Nikon D3100 alınır mı?

485936

Hectopat
Fotoğraf çekmeyi seven birisi olduğumdan bunu üst seviyeye taşımak istiyorum. 2. el alacağımdan 3000TL civarında almayı düşünüyorum. Yanında 18/55 VR kit lensi ve 4 GB hafıza kartı vereceğini söyledi adam. Ayrıca bu işlerde çok bilgili olduğundan bayağı bir şeyler anlattı. 31369 shutter sayısı var. Sizce bu fiyata alınır mı? Beraberinde gelenler ile? Amacım fotoğraf çekimi sadece.

Aynı model arkadaşımda vardı ama pek bilgim yok ama son fotoğraflarına baktığım zaman güzel resimler çekiyor ayarı falan yapılsa daha güzel çekeceğini düşünüyorum.

Piyasa fiyatı, ben olsam Nikon yerine Canon alırım lensleri daha uygun. Canon'un tüm lenslerinde af mevcut. Nikon'da D7000 serisi hariç af motoru yok o yüzden aflı lens alacağın için pahalıya gelecek. Düşük bütçe için Canon öneririm.

Piyasa fiyatı, ben olsam Nikon yerine Canon alırım lensleri daha uygun. Canon'un tüm lenslerinde af mevcut. Nikon'da D7000 serisi hariç af motoru yok o yüzden aflı lens alacağın için pahalıya gelecek. Düşük bütçe için Canon öneririm.
Hocam hangi modeli tercih edersiniz? 2. el alabileceğim için en fazla 2800 çıkarım.

450D, 40D önerebilirim aynı zamanda benim ilk makinelerim. Bulabilirsen gövde ve 50mm F1.8 lensle almaya çalış çok keskin fotoğraflar çekeceğinden hiç şüphen olmasın.

Bu devirde en azından 550D ya da 600D alınmalı. Gerisi biraz yetersiz geliyor. Ben başlangıç için Canon EOS 7D öneririm.
50mm F1.8 ise o kadar keskin bir lens değil ama başlangıç için iş görür.

Nikon'da D7000 serisi hariç AF motoru yok o yüzden AF'li lens alacağın için pahalıya gelecek.

Öyle demeyelim, D3000 ve D5000 serisinde yok. D90, D850, D800 vs. çoğu makinede AF motoru bulunuyor.

Bu devirde en azından 550D ya da 600D alınmalı. Gerisi biraz yetersiz geliyor. Ben başlangıç için Canon EOS 7D öneririm.
50mm F1.8 ise o kadar keskin bir lens değil ama başlangıç için iş görür.

Öyle demeyelim, D3000 ve D5000 serisinde yok. D90, D850, D800 vs. çoğu makinede af motoru bulunuyor.

Saydığın Canon makineler 5 binden başlıyor piyasayı aktif takip etmiyorsun sanırım, D90'lar da genelde stüdyo çıkması oluyor önermem.

Saydığın Canon makineler 5 binden başlıyor piyasayı aktif takip etmiyorsun sanırım, D90'lar da genelde stüdyo çıkması oluyor önermem.
450D'nin de 40D'nin de günümüzde alınacak bir tarafı yok. Piyasayı takip etmeyen sizsiniz anlaşılan. Milattan kalma teknolojiye sahip modeller öneriyorsunuz. Fiyatların farkındayım. Daha aşağı ürünler artık alınmamalı diyorum. Bunu açık açık bu şekilde yazmadan anlamanızı beklemiştim.

Fotoğraf çekmeyi seven birisi olduğumdan bunu üst seviyeye taşımak istiyorum. 2. el alacağımdan 3000TL civarında almayı düşünüyorum. Yanında 18/55 VR kit lensi ve 4 GB hafıza kartı vereceğini söyledi adam. Ayrıca bu işlerde çok bilgili olduğundan bayağı bir şeyler anlattı. 31369 shutter sayısı var. Sizce bu fiyata alınır mı? Beraberinde gelenler ile? Amacım fotoğraf çekimi sadece.
Hocam makinenin fiyatı lens ile geleceğini düşünürsek çok uygun. Shutter sayısı giriş seviyesi makineler için 100.000 e kadar çıkabiliyor o açıdan bir sorun olmaz bence.

450D'nin de 40D'nin de günümüzde alınacak bir tarafı yok. Piyasayı takip etmeyen sizsiniz anlaşılan. Milattan kalma teknolojiye sahip modeller öneriyorsunuz. Fiyatların farkındayım. Daha aşağı ürünler artık alınmamalı diyorum. Bunu açık açık bu şekilde yazmadan anlamanızı beklemiştim.

Bende 3000 TL bütçe belirten adama 6 binlik makine önermemeniz gerektiğini anladığını sanmıştım. Alınır ya da alınmaz kişinin kendisine kalmış bir şey, evet eski ama belli ki heves etmiş almak istiyor neden isteğini kırıyorsunuz? Herkes son nesil makine kullanmak zorunda mı? Bu forumun bu kullanıcılarını hiç anlayamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı