Nihai performans modu nedir?

irfantr452

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i512450H RTX3050 4GB 32GB Ram
Meslek
İş arıyor
Oyunlarda 1-2 saniyelik drop yiyorum. FPS 120'de iken birden 100'e düşüyor sonra hemen düzeliyor. Oyunda mı problem var diye düşündüm. Ama emin olamadım çevremde aynı sistemle daha verimli performans alanlar var bu sorunun performans odaklı olduğunu düşündüm. Biraz araştırma yaptıktan sonra bu tarz bir şeye denk geldim. Bunu aktif edersem ne olur? Laptopa zarar verir mi? Veya herhangi bir performans öneriniz var mı?

Sistem:

RTX 3050 4 GB.
  • i5 12450H.
  • 32 GB 3200MHz DDR4 RAM.
  • 512 GB 3000*3000 SATA M.2 SSD.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-16 155056.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-16 155056.png
    31,9 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda 1-2 saniyelik drop yiyorum. FPS 120'de iken birden 100'e düşüyor sonra hemen düzeliyor. Oyunda mı problem var diye düşündüm. Ama emin olamadım çevremde aynı sistemle daha verimli performans alanlar var bu sorunun performans odaklı olduğunu düşündüm. Biraz araştırma yaptıktan sonra bu tarz bir şeye denk geldim. Bunu aktif edersem ne olur? Laptopa zarar verir mi? Veya herhangi bir performans öneriniz var mı?

Sistem:

RTX 3050 4 GB.
  • i5 12450H.
  • 32 GB 3200MHz DDR4 RAM.
  • 512 GB 3000*3000 SATA M.2 SSD.
Hayır laptoba zarar vermez. Ancak (Sadece başlığı okumayın):

Performans artar.

Cihaza zararı var mı?

Sadece fazla elektrik faturası gelir. Windows'un önerdiği dengeli güç planını kullanın.

Peki önerdiğiniz farklı bir çözüm var mı FPS düşmesi konusunda

Hayır laptopa zarar vermez. Ancak (Sadece başlığı okumayın):

Bilgilendirme için teşekkür ederim peki sizce oyunlarda genel olarak CPU yüzde 80-90 doluluk doğal mı? Ve verimlilik açısından ne yapmalıyız?

Cihaza zararı var mı?

Peki önerdiğiniz farklı bir çözüm var mı FPS düşmesi konusunda

Bilgilendirme için teşekkür ederim peki sizce oyunlarda genel olarak CPU yüzde 80-90 doluluk doğal mı? Ve verimlilik açısından ne yapmalıyız?
Hayır cihaza hiçbir zararı yok. Ve tekrar hayır, fazla elektrik faturası falan gelmez.
Hangi oyun olduğuna bağlı. Genelde doğal gözlenmez ama bir konu açıp ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışabiliriz.

Hayır cihaza hiçbir zararı yok. Ve tekrar hayır, fazla elektrik faturası falan gelmez.
Hangi oyun olduğuna bağlı. Genelde doğal gözlenmez ama bir konu açıp ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışabiliriz.

Hocam 1 lira bile olsa fazla gelir. Çünkü tüm donanımları en yüksek performansda çalıştırıyor ve PSU'ya güç bindiriyor. Biraz araştırırsanda anlarsın.

Konu açtım fakat kimse cevap vermedi

Hocam 1 lira bile olsa fazla gelir. Çünkü tüm donanımları en yüksek performansda çalıştırıyor ve PSU'ya güç bindiriyor. Biraz araştırırsanda anlarsın.
hocam mesele fatura değil ki mesele verimlilik

Hayır. Bilgisayarı zorunda bırakmazsan maksimum performansta çalıştırmaz.
Konu açtım fakat kimse cevap vermedi

hocam mesele fatura değil ki mesele verimlilik
Cevap verdim. Ayrıca bilgisayarı kapatmadan ay boyunca açık bıraksanız yine faturanızı kabartacak değerler gelmez merak etmeyin.
@EFES5 100W bile tüketmiyordur laptop ama yine de güzel hatrın için 200W yapayım dedim.
1744811773933.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı