Nike.com ayakkabılar gümrüğe takılıyor mu?

Hocam gümrüğe takılmadan kastığınız ekstra kapıda vergi ödeme kısmı mıdır?
150€ üstü alışverişler gümrüğe takılabiliyor. Gümrüğe takılınca çıkan masraflar hakkında pek bilgim yok.
 
Yasak maddeler içinde olmadığı için ayakkabı takılmaz. Satış amaçlı çok sayıda getiremezsiniz. 150 Euro olayı vergiden muaf olma sınırı içindi. Önceleri daha yüksekti. Sonra bu sınır 150'ye sonra 75'e indi, ine ine sonunda sıfırlandı. Yani artık yurtdışı internetten 1 Euro'ya bile bir şey alsanız vergi ödüyorsunuz. AB ülkelerinden geliyorsa vergi daha az, diğer ülkelerden gelenlerde daha yüksek. Amazon gibi bazı büyük yerler sizi uğraştırmamak için vergiyi sepette alıyor. Siparişte vergi alınmazsa yurtiçine girince PTT takip sayfasında çıkan vergiyi kapıda memura ödeyip paketinizi alırsınız.

Bu arada bir tavsiye: Mümkünse aldığınız ülkenin devlet kargosuyla gönderen yerleri tercih edin. Örneğin ABD'de USPS'dir. UPS, Fedex gibi özel kargolarla gönderirlerse Türkiye'de çok fazla ekstra masrafları olabiliyor. Devlet kargosuyla gelenler burada da devlet kargosuna yani PTT'ye gelir, sadece gümrük vergisi ve küçük bir damga vs. masrafı ödenir. (Nike her şey dahil ödeme alıyorsa başka ücret ödemezsiniz.)
 
Son düzenleme:
Yasak maddeler içinde olmadığı için ayakkabı takılmaz. Satış amaçlı çok sayıda getiremezsiniz. 150 Euro olayı vergiden muaf olma sınırı içindi. Önceleri daha yüksekti. Sonra bu sınır 150'ye sonra 75'e indi, ine ine sonunda sıfırlandı. Yani artık yurt dışı internetten 1 Euro'ya bile bir şey alsanız vergi ödüyorsunuz. AB ülkelerinden geliyorsa vergi daha az, diğer ülkelerden gelenlerde daha yüksek. Amazon gibi bazı büyük yerler sizi uğraştırmamak için vergiyi sepette alıyor. Siparişte vergi alınmazsa yurtiçine girince PTT takip sayfasında çıkan vergiyi kapıda memura ödeyip paketinizi alırsınız.

Bu arada bir tavsiye: Mümkünse aldığınız ülkenin devlet kargosuyla gönderen yerleri tercih edin. Örneğin ABD'de USPS'dir. UPS, FedEx gibi özel kargolarla gönderirlerse Türkiye'de çok fazla ekstra masrafları olabiliyor. Devlet kargosuyla gelenler burada da devlet kargosuna yani PTT'ye gelir, sadece gümrük vergisi ve küçük bir damga vs. masrafı ödenir. (Nike her şey dahil ödeme alıyorsa başka ücret ödemezsiniz.)

Sitede hala 150 € gosteriyor ama pek anlamadim mesela gumruk vergisi ne kadar atiyorum 1600 liralik bir ayakkabi aldim ne kadar gumruk vergisi odemem gerekir?
 
Nike Türkiye'ye 150 Euro üzeri ürün göndermiyormuş sanırım. Nike göndermiyorsa ürünü satan güvenilir başka bir yerden alabilirsiniz. Devlet kargosuyla alırsanız kargo ücreti + AB ülkesiyse %18, diğer ülkelerden gelirse %30 vergi ödersiniz. Vergi oranları en son bu şekilde diye biliyorum.
 

Geri
Yukarı