Newroz Bayraminiz Kutlu Olsun!

Nevruz benim bildiğim bir Türk Bahar Bayramıdır.

12'li yaslarimda ögrendim ben Newroz'un Kürt bayrami oldugunu. Zaten 90'larda kutlanmasi kesinlikle yasakti. O taraflara pek girmek istemiyorum siyasete girmemek adina.

Wikipedia linkini buradan vereyim tam olsun. :)

Wikipedia linkini buradan vereyim tam olsun.

Türkiye'de yaşıyoruz biz, Wikipedia bize haram maalesef:) Nevruz kutlaması yasak diye değil de sadece böyle kitlesel ve siyasi bir anlam yüklenmemişti o zamanlar. 90'lı yıllarda başlarda konu saf ve temizdi ama bazıları başka anlamlar getirdi bu bayrama o yüzden amacından biraz saptı.

Türkiye'de yaşıyoruz biz, Wikipedia bize haram maalesef :)

Pardon link verirken sik sik bunu unutuyorum. O kadar cok yasakli site var ki ülkemizde. :)
Acikcasi ben hic siyasi bir anlam yüklemedim bu bayrama, Mersin'de oturdugumuz mahallede Kürtler vardi, bu bayramda ates yakar ve üzerinden atlarlardi. O zamanlar anlamlandiramiyordum tabii ki.
Ama hemen hemen tüm kaynaklar Kürt asilli bir bayram oldugu konusunda hemfikir. Acik fikrimi söylemem gerekirse Kürtler olmasa idi Türklerin bu bayrami kutlayacagini ya da böylesine sahiplenecegini hic sanmiyorum. :)

Sevgiler :)

Kürt arkadaslar basta olmak üzere Newroz'unuzu kutlarim.

Eki Görüntüle 287797

Bir Rus milliyetçisi olarak teşekkürlerimi bildirmek isterim. (Aile kökeni Suriye 150 yıl önceden gelmişler. Ama nedense Rusları ve Rusya'yı çok çok çok severim.) Bu yıl çok kutlama yapılmadı bizim buralarda acep nedendir? 5yıl önce Muş'tayken hep görürdüm kutlandığını. Ankara'ya geldim geleli çok coşku bulamadım.

Bizim köy göçmen ''muhacır'' köyü olmasına rağmen çocukluğumda her sene ''hedirellez'' olarak kutlardık. Ateş yakıp üzerinden atlardık falan.

Hidirellez farkli bir bayram 5 Mayis'da kutlaniyor yanlis hatirlamiyorsam. Alevi oldugum icin Hidirellez'i her sene kutlariz. Ama newroz ile alakasi yok yani.

Bir Rus milliyetçisi olarak teşekkürlerimi bildirmek isterim.

Spasiba diyorsun yani :)

Mersin'de oturdugumuz mahallede Kürtler vardi, bu bayramda ates yakar ve üzerinden atlarlardi.
Kürdü Türkü yoktur aslında konu bayramsa bence:) Sizin mahallenizde Kürt kökenli vatandaşlar çoğunlukta olduğu için normal tabi. Kolbastı oyununu bile kimisi Giresun kimisi Trabzon kökenli diye anlaşamıyorlar:) Dediğim gibi zamanında siyasi bir anlam ifade etmeyip sadece bayram olduğu için herkes mahallelerde kutlardı. Bugün ne yazık ki terör örgütü propagandası için bir araç olarak kullanılıyor. Türklerin çok güzel etkinlikleri bayramları vardır aslında ama ne yazık ki bugünlerde Türk'ten çok Araplaştığımız için hepsi bir kenarda kalmaya başladı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Sercan1096 Hıdrallez çok başka bir bayramdır:)

Kürdü Türkü yoktur aslında konu bayramsa bence:) Sizin mahallenizde Kürt kökenli vatandaşlar çoğunlukta olduğu için normal tabi. Kolbastı oyununu bile kimisi Giresun kimisi Trabzon kökenli diye anlaşamıyorlar:) Dediğim gibi zamanında siyasi bir anlam ifade etmeyip sadece bayram olduğu için herkes mahallelerde kutlardı. Bugün ne yazık ki terör örgütü propagandası için bir araç olarak kullanılıyor. Türklerin çok güzel etkinlikleri bayramları vardır aslında ama ne yazık ki bugünlerde Türk'ten çok Araplaştığımız için hepsi bir kenarda kalmaya başladı.

@Sercan1096 Hıdrallez çok başka bir bayramdır:)
Bize her zaman bayram diyorsun yani. :)

Aslinda tam aksine Kürt'ler azinliklaydi ve bizler onlari cok sahiplenirdik. O zamanlar malum olaylardan ötürü Mersin gibi kiyi sehirler Dogu'dan korkunc bir göc dalgasi aliyordu. Babam Almanya'da oldugu icin Amcam ilgileniyordu bizlerle o zaman, yardimlasma inanin müthisti o devirler. Kimi evinden ilk aylar kira almazdi, kimi börek vs. yaptigi zaman götürürdü, kimi is bulurdu onlara. Ben cocuk aklimla agzim acik bakardim olanlara.

Niye ates yakiyorlar, niye üstünden zipliyorlar. La birisi atese düsecek yanacak Allah korusun. Niye deli gibi bagiriyorlar (Tiilililii falan diyorlar ya.) neler neler.
Cocuklugumu anlatsam kitap olur Allahima :)

Bize her zaman bayram diyorsun yani. :)
Neden olmasın:) Ne de güzel olurdu aslında:)

Ben cocuk aklimla agzim acik bakardim olanlara.
90'larda çocuksanız bugün anlatacak çok şeyiniz olur bu normal:) Ben bazen paylaşıyorum ama şimdiki internet kafesi gençliği algılayamıyor bile:) Paylaşmak diye bir şey vardı ama bugün saçma şeylerden yüzünden komşular birbirinin yüzüne bakmıyor. 90'larda herkes sokakta oynardı yani evde olman için ertesi gün yazılın olması gerekirdi anca:)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı