Newegg.com Gigabyte RX 6600 XT 8GB 5628 TL

deMarc

Kilopat
Katılım
28 Mayıs 2017
Mesajlar
2.843
Çözümler
8

İlk piyasaya çıktığında 3800 TL'ye bile satılan modelleri oldu ama fiyatı hızla arttı, şimdi 6500 TL'ye bile bulunabildiğinde fırsat fiyatı deniyor.

Tek dezavantaj Newegg'den Türkiye'ye bir ürün aldığınızda garanti yok, genel olarak ABD'den aldığınız ürünlerde garanti yok zaten, Amazon.com'dan da alsanız ekran kartlarında garanti olmuyor (markası EVGA ise global garanti var, anca onu kullanabiliyorsunuz).

Fiyat kargo ve gümrük fiyatı dahil fiyat bu arada. UPS ya da DHL kargoyla gelecek, sizden ek bir para istemeyecekler.
 
Garantisi olmayacak bir ürüne bu kadar para vermek pek mantıklı gelmiyor. Sana sağlam gelse bile elektronik bir cihaz olduğu için 2-3 ay sonra kendi kendine bozulup bozulmayacağının garantisini kimse veremez. Bozulursa zaten eller yukarı kalırsınız. Amazon bildiğim kadarıyla garantide yardımcı oluyor ama tam olarak araştırdığım bir konu değil.

E tabii ki bu tamamen şans işi. Aldınız 3-4 yıl hiç bozulmayacak bile olabilir.
 
Garanti konusu biraz düşündürücü tabii ama iki konu var, birincisi bir ekran kartının durduk yerde bozulup garantilik bir durum olma ihtimali çok düşük. Yani çok istisnai durumlar harici garanti süresi boyunca ekran kartını sorunsuz kullanıyoruz.

İkincisi de Amazon'dan alan arkadaşların birçoğu Amazon.com.tr üzerinden satıcısı Amazon Germany olan ürün alıyorlar. Bunlarda da yarım yamalak bir garanti söz konusu ama alan kişi satıcı Amazon olunca koşulsuz güveniyor, çünkü bilmiyor. Müşteri Hizmetlerine bağlanıyorsun biri sadece 30 gün garanti var diyor, biri geri gönderin ürünü alalım ama kargo ve gümrük ücretleri iade olmaz diyor. Amazon'dan alacaksanız ya Amazon.com.tr'den satıcısı da Amazon.com.tr olanını alacaksınız (genelde aşırı pahalı satıyor, ürün çeşidi de çok az) ya da stok kovalayıp Amazon İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya sitelerinden satıcısı Amazon olanları bulup alacaksınız. Bunlarda 2 yıl boyunca doğru düzgün garanti hizmeti alırsınız. Amazon.de sitesi artık Türkiye'ye hemen hiç göndermiyor, oraya hiç bakmayın.
 
ekran kartının durduk yerde bozulup garantilik bir durum olma ihtimali çok düşük.
2-3 Kere elektrik git gel yapsın yeterli. Hadi 300-400₺'lik RAM alıyor olsak bu riske girer şansımızı deneriz ama 5-6K bağlayıp garantisiz bir ürün almak pek mantıklı gelmiyor bana.
 
2-3 Kere elektrik git gel yapsın yeterli. Hadi 300-400₺'lik RAM alıyor olsak bu riske girer şansımızı deneriz ama 5-6K bağlayıp garantisiz bir ürün almak pek mantıklı gelmiyor bana.

Valla elektrik yaşadığım yerde (İzmir şehir merkezi) son 2 yılda 40 küsur kez git gel yapmış (SSD'nin kaç kez zorlamayla kapandığı görülebiliyor çeşitli programlarla). Bunun 30'unda belki aynı ekran kartı takılıydı. İyi PSU seçimi, akım korumalı priz seçimi bu yüzden önem kazanıyor. Yoksa 2-3 elektrik kesintisiyle bozulacaksa bu kartlar bitmişiz biz. Kaldı ki TR garantide de çoğu satıcı kullanıcı hatası deyip iade almayacaktır bu durumda.
 

Geri
Yukarı