yürüyüp 45 dakika otobüste ayakta durdum, sabit dururken ayağımın orta kısmını çok da rahat tutamıyor, oysa oldukça ön planda tutuluyordu bu konuda. Bunu ayağımın şeklini alacağı zamana kadar saklıyorum 2 hafta sonra belki daha rahat edeceğim.
Yürürken ise resmen ayağınızı dinlendirir gibi çok rahat.

IMG_2094.jpeg

Ayakkabının dediğim gibi malzeme kalitesi cidden yüksek kalitede, ünlü olduğu için fiyatı 10 katı yazılmış ayakkabılar gibi değil örneğin Nike gibi…

Bir diğer güzel konu ise ayakkabıyı giymesi çok kolay, hemen ayağınız içine geçiyor. Çıkarırken de çok rahatça çıkarılabiliyor gerçekten beğendim.
Bağcıklar böyle tırtıklı gibi olduğu için bağcıklar birbirini tutuyor, çözülmesini engelliyor güzel sıkarsanız.

Taban konusunda taş ve asfalt zemini çok güzel tutan bir tabanı var ancak betonda kayıyor.
Kışın giyilebilecek bir ayakkabı değil pek, yaz için süper bir ayakkabı. Azıcık rüzgar estiğinde ayağıma estiğini hissedebiliyorum.

Ayakkabının denge işi inanılmaz gerçekten otobüste 30 kişinin arasında kalıp ayaklarım dengesiz olmasına rağmen ani frenlerde bile çok yardımcı oluyor. Önceki ayakkabım Puma Rs-X Ferrari gibi bir şeydi, onda bu kadar iyi değildi o mevzu. En çok fark ettiren şeylerden biri o oldu.

Uzun zamandır çakma, pazarlardan alınan çorapları giymiş birisi olarak ilk kez SuperStep’in çoraplarından aldım, rahatlığı üst seviyeye çıkarıyor ve gerçekten uygun fiyattaydı.

Son düzenleyen: Moderatör:
8000 TL'ye Nike TN alan birisi olarak söylüyorum Nike malzeme kalitesi düşük, ayakkabı 1.ayda patladı sanırım bidahaki alacağım ayakkabı bu olur güzel inceleme hocam.

Yürürken, ayakta dururken ayağım rahat olsun diyorsan Salomon XA Pro 3D çok çok iyi bu konuda. Tasarım olarak da çok iyi geliyor bana. Adidas, Nike, Skechers falan denemiş biri olarak Salomon'u tek geçerim. New Balance hiç giymedim ama ayakta dururken rahatsızlıktan bahsettiğin için buraya bu yorumu birakmak istedim.

Yürürken, ayakta dururken ayağım rahat olsun diyorsan Salomon XA Pro 3D çok çok iyi bu konuda. Tasarım olarak da çok iyi geliyor bana. Adidas, Nike, Skechers falan denemiş biri olarak Salomon'u tek geçerim. New Balance hiç giymedim ama ayakta dururken rahatsızlıktan bahsettiğin için buraya bu yorumu birakmak istedim.
Salomon ile pek iyi anılarım yok o yüzden reyonunu gördüğüm anda çekildim hocam.

1906U Ayakta uzun süre sabit durunca (özellikle düz dururken ağırlığı sağ ayağa veren biriyim) sağ ayakta orta taban ağrısı oluyor, zamanla düzelir belki.

8 aydır 1906R kullanıyorum. Dediğiniz gibi çok kaygan bir ayakkabı. Kışı geçtim, ufak bir su görse kayıyor ayakkabı :D

Yürürken, ayakta dururken ayağım rahat olsun diyorsan Salomon XA Pro 3D çok çok iyi bu konuda.
Nedense bot tasarımları çok çirkin geliyor. Ek olarak eski kalitesi yok gibi hissettiriyor. Geçen Ay Salomon X Ultra 4 Gore-Text aldım. Birkaç gün içerisinde iade edeceğim.

8 aydır 1906R kullanıyorum. Dediğiniz gibi çok kaygan bir ayakkabı. Kışı geçtim, ufak bir su görse kayıyor ayakkabı :D

Nedense bot tasarımları çok çirkin geliyor. Ek olarak eski kalitesi yok gibi hissettiriyor. Geçen Ay Salomon X Ultra 4 Gore-Text aldım. Birkaç gün içerisinde iade edeceğim.

U veya R versiyonu farkı nedir biliyor musunuz hocam? Bendeki U.

Ayrıca sizin ayakkabıya karşı yaklaşımlarınız nedir iyi kötü?

Son düzenleme:
U veya R versiyonu farkı nedir biliyor musunuz hocam? Bendeki U.

Ayrıca sizin ayakkabıya karşı yaklaşımlarınız nedir iyi kötü?
Valla biliyorum desem yalan olur. 3 tane Newbalance ayakkabı var. Önceden alışverişi seven bir insan değildim (kilolardan dolayı), şuan 40 kilo verdim ve son 1 senedir alışveriş delisine döndüm. 🤣
Ayakkabı çok rahat, yürüyüş yaparken sıkıntı yaratmıyor. Yıpranma olaraksa hala sağlam, iki günde bir 6-7km yürüyüş yapmama rağmen bir sıkıntısını görmedim.
Tek beğenmediğim nokta ön taraftaki fosforlu tasarım. Belki U ile R arasındaki fark odur, bilemiyorum. Ben internetten, sitesinden aldım. Söyleyebileceğim ek olumsuz yorum, yürüyüş yaparken bazen sol baş parmağıma vuruyor ayakkabı. Ayakkabının bedeni ayağıma tam uyuyor, neden böyle yapıyor bilemedim. Ne olur ne olmaz diye 1 beden büyük alın.
1742928657348.png

Çorapları ve tshirtleri de gayet güzel. Şuan L beden giyiyorum, daralttırdım. Kesimleri öyle mükemmel değil bu arada.
1742928699686.png

610'u da siyah spor ayakkabım yok diye almıştım. O da gayet güzel, hatta 1906'dan daha rahat.
Erkek şortu'nun kesimleri de gayet güzel ve rahat. Malzemesi kaliteli. Tshirtler gibi kesimde hata göremedim.

1742928860251.png

UNP3346 Eşofman'ı ise kesinlikle almayın. Belirli bir kullanım sonrası dizlerde potluk yapıyor. Daralttıra daralttıra bir hal oldum.
1742928916330.png

UNT3399 Tişörtleri favorim. Kesimleri harika. Falsosu yok.

Valla biliyorum desem yalan olur. 3 tane Newbalance ayakkabı var. Önceden alışverişi seven bir insan değildim (kilolardan dolayı), şuan 40 kilo verdim ve son 1 senedir alışveriş delisine döndüm. 🤣
Ayakkabı çok rahat, yürüyüş yaparken sıkıntı yaratmıyor. Yıpranma olaraksa hala sağlam, iki günde bir 6-7km yürüyüş yapmama rağmen bir sıkıntısını görmedim.
Tek beğenmediğim nokta ön taraftaki fosforlu tasarım. Belki U ile R arasındaki fark odur, bilemiyorum. Ben internetten, sitesinden aldım. Söyleyebileceğim ek olumsuz yorum, yürüyüş yaparken bazen sol baş parmağıma vuruyor ayakkabı. Ayakkabının bedeni ayağıma tam uyuyor, neden böyle yapıyor bilemedim. Ne olur ne olmaz diye 1 beden büyük alın.
Eki Görüntüle 2453952
Çorapları ve tshirtleri de gayet güzel. Şuan L beden giyiyorum, daralttırdım. Kesimleri öyle mükemmel değil bu arada.
Eki Görüntüle 2453953
610'u da siyah spor ayakkabım yok diye almıştım. O da gayet güzel, hatta 1906'dan daha rahat.
Erkek şortu'nun kesimleri de gayet güzel ve rahat. Malzemesi kaliteli. Tshirtler gibi kesimde hata göremedim.

Eki Görüntüle 2453956
UNP3346 Eşofman'ı ise kesinlikle almayın. Belirli bir kullanım sonrası dizlerde potluk yapıyor. Daralttıra daralttıra bir hal oldum.
Eki Görüntüle 2453959
UNT3399 Tişörtleri favorim. Kesimleri harika. Falsosu yok.

Uzun yazı için teşekkürler. O fosforlu tasarım olabilir dediğiniz gibi fark.

@Seasonic bu arada kısa bir araştırma sonrası 1906U ve 1906R arasındaki farkları buldum.
U, yani “Utility” modelinin R’ye göre daha geliştirilmiş bir tasarımı varmış ve dayanıklılık için geliştirilmiş. Aynı zamanda bağcıklarında galiba farklılık varmış ve dediğiniz gibi fosforlu kısımlar yok.

Bunun dışında rahatlık falan aynı ama taban farkı var galiba farklı zeminlere biraz daha uyumlu yapmışlar.

Ayakkabıya gelecek olursam ekleyeyim ayakkabının denge işi inanılmaz gerçekten otobüste 30 kişinin arasında kalıp ayaklarım dengesiz olmasına rağmen ani frenlerde bile çok yardımcı oluyor. Önceki ayakkabım Puma Rs-X Ferrari gibi bir şeydi, onda bu kadar iyi değildi o mevzu. En çok fark ettiren şeylerden biri o oldu.

Ayakkabıdan hala memnunum, hiçbir sorun ve sıkıntısı yok. Uzun süre ayakta durmaya daha uygun olmasını isterdim eğer seçme şansım olsaydı :D yastıklaması ayakta 1 saat dikilmeye uygun değil. Koşu ve yürüyüş durumunda ise çok rahat.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı