Rehber NextDNS kullanımı

Modemde dinamik DNS kullanmak pek sağlıklı değilmiş, en azından Tp-link için, IP adresiniz değiştikten sonra güncellemesi uzun sürüyor.

Tavsiyem ya doğrudan Nextdns'i destekleyen bir modem almanız (keenetic gibi) ya da statik IP satın almanız.

Nextdns windows 11 de DOH destekliyor. 10 da bu destek yok herhalde? Https üzerinden dns'yi ben ayarlayamadım windows 10 da. Halen nextdns istemcisini kullanıyorum.

Öncelikle nextdns rehberi muazzam olmuş. Bazı filtreleri gereksiz yere eklediğimi fark ettim, ek olarak güncel eklememiz gereken önerebileceğiniz yeni filtreler var mı?

@sauranex

Son düzenleme:
Next Dns Public mi daha iyi olur yoksa Next Dns 300.000 sorguluk Next Dns mi?(Not:Sorguları takip edemiyorum) Hız olarak stabilite,ping olarak belirgin fark varmıdır?

NextDNS gibi birçok şirket deneyimledim benim hoşuma giden. Dnsfilter oldu.

NextDNS gibi birçok şirket deneyimledim benim hoşuma giden. Dnsfilter oldu.
Hocam bende baktım kullanışlı lakin androd telefonlarda sürekli oturum aç şekline dönüştürdü.Siz ayarları nasıl yaptınız?Ayrıca harika hoş ama İstanbul sunucu olmaması beni biraz geri çekti.Gerçek şu ki Next Dns ve Ad Guard Dns ler bir tık Cloudflare dan geri..Bunu bilhassa akşamları net bir şekilde hissediyorum..Ayrıca Next Dns de kendi filtresi ve Ad guard filtresi koymama rağmen bir çok reklamı engelleyemiyor.Ad Guard ne hikmetse silip süpürüyor.Tüm bunlara bakınca DNS Filter benimde kafama yattı ama ayarlarını çözemedim..

Hocam hakklısınız fakat biraz kurcalamak lazım benim anlamam 1 hafta sürdü. NextDNS İstanbul lokasyon sunucusu var. Edgeuno datacenter olması lazım.

Hocam hakklısınız fakat biraz kurcalamak lazım benim anlamam 1 hafta sürdü. NextDNS İstanbul lokasyon sunucusu var. Edgeuno datacenter olması lazım.
Ad Guard ve Next Dns in İstanbul sunucuları var.Ama gerçekten akşam 21-24 kuşağı arası bayağı gerilerde kalıyorlar..Acaba Free oldukları içinmi..Cloudflare gerçekten hız konusunda rakipsizde,Ad block özelliğini eklemek zor..

Cloudflare iyi olma sebebi dünya çapında IX, peer, uplink, birçok datacenter, pop, CDN yatırımı varken. Diğer firmaların o kadar yok. Bence ücretsiz diye oyle olabilir. Bir de DNS şirketlerini kullanırken kullandığın firma cok önemli. Mesela bir firma X DNS'e ist bağlantısı kuramazken b firması kurup daha düşük gecikme sunabiliyor.

Para verdiğim halde çalışmamaya başladı 1 haftadır. Reklamları ve engelli sitelere karşı işe yaramaz oldu. Ne olmuş olabilir? Bir kaç aydır sorunsuz kullanıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…