Rehber NextDNS kullanımı

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben de Keenetic Router kullanıyorum hocam. Ayarlarım ise şu şekilde;

Eki Görüntüle 1548994

Eki Görüntüle 1548995
Ağınızda fazla cihaz yoksa ve her cihaza farklı profiller atamıyorsanız, "İçerik filtrelemesini" kapatabilirsiniz. Bunun yerine DNS yapılandırmasını kullanabilirsiniz. Şifreli DNS protokolleri arasında, NextDNS'de bulunan en iyi protokol şuanlık DoH protokolü, yani DoT profilini kaldırabilirsiniz. NextDNS günlüğünde trafiğin hangi cihazdan geldiğini anlamak için DoH protokolünüzü veya DoT protokolünüze isim verebilirsiniz.
Örnek;
DoH: https://dns.nextdns.io/nextdnsprofilkimliğiniz/Ozcan Keenetic Router
DoH protokolü için profil kimliğinden sonra her boşluk için %20 eklemeniz gerekiyor.

DoT: Android--Ozcan-nextdnsprofilkimliğiniz.dns.nextdns.io
DoT protokolünde boşluk için " -- " işareti kullanılır ve profil kimliğine geçmeden " - " işareti ile biter.

Router'dan dediğiniz gibi DoT protokolünü kaldırdım hocam. Aktif olarak şu şekilde şu an DNS yapılandırması;

Ağımda ise maalesef bayağı bir cihaz var. Özellikle akşamları yoğun bir ağ trafiği mevcut.

NextDNS günlüğünde ise sanırım Keenetic Router'dan dolayı trafiğin hangi cihazdan geldiğini zaten otomatik olarak görebiliyorum. Bkz;

Başka tavsiyeleriniz de varsa minnettar olurum.

Güzel gözüküyor fakat Router'da "Cihaz Listesi" kısmında android telefonları kayıt ederken dikkat etmelisiniz, çünkü bazı cihazlar Wi-Fi ağına bağlanırken otomatik olarak random mac adresi kullanıyor, örnek: xiaomi telefonlar. Yani her Wi-Fi ağına bağlandığında mac adresi değişiyor ve kayıt geçersiz oluyor. Bunun dışında "DNS Yapılandırması" bölümündeki DoH adresini kaldırabilirsiniz, çünkü "İçerik Filtreleme" etkin durumda. Bir bilgi daha veriyim, "Segment varsayılanı" öğesini seçtiğinizde, ev ağı veya misafir ağınızda hangi profil seçilmişse o profile göre çalışır.

Değerli bilgiler için tekrar teşekkür ederim hocam.

Nextdns istemci mi? Yoksa yoga dns mi tavsiye edersiniz? Windows da.

Mobil için tavsiye ettiğiniz listeler var mı?

Mobil için tavsiye ettiğiniz listeler var mı?
Aslında mobil cihazlar için pek de özel liste yok. oisd, energized ve 1hosts gibi çoğu listeler genelde ayrım yapmazlar ve mobil cihazlardaki izleyicileri ve reklam adreslerini bulundururlar.

Aslında mobil cihazlar için pek de özel liste yok. oisd, energized ve 1hosts gibi çoğu listeler genelde ayrım yapmazlar ve mobil cihazlardaki izleyicileri ve reklam adreslerini bulundururlar.
Teşekkürler. Elimdeki listelerle hepsiburada da hata alıyorum sadece. Nextdns,osid,goodbye ads,adguard dns filter listeleri var. Ona rağmen siparişlerim veyahut bir sekmeye girince bir hata oluştu diyor fakat sayfayı yinede açıyor. Beyaz listeye ekledim her şeyi fakat yinede devam etmekte.

En stabil liste Adguard DNS filtresine ait sanırım. Diğerlerinde illa ki bir sorun yaşadığımı hatırlıyorum. Beyaz listeye almakla uğraşmak istemeyenler için bu filtre yeterli kanaatimce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…