Neşeli Enginar
Gigapat
- Makaleler
- 23
Nevruz benim bildiğim bir Türk Bahar Bayramıdır.
Wikipedia linkini buradan vereyim tam olsun.
Türkiye'de yaşıyoruz biz, Wikipedia bize haram maalesef
Bir Rus milliyetçisi olarak teşekkürlerimi bildirmek isterim. (Aile kökeni Suriye 150 yıl önceden gelmişler. Ama nedense Rusları ve Rusya'yı çok çok çok severim.) Bu yıl çok kutlama yapılmadı bizim buralarda acep nedendir? 5yıl önce Muş'tayken hep görürdüm kutlandığını. Ankara'ya geldim geleli çok coşku bulamadım.
Bizim köy göçmen ''muhacır'' köyü olmasına rağmen çocukluğumda her sene ''hedirellez'' olarak kutlardık. Ateş yakıp üzerinden atlardık falan.
Bir Rus milliyetçisi olarak teşekkürlerimi bildirmek isterim.
Kürdü Türkü yoktur aslında konu bayramsa benceMersin'de oturdugumuz mahallede Kürtler vardi, bu bayramda ates yakar ve üzerinden atlarlardi.
Bize her zaman bayram diyorsun yani.Kürdü Türkü yoktur aslında konu bayramsa benceSizin mahallenizde Kürt kökenli vatandaşlar çoğunlukta olduğu için normal tabi. Kolbastı oyununu bile kimisi Giresun kimisi Trabzon kökenli diye anlaşamıyorlar Dediğim gibi zamanında siyasi bir anlam ifade etmeyip sadece bayram olduğu için herkes mahallelerde kutlardı. Bugün ne yazık ki terör örgütü propagandası için bir araç olarak kullanılıyor. Türklerin çok güzel etkinlikleri bayramları vardır aslında ama ne yazık ki bugünlerde Türk'ten çok Araplaştığımız için hepsi bir kenarda kalmaya başladı.
Mesaj otomatik birleştirildi:
@Sercan1096 Hıdrallez çok başka bir bayramdır
Kürdü Türkü yoktur aslında konu bayramsa benceSizin mahallenizde Kürt kökenli vatandaşlar çoğunlukta olduğu için normal tabi. Kolbastı oyununu bile kimisi Giresun kimisi Trabzon kökenli diye anlaşamıyorlar Dediğim gibi zamanında siyasi bir anlam ifade etmeyip sadece bayram olduğu için herkes mahallelerde kutlardı. Bugün ne yazık ki terör örgütü propagandası için bir araç olarak kullanılıyor. Türklerin çok güzel etkinlikleri bayramları vardır aslında ama ne yazık ki bugünlerde Türk'ten çok Araplaştığımız için hepsi bir kenarda kalmaya başladı.
Neden olmasınBize her zaman bayram diyorsun yani.
90'larda çocuksanız bugün anlatacak çok şeyiniz olur bu normalBen cocuk aklimla agzim acik bakardim olanlara.