Rehber NextDNS kullanımı

akamaized.net bir CDN'dir (bir nevi sunucu), bazı programların veya sitelerin çalışması için gereklidir. NextDNS kullanarak Spotify reklamlarının tamamını engelleyemezsiniz, bunun için yerel bir reklam engelleyici kullanmanız lazım (Örnek: AdGuard). Fakat NextDNS kullandığınızda Spotify reklamlarının azaldığını görüceksiniz. NextDNS'in Spotify'da reklam engelleyememesinin sebebi; Spotify'ın reklam sunucuları (Örnek: spotifyclient.com/ads/) ile başlar ve NextDNS'de sadece alan adı veya alt alan adı girebiliriz. Ek olarak akamaized.net adresini kara listeye eklerseniz filtreden geçmez tüm akamaized.net ile biten siteler engellenir.

Spotify beyaz liste
ap.spotify.com heads4-ak-spotify-com.akamaized.net audio-ak-spotify-com.akamaized.net api-partner.spotify.com

Yukarıdaki adresleri beyaz listeye ekledikten sonra Spotify'da bir sorun yaşamazsınız, 30 dakikada veya 1 saatte 1 reklam görürsünüz. Spotify reklamlarını tam olarak engellemek için Bilgisayarda veya Android'de AdGuard kullanmanız lazım.

Kardeşim ellerine emeğine sağlık. Süper bir sistem. Dünden beri Keenetic cihazıma DDNS tanımlamak ile uğraşıyorum ama sürekli hata alıyordum. Ücretsiz sistemler problem çıkardı. Bu sefer ücretsiz bir DDNS sistemi buldum be tanımlama yapabildim. İleriki günlerde ücretli sürüme geçeceğim. Senin referansını kullanacağım. Emeğine karşılık gelemez ama idare et

Teşekkürler, bir yardıma ihtiyacin olursa buradayim.
Sonradan aklima geldi,keenetic modemlerde doh desteği mevcut, dirrk doh protokolu ile kullanabilirsin.
Sonradan aklima geldi,keenetic modemlerde doh desteği mevcut, dirrk doh protokolu ile kullanabilirsin.

Son düzenleme:
Kardeşim ya... Kafayı yedim bütün gece keşke erken görseydim yazını. Şöyle bir şey oldu: Her şey tamam bağlantı tamam. İp eşleşmesi DDNS üzerinden( Dynu ) tamam. DNS adreslerini ekledim. Yani sistemin takır takır çalışması gerekirken +18 sayfalar normalde TurkNet'in DNS'si üzerinden yasak olmasına rağmen takır takır açılmaya başladı yasakladığım her şey tam tersi açılıyor. Bir nevi VPN görevi görmeye başladı. Yok delirtti beni. Denemediğim şey kalmadı. IP adresi eşleşiyor ama sistem bir nexdns bir TurkNet üzerinden bağlanıyor görünüyor ama her halukarda kesinlikle yasaklı siteleri yasaklamıyor. Tam tersi girmek isteyenin ekmeğine yağ sürmeye başladı. Sonra aklıma DDNS sunucumu kaldırmak geld DDNS sunucusunu kaldırdım. IP adresini elimle güncelledim nexdns sayfasından. Bir baktım sistem çalışıyor. Siteleri engelliyor vs. ama ne zaman otomatik IP eşitlemesi için DDNS'yi etkinleştirsem benim DDNS sunucusu IP eşitleme yerine VPN görevi görmeye başladı. Tam sana yazacaktım ki yazdıklarını gördüm. DoH protokolunu kurdum ama bu sefer de verdiğim parametreler intertnete çıkışı engelledi. Sonra dot u deneyeyim dedim. Dot URL'sini verdim. Çat diye internete bağlandı. Garanti olsun diye modemi kapatıp açtım. DDNS adresini verdim. Otomatik IP almasını sağladım ve süper bir son oldu şu an otomatik IP alıyor. Nexdns sayfasından yaptığım bütün ayarlara reaksiyon sağlıyor. Allah razı olsun senden. Biraz daha test yapacağım. Sonuçları senle paylaşırım.
Şu an her şey stabil. Ama şunu ekleme yapayım. Sanırım bu Keenetic modemin bir yamaya ihtiyacı var. Şöyle ki modemi kapatıp açmadan sadece internet bağlantısını yenilemek istersek, internet normale göre 5-10 saniye geç geldiği için, o arada DDNS sunucusu ile bağlantı olmadığı için DDNS bağlantı hatası veriyor ve beklememe rağmen bağlantı sağlamıyor. Nexdns sistemine IP adresi de yollamadığı için güvenlik açığı sağlanmış oluyor. Ama modemi tamamen kapatıp açarsan o zaman sorunsuz önce internetin bağlanmasını bekliyor sonra DDNS bağlantı sağlıyor. Bir de nexdns sitesinden ayar yaptığımızda o ayarlar modemi kapatıp açana kadar aktif olmuyor. Çok sorun değil ama bilinmesinde fayda var. Testlere devam ediyorum.

Son düzenleme:
DoH veya DoT protokollerinde DDNS'e gerek yok ayrica bundan bi 7-8 ay önce DoH veya DoT protokolünü kullandigimda TurkTelekom site engellemeleri kalkiliyordu ama simdi kapattilar, senin adina sevindim.
Not: Yoğun çalıştığım için mesajlara gec yanit veriyorum kusura bakma.

İp yi buluttanmı alıyor? Öyle ise DDNS'yi kapatıp deneyeyim. Süper olur. Estafirullah kardeşim. Sayende bayağı adam gibi oldu ev güvenliğim

İp yi buluttanmı alıyor? Öyle ise DDNS'yi kapatıp deneyeyim. Süper olur. Estafirullah kardeşim. Sayende bayağı adam gibi oldu ev güvenliğim
IP almıyor, yapılandırma kimligin uzerinden kullandigin icin gerek kalmiyor.
Ornek: dns.nextdns.io/bdhgv99/cevap%20ver
NextDns gunlugunde gorunmesini istedigin ismi yaziyosun eger bosluk varsa %20 yazip devam ediyorsun. DoT protokolu icin farkli bu durum, NextDNS'in internet sitesinde DoH, DoT protokollerinin nasil kullanilacagi yaziyor. Bekleyebilirsen pazar günü daha detayli aciklayabilirim.

Ben dot protokolü üzerinden yaptım. Hesabımdan aldığım müşterinumaram. DNS. Nextdns. IO adresini dot kısmına verdim. Şu an DDNS'yi kaldırdım modemden. Nexdns ana sayfasında güncel IP adresim görünmüyor ama sanırım sistem çalışıyor. Sence hangisi daha iyi? DoH mu dot mu?

En iyisi ve benim tavsiyem DoH protokolü, DoH veya DoT kullanirken IP esitleme kisminda ıp adresin gorunmez. Günlükde cihazdan gelen trafiği anlamak icin yapilandirmaya bir isim vermelisiniz; https://dns.nextdns.io/xxxxxx/GM8%20AdGuard
Bu benim DoH adresim GM8 AdGuard olarak belirledim, NextDns gunlugunde gozukuyor.

Son düzenleme:
Tamamdır. Şimdi DoH üzerinden bağlandım. Teste devam ediyorum. İsim de ekledim sonuna. DoH'ta da ekledim. İnş yavaş yavaş öğreneceğiz. Çok mantıklı çalışıyor. Biraz ilerleyince daha da güzel olacak inş. Önümüzdeki hafta satın alacağım inş. Yalnız daha sonra satın alma için referans kabul ediyor mu onu anlamadım. İlla ilk kayıtta mı almak gerekiyordu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…