NFS Heat işlemci %100 kullanılıyor ve çok ısınıyor

lbkahraman

Hectopat
Daha fazla  
Intel 12400F işlemci kullanıyorum. CS GTA gibi oyunlarda aşırı problem çıkarmıyor ama NFS Heat gibi işlemci ağırlıklı bir oyunda %100 kullanılıyor ve 75-80 derecenin altına düşmüyor. NFS de full ayarlarda 120-140 FPS alıyorum ama işlemci yüzünden ara sıra takılmalar oluyor fakat FPS de düşüş olmadan. Ayarları düşürmeme rağmen ne kullanım azalıyor ne de derecesi. Ne gibi BIOS ayarı yapabilirim veya hangi ayarları kullanmamı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı Sorun Ve Oyun Bendede Var 8-10Gb Arası Ram Kullanıyor + Olarak Optimizasyon Sorunu Var Yılbaşında 3.49 Dolara Almışdım Keşke Almasaydım

Ayarları düşürünce ekran kartına binen yük azalır, işlemciye binen yük artar. Ya ayarları daha yükseğe alacaksınız ya da V-sync açıp FPS limiti koyacaksınız.

Oyundan kaynaklı bir problem. Ayarları fulleseniz bile oyun işlemcinizi yüksek oranda kullancaktir. Ayrıca drop yemiyorsaniz diger oyunlarda da daha az ısınıyorsa 75-80 derece sıkıntı çıkartmaz.

Bu oyun işlemci için isgence testinden farksizdir. Genel olarak açık dünya oyunlarında hesaplanması gereken çok fazla şey olduğundan işlemciye binen farklı oluyor. Bu açık dünyanın yanına bir de yarış oyunundaki gibi hızla akan kaplamalar hızla hesaplanması gereken yeni bölgeler olduğu için ekstra zor bir hal alıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı