Rehber NextDNS kullanımı

O sorunu biliyorum, çözmeyi denedim biraz fakat fazla üstüne düşmedim. Büyük ihtimalle izleyici engellendiği için hata veriyor.

En stabil liste Adguard DNS filtresine ait sanırım. Diğerlerinde illa ki bir sorun yaşadığımı hatırlıyorum. Beyaz listeye almakla uğraşmak istemeyenler için bu filtre yeterli kanaatimce.
En sorunsuz liste oisd listesidir. Çünkü yanlış pozitif raporlama sistemini kullanıyor kendi sitesinde.

En sorunsuz liste oisd listesidir. Çünkü yanlış pozitif raporlama sistemini kullanıyor kendi sitesinde.
Onunla da sorun yaşamıştım, n11 uygulaması çalışmıyordu yanlış hatırlamıyorsam ve daha başka şeyler de vardı.

Adguard'ın da o kadar mükemmel olmadığını fark ediyorum, referanslı bağlantıları engellemeleri sorun yaratıyor örneğin.

Bir noktadan sonra tracker'lar çok da mühim gelmiyor, reklamları engellesin geçsin, diyorum bu istenmeyen engellemelerle karşılaştıkça.

Kendime özgü bir reklam listesi yapıp router'ın access control kısmında engelleme kuralı oluşturmayı düşünüyorum. Zaten tek başına doubleclick.net engellenince bile mobil reklamların neredeyse hepsi engelleniyor, denemiştim. Kullandığım site ve uygulamalara göre bunu ayarlarım, tarayıcıda da zaten eklenti kullanırım, zannediyorum ki böylece en kararlı engellemeyi yapmış olurum.

Tüm listeleri veya birçok listeleri eklemek pek doğru değil. Web sayfaları bazı siteler bozulabilir, Spotify gibi uygulamalar müzik dinlerken durabilir. Tek liste eklemek en sağlıklı olanı ki çoğu liste zaten her şey içinde geliyor.

Hocam benim sorunumda fiber internetim olmasına rağmen yüksek ping değeri çıkıyor.(16-17ms)aile profiline geçtiğim zaman ise pingim 7ms-6ms oluyor. Fakat buradada Next DNS ve ad gurd DNS kullanamıyorum hem hızlı hem de reklamsız bağlantı için. Tamam bu şekilde devam edeyim diyorum PC de tarayıcı eklentileriyle işi çözerim, telefonlardada gizli DNS ile çözerim diyorum Wi-Fi'de sıkıntı yok ama Vodafone 4G de sorun çıkarıyor.(ailede herkes Vodafone)manuel şekilde gizli DNS'yi kapat yapmak bana kolay ama aile üyeleri pek uğraşmak istemiyor. Sizce bunu nasıl en kolay en mantıklı şekilde çözerim. Yoksa yüksek pingli şekilde devam edeceğim oda videolarda falan çok keskin hissediliyor. ISS hıza bakarım normalse bir şey yapamam modunda umursamıyor.

Vodafone, NextDNS'i engelliyor. Vodafone'u bu sorun yüzünden e-Devlet üzerinden şikayet ettim fakat herhangi bir engellememiz yok diyorlar, yalan söylüyorlar. Vodafone hatlarda aç-kapat yapmamak için tarayıcı bazlı kullanabilirsiniz. Chrome, Edge, Firefox tarayıcılarının mobil sürümü tarayıcı ayarlarında şifreli DNS destekliyor. Ping sorununa geldiğimizde ise ping.nextdns.io bu sitedeki sonuçları paylaşabilirsiniz. Türkiyede 2 adet NextDNS sunucusu var ikiside İstanbul'da bulunuyor. NextDNS'in ping performansı Cloudflare'in değerlerine çok yakın, aşırı bir ping artışı olmaması lazım.

Bugün Fiberci arkadaş aradi Altyapinda Bağlantisal Kablosal bir sikintin yok dedi.Yani Senin durumun İSS'lik diye belirtti.Şimdi soyle bir sikinti oluştu.Aile Profiline geçtigim zaman Pingi düşurebiliyorum.5ms e kadar dustu.Bu sefer hiçbir sekilde modeme DNS atiyamiyorum.Yanisira Evdeki Tv ve Windows Pc ciddi anlamda geç yanit vermeye başladi.İlk anda bilhassa Google arama sayfasina yazdigim vakit ciddi bekleyip oyle aciyor.Neyse amacimiz Ping dusurmekti.Eklentileri kaldirip(AdGuard Chrome)NextDns DnsOver Https leri chroma a ve android telefonlarimiza da yazdim.(Yanliz Benim hesabimdaki Dns Over Https)diger kullanicilarda kullanabilirmi?Youtube u Vanced olarak hallettim.Sadece Facebook ve İnstagram Uygulamalari kaldi.Bu uygulamalarda Next Dnsle bir ayarlama yapabilirmiyim?

NextDNS profilinizi başka cihazlarda kullanabilirsiniz. Facebook ve Instagram reklamlarını NextDNS ile engelleyemezsiniz.

Superonline'da yasaklı sitelere erişim DNS değiştirerek sağlanamıyordu. Bu servis sağlanabiliyor mu?
Türkiye'de DPI (derin paket incelemesi-deep packet inspection) sistemini kullanıyorlar, bazıları buna DNS zehirlemesi diyor. Bu yüzden son 6-7 senedir DNS değiştirerek engelli siteleri aşma yöntemi yok. DoH, DoT veya DNSCrypt protokolleri ile 3-4 sene önce bunu atlayabiliyordunuz fakat bunuda engellediler. DPI'yı atlamanın birkaç tane yöntemi var GoodbyDPI yazılımı TurkTelekom altyapılı ISS'lerde sorunsuz çalışıyor tabi doğru yapılandırmayı uygularsanız. Bana kalırsa direkt VPN kullanın.

Hocam peki bu zehirleme işlemi kullandığımız DNS'lerin diğer özelliklerini de kısıtlıyor mu? Yani Google ya da Cloudflare DNS kullansam gerçekten de o dns sunucularını kullanabiliyor muyum yoksa bu zehirlemeden dolayı bir fark olmuyor mu iki farklı sunucu arasında? Mesela performans olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…